Menu

Barvni popravki

Skrijte manjše nepravilnosti.

Home » Lepota » Barvni popravki - 01.2018

Ali ne bi bilo lepo, če bi lahko mozolje, podočnjake in nečistoče preprosto izbrisali z obraza? In to brez pomoči dragih računalniških programov, ampak tudi v resničnem življenju? Sedaj je to mogoče in zvijača je precej prefinjena. Nova tehnika ličenja se imenuje »color-correcting« in temelji na principu barvnega kroga.

Ideja za tem je preprosta: komplementarne barve, ki so si v barvnem krogu nasproti, se medsebojno izničijo, če jih kombiniramo. Zelena nevtralizira rdečo, rumena pa nevtralizira modro. Torej, barva, ki leži nasproti v barvnem krogu, izenači drugo barvo. Zato se pri tej tehniki ličenja uporabljajo zelena, rumena, lila in marelična barva.

Mogoče zveni nenavadno, ampak resnično deluje. S tehniko »color-contouring« lahko nevtralizirate rdečico, temne podočnjake in nepopolno polt. Rdeči mozolji bodo izginili z zelenim korektorjem, medtem ko boste žilice in temne podočnjake odpravili z rumenim.

Upoštevanje barvnega kroga

Štiri osnovne barve zelena, rumena, lila in marelično oranžna so na voljo v različnih oblikah – v svinčniku, v celi paleti ali kot puder v prahu, ki združuje več komplementarnih barv. Korektorji v tekoči obliki imajo boljšo prekrivnost in so primerni predvsem za prekrivanje manjših pomanjkljivosti na koži. Izdelke morate nanesti izključno na problematični del kože, saj lahko le tako opravijo svojo nalogo. Če bi zeleni korektor nanesli na celoten obraz, bi vas verjetno peljali v bolnišnico. V primeru, da želite prekriti večjo površino obraza, posezite po podlagi z visoko prekrivnostjo.

Dobra podlaga

Z »barvnim popravljanjem« začnite po jutranji negi obraza. Skrivnost te tehnike je, da vse barve enakomerno porazdelite. Pomembno je, da se močne barve zlijejo s kožo in se posamezna barva ne vidi. Zato se izogibajte izrazitim linijam. Tekoči korektor nanesite s čopičem ali aplikatorjem in ga z gobico ali prsti dobro vtrite v kožo. Počakajte nekaj minut, da deluje, nato nadaljujte z nanosom podlage ali make upa.

Nasvet: Če imate večbarvne podočnjake, sami naredite svojo barvo korektorja – preprosto zmešajte rumeno in marelično barvo.

Izdelki

Vsestranski. ALVERDE korekturni puder s tremi barvami daje vaši koži svež in uravnotežen videz.

 

 

 

 

 

 

Brezhibno. s.he paleta korektorjev (odtenek 197/001) vsebuje štiri odtenke, s katerimi prekirjete tudi najmanjšo nepravilnost na vašem obrazu. 

 

 

 

Hitro in učinkovito. Z ESSENCE korektorjem v stiku prekrijete mozolje, rdečico in ostale nepravilnosti kože.

 

 

 

 

 

 

 

Za dolge dneve in noči. trend IT UP korektor in podlaga za pod očmi skrije vse napake na obrazu, rdečico in utrujene oči. 

Komplementarne barve

Marelična: Marelična in rose barva utrujeni koži povrneta svežino. Pri svetlejši polti lahko različni odtenki celo skrijejo podočnjake. S temi barvnimi odtenki prekrijete rjavkaste in zelenkaste predele kože ter temne pigmentne madeže.

Lila: Ta odtenek lahko prekrije podočnjake in pigmentne madeže. Predvsem pa bo lila barva utrujeni in rahlo rumenkasti koži povrnila sijaj. Če ste pod stresom in utrujeni, bo lila primer na obrazu za vas pravi blagoslov.

Rumena: Rumena se v barvnem krogu nahaja nasproti modre in vijolične, zato je primerna za prekrivanje podočnjakov in neenakomerne polti. Tudi pri tej komplementarni barvi morate paziti, da jo nanesete izključno na temnejše predele kože, in jo dobro vtrete v kožo. Če ima vaša koža temnejši podton, lahko za nevtralizacijo preizkusite tekočo podlago v rahlo rumenkastem odtenku. Pri zelo svetli koži uporabite svetlo rumeno barvo, če je vaša polt temnejša, pa se odločite za oranžen odtenek podlage.

Zelena: Zelena je komplementarna barva rdeče. Če se borite z rdečico, mozoljčki in vidnimi žilicami, je zeleni korektor prava izbira za vas. Z njim lahko prekrijete manjše pordele dele obraza ali pa večje površine. Pri težavah z rdečico ali kožnim obolenjem rozacea uporabite primer v zeleni barvi.

Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu