Menu

Alternative čiščenja obraza

Čudežne gobice, električne ščetke in miceli – to so nove modne zapovedi čiščenja obraza.

Home » Lepota » Alternative čiščenja obraza - 02.2017

Čiščenje je poglavitna stvar pri negi obraza, saj tako kožo pripravimo na nadaljnjo nego. Poleg tega je čiščenje za zdravo in sijočo kožo ravno tako pomembno kot redna uporaba krem. Umivanje obraza samo z vodo že dolgo ne zadostuje našim potrebam.

Odvečni loj, škodljive snovi in preostanki ličil so stvari, ki vsak dan prekrivajo našo kožo. Tovrsten sloj moramo vsakodnevno odstranjevati iz obraza, saj mora koža ponoči, ko se obnavlja, dihati.

Umivanje obraza samo z vodo že dolgo ne zadostuje našim potrebam. Za dobro in učinkovito čiščenje obraza je potrebno veliko več. Dandanes na trgu obstaja veliko izdelkov za čiščenje obraza kot tudi električnih in drugih pripomočkov, ki nam olajšajo odstranjevanje ličil in pomagajo učinkovito odstraniti umazanijo, hkrati pa nam ne vzamejo veliko časa. Pomembno je le, da za svoje potrebe izberemo temu primerne čistilne izdelke.

Pomembno je, da uporabljamo izdelke in pripomočke, ki so primerni za našo kožo.

Izdelki in pripomočki, ki so primerni za vse vrste kože, močno vplivajo na to, kako bo ta videti predvsem pa kakšna bo na otip. Ne glede na to, ali uporabljate nove pripomočke za čiščenje obraza kot električne ščetke, čistilne gobice iz vlaken korenin konjaca, čistilna sredstva na oljni osnovi ali pa micelarno čistilno vodico, pomembno je le to, da se pri uporabi zanesete na svoj občutek.

Električne ščetke za čiščenje obraza zmorejo več

Za prave lepotne navdušence je čiščenje obraza z rokami že precej zastarela praksa, ki jo je zamenjala uporaba električnih ščetk za čiščenje obraza. Te do šestkrat bolj temeljito očistijo kožo, zmanjšajo pore, vračajo koži njen naravni sij in se uspešno bojujejo proti majhnim gubicam. Krožni gibi glave ščetke odstranjujejo odvečne ostanke kože in jo uspešno prekrvavijo. Koža je posledično gladka, videti bolj zdrava, mlada in sveža.
Pri nakupu električnih ščetk v večini primerov zraven dobite še dodatne nastavke. Mehka ščetka je namenjena vsakodnevnemu čiščenju obraza, nekoliko trša pa se uporablja za piling kože. Preostali posebni nastavki pa služijo za vtiranje kreme v kožo.

Ravnanje s tovrstnimi aparati je sila preprosto, saj je večina izmed njih vodoodporna in jih lahko brez težav uporabljamo tudi pod prho. Na glavo ščetke nanesete izdelek za čiščenje obraza in ga vmasirate v kožo. Na trgu obstajajo trije modeli ščetk za čiščenje obraza: ultrazvočna ščetka, ki jo uporabljajo v kozmetičnih salonih, električna, ki je namenjena domači uporabi, in ročna ščetka, ki je primerna za blago čiščenje.

 

Gobice, narejene iz čudežnih korenin

Gobice, narejene iz korenin konjaca, delujejo na precej podoben način kot ščetke. V azijskem prostoru jih že zelo dolgo uporabljajo v lepotne namene, primerne pa so tudi za čiščenje obraza, saj ne vsebujejo barvil, konzervansov, živalskih delov in so lahko razgradljive. Te gobice so še posebej priporočljive za uporabo pri suhi in občutljivi koži, saj struktura gobice omogoča nežen piling kože, pospešuje prekrvavitev in odstranjuje odmrle delce kože. Poleg tega je rastlina konjac zelo bogata z vlago in bazična, kar omogoča, da se vsebnost kislin na koži enakomerno razporedi po obrazu. Vlakna gobice vsebujejo pomembne mineralne snovi kot magnezij, železo in fosfor ter veliko vitaminov, ki jih tekom uporabe vračajo koži.

Miceli: mini revolucija na področju čiščenja kože

Majhni delci imenovani miceli so na področju čiščenja obraza povzročili pravo revolucijo, hkrati pa so čiščenje zelo poenostavili. Miceli so sestavljeni iz posebnih površinsko aktivnih snovi, v maščobah topnega jedra ter ovojnice, ki je topna v vodi. Zaradi sestave micelov se preostanki ličil preprosto povežejo z njimi, ne da bi pri tem morali drgniti kožo. Delovanje micelarnih čistilnih vodic je naravnost osupljivo: le z nekaj gibi lahko učinkovito odstranimo ličila, pri tem pa ne dražimo oči in občutljive ter suhe kože. Povrhu vsega pa vodice ni treba izpirati. Prava inovacija na področju izdelkov za čiščenje obraza!

Ali pravilno čistim svojo kožo?

 

Pripomočki za čiščenje in izdelki, ki so primerni za tip vaše kože.

Nasveti za čiščenje kože:

Suha koža: za suho in zelo suho kožo je priporočljiva uporaba čistilnih izdelkov, ki so narejeni na kremni osnovi in vsebujejo nežne vonje. Zaželeno je tudi, da izdelki ne vsebujejo alkohola in parfumov ter imajo nevtralno vrednost pH.

Mastna koža: za mastno kožo se priporoča uporaba antibakterijskih gelov za čiščenje in čistilnih obraznih vodic.

Normalna koža: za normalno kožo uporabite nežna čistilna sredstva, kot so čistilni geli, pene in mousse.

 

Gor
OKMehr Information