Menu
Home » Varstvo podatkov

Varstvo podatkov

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je pomembno, zato vas v nadaljevanju obsežno seznanjamo z obravnavo vaših podatkov.

ODGOVORNA OSEBA

Odgovorna oseba za varstvo podatkov v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. 4. 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov ter o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju GDPR) za spletno mesto je družba dm drogerie markt d.o.o., Litostrojska cesta 48, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju dm). dm lahko kontaktirate:
– po pošti: dm drogerie markt d.o.o., Litostrojska cesta 48, 1000 Ljubljana
– po telefonu: 01 51 32 800
– po elektronski pošti: info@dm-drogeriemarkt.si

ZBIRANJE, OBDELAVA IN UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Obisk naše spletne strani ne zahteva vaših osebnih podatkov in jih družba ne pridobiva. Shranjeni bodo le podatki o dostopu do spletne strani – tudi v primeru dostopanja preko povezav iz e-novic – brez osebnih podatkov, kot npr.

  • vaš IP naslov
  • stran, iz katere ste dostopali do naše spletne strani
  • ime zahtevane datoteke

Ti podatki bodo shranjeni zgolj z namenom izboljšanja naših storitev in ne omogočajo identifikacije osebe.

VAŠE PRAVICE

V skladu z določbami 15. člena GDPR imate pravico do brezplačnega dostopa do svojih shranjenih podatkov kot tudi pravico do popravka, omejitve obdelave in izbrisa teh podatkov.
Imate pravico, da od družbe dm zahtevate potrditev o tem, ali obdelujejo vaše osebne podatke. Poleg tega imate pravico, da zahtevate dodatne informacije o konkretnih namenih obdelave podatkov, vrstah osebnih podatkov, uporabnikih ali vrstah uporabnikov osebnih podatkov, obdobju shranjevanja, obstoj pravice do izbrisa ali popravka vaših osebnih podatkov, obstoj pravice do vložitve pritožbe ter o vseh razpoložljivih informacijah o izvoru vaših podatkov.

Pravica do omejitve obdelave (18. člen GDPR): kot je opisano v primerih v 18. členu GDPR (npr. posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko oporeka točnosti podatkov, ali obdelava je nezakonita …ipd.), imate pravico, da od družbe dm zahtevate omejitev obdelave.

Pravica do vložitve pritožbe: poleg tega lahko kadarkoli vložite pritožbo pri Informacijskemu pooblaščencu, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.
Vse pravice – z izjemo pravice do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu – lahko uveljavljate pri družbi dm drogerie markt d.o.o., Litostrojska cesta 48, 1000 Ljubljana.

Svoje pravice lahko uveljavljate preko naslednjih kontaktov:
– po pošti: dm drogerie markt d.o.o., Litostrojska cesta 48, 1000 Ljubljana
– po telefonu: 01 777 5070 (center za pomoč uporabnikom)
– po elektronski pošti: varstvo.podatkov@dm-drogeriemarkt.si

V primeru vprašanj v zvezi z varstvom podatkov nas lahko kontaktirate po elektronski pošti na e-naslov: varstvo.podatkov@dm-drogeriemarkt.si.

UPORABA PIŠKOTKOV

Naše spletno mesto uporablja tako imenovane piškotke. Piškotki (ang. cookies).

Naše spletno mesto uporablja piškotke (ang. cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in shranjujejo določene nastavitve in podatke za izmenjavo podatkov z našim sistemom preko vašega spletnega brskalnika. To shranjevanje nam pomaga, da lahko oblikujemo vam prilagojene spletne vsebine in posredujemo naše oglase na tuje spletne strani ter vam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo, saj se na primer nekateri vaši vnosi shranijo in vam jih ni potrebno vnašati ob vsakem obisku znova. Vaš spletni brskalnik omogoča prilagajanje nastavitev za uporabo piškotkov, pri čemer lahko nastavitve prilagodite tudi tako, da naše vsebine ne bodo več prilagojene vam oz. bodo delovale le v določeni meri. Piškotke lahko v nastavitvah spletnega brskalnika tudi izključite.

Pri vključitvi oz. uporabi piškotkov, ki vsebujejo osebne podatke oz. se tičejo zasebnosti, mora dm predhodno pridobiti soglasje z vašo aktivno privolitvijo, in sicer tako da preko prikazanega obvestila z informacijami o namenu uporabljenih piškotkov dostopate do spletne strani dm in podate svoje soglasje za uporabo piškotkov.

Na povezavi v obvestilu o piškotkih lahko najdete podrobnejše informacije o posameznih piškotkih, v nastavitvah vašega spletnega brskalnika pa lahko urejate nastavitve oz. izključitev posameznih piškotkov.

SEJNI PIŠKOTKI

Sejni piškotki (tudi začasni piškotki) se po končani seji, ko zaprete spletni brskalnik, ponovno izbrišejo.

TRAJNI PIŠKOTKI

Uporabljamo tudi trajne piškotke, ki se shranijo na vašem trdem disku.  Ti piškotki se shranijo za dlje časa in omogočajo enostavnejšo uporabniško izkušnjo. Pri ponovnem obisku spletne strani ta avtomatično prepozna, da ste to mesto že obiskali ter katere nastavitve in vnose ste izbirali.

SEZNAM PIŠKOTKOV

 

SPLETNA ANALITIKA

Analiza spletne strani z Google Analytics activebeauty.si uporablja Google Analytics, Googlovo orodje za analizo spletne strani (Google Inc.)Google Analytics uporablja piškotke, tekstovne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo spletnega mesta activebeauty.si. Informacije o vaši uporabi spletnega mesta activebeauty.si, pridobljene s pomočjo piškotkov, se praviloma prenesejo in shranijo na Googlov server v ZDA in se tam shranijo. V primeru aktivacije anonimnosti IP naslova na spletni strani se vaš IP naslov s strani Googla znotraj držav članic Evropske unije ali v drugih državah, ki so podpisnice Sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru, prikaže v skrajšani obliki. Le izjemoma se na Googlov server v ZDA prenese poln IP naslov ter se nato tam skrajša. Na zahtevo podjetja dm drogerie markt bo Google te podatke uporabil za ovrednotenje uporabe spletne strani, za ustvarjanje poročil o aktivnostih spletne strani ter za nadaljnje storitve v zvezi z uporabo spletne strani in spleta za namen uporabe v podjetju dm drogerie markt Slovenija. IP naslov, posredovan z vašega serverja s pomočjo uporabe orodja Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Shranjevanje piškotkov lahko izključite v nastavitvah vašega spletnega iskalnika, vendar je pri tem mogoče, da ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletnega mesta activebeauty.si.

Poleg tega lahko blokirate pridobivanje podatkov preko piškotkov, ki se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) ter obdelavo ter podatkov s strani Googla. To naredite tako, da preko spodnje povezave naložite in inštalirate t. i. vtičnik (Browser-Plugin):

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Podrobnejše informacije o pogojih uporabe in varstvu podatkov najdete na spletni strani http://www.google.com/analytics/terms/de.html ter na spletni strani http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html. Želimo poudariti, da je na tem spletnem mestu Google Analytics razširjen s kodo „gat._anonymizeIp();“ da bi zagotovili anonimno zaznavanje IP-naslovov (tako imenovano IP-maskiranje).

UPORABA FACEBOOK, GOOGLE+, INSTAGRAM IN TWITTER VTIČNIKOV

Naša spletna stran uporablja tako imenovane socialne vtičnike (plugins) socialnih omrežij Facebook, Google+, Instagram in Twitter. Te storitve ponujajo podjetja Faceboock Inc., Google Inc., Instagram Inc. in Twitter Inc. („ponudniki“). Facebook upravlja podjetje  Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Google+ upravlja podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Instagram upravlja podjetje Instagram Inc., 181 South Park Street Suite 2, San Francisco, CA 94107, USA. Twitter upravlja podjetje Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter“).

Pregled vtičnikov in njihov izgled najdete na povezavah:

http://developers.facebook.com/plugins oz. https://developers.google.com/+/plugins oz. https://twitter.com/about/resources/buttons oz. https://www.instagram.com/developer/embedding/

Če odprete katero od teh spletnih strani, ki vsebuje takšen vtičnik, vaš server vzpostavi direktno povezavo s serverjem Googla, Facebooka, Instagrama ali Twitterja. Vsebina vtičnika se od določenega ponudnika prenese neposredno na vaš brskalnik ter se poveže s stranjo. S povezavo vtičnika prejme ponudnik informacijo, da je vaš brskalnik odprl ustrezno stran, tudi v primeru, da pri tem socialnem omrežju nimate ustvarjenega profila ali pa niste prijavljeni. Ta informacija (vključno z vašim IP naslovom) bo z vašega brskalnika posredovana in shranjena neposredno na strežnik ponudnika v ZDA.
Če ste prijavljeni v eno izmed socialnih omrežij, lahko ponudniki obisk naše spletne strani neposredno dodelijo vašemu profilu na omrežju Facebook, Google+, Instagram oz. Twitter. Če je vzpostavljeno delovanje vtičnikov, npr. z gumbom „všeč mi je“, „+1“ ali „tweet“, bo določena informacija prav tako prenesena neposredno na strežnik ponudnika in se bo tam tudi shranila. Poleg tega bodo informacije objavljene na socialnem omrežju in prikazane vašim kontaktom.
Namen in obseg zbiranja podatkov ter njihova nadaljnja obdelava in uporaba s strani ponudnika kot tudi njihove pravice in s tem povezave možnosti nastavitev za varovanje vaše zasebnosti najdete v obvestilih o varovanju zasebnosti posameznega ponudnika.

Obvestilo o varovanju zasebnosti – Facebook:
http://www.facebook.com/policy.php

Obvestilo o varovanju zasebnosti – Google:
http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html

Obvestilo o varovanju zasebnosti – Instagram:

https://help.instagram.com/196883487377501

Obvestilo o varovanju zasebnosti – Twitter:
http://twitter.com/privacy

Če ne želite, da Google, Facebook, Instagram ali Twitter podatke, zbrane pri vašem obisku spletne strani, neposredno pripiše vašemu profilu posameznega socialnega omrežja, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz socialnega omrežja. Nalaganje vtičnikov lahko popolnoma blokirate tudi z Add-Ons za vaš brskalnik, npr. s „script blockerjem“ NoScript (http://noscript.net/).

PREKLIC SOGLASIJ

Naslednja soglasja ste morda že podali. Želimo vas spomniti, da jih lahko kadarkoli prekličete, kar bo upoštevano v prihodnje.

 

Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu