Menu

Cimetova jabolka s čokolado v kozarcu

Takšna mora biti sladica!

Home » Užitek » Cimetova jabolka s čokolado v kozarcu - 11.2017

Lahka sladica, ki ima vse: jabolka so kisla, začimbe imajo božično aromo, začinjeni piškoti spekulas pa so hrustljavi.

Nobena sestavina nas ne spomni na božič tako kot cimet. Priprave slaščic si brez cimeta skoraj ne moremo več predstavljati – tudi v Skandinaviji ne. Avstrijci ga radi dodajo kiselkastim jabolkom. Na Češkem imajo navado, da po božični večerji z jabolkom napovedo prihodnost, tako da ga razpolovijo. Če ima sredica obliko zvezde, pomeni, da bodo zdravi in srečni. Če ima sredica obliko križa, pa ravno obratno.

Čas priprave: 20 min

Sestavine za 4 osebe:

  • 3 žlice kokosovega olja
  • 100 ml jabolčnega soka
  • 100 g temne čokolade
  • 8 pirinih začinjenih piškotov spekulas
  • 4 srednje velika kiselkasta jabolka
  • 1 žlička cimeta
  • 4 kepice vanilijevega sladoleda

Priprava:

  1. Jabolka olupite in narežite.
  2. V ponvi segrejte kokosovo olje in dodajte koščke jabolk, cimet in jabolčni sok. Kuhajte približno 10 minut.
  3. Temno čokolado grobo sesekljajte in enakomerno porazdelite v 4 kozarce.
  4. S toplimi jabolčnimi koščki s cimetom prekrijte temno čokolado, da se stopi.
  5. Na koncu v vsak kozarec dodajte po eno kepico vanilijevega sladoleda in 2 pirina začinjena piškota spekulas.
Gor
OKMehr Information