Menu
Domov » Varstvo podatkov

Varstvo podatkov

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je pomembno, zato vas v nadaljevanju obsežno seznanjamo z obravnavo vaših podatkov.

ZBIRANJE, OBDELAVA IN UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Obisk naše spletne strani ne zahteva vaših osebnih podatkov. Shranjeni bodo le podatki o dostopu do spletne strani, brez osebnih podatkov, kot npr.

 • ime vašega internetnega ponudnika
 • stran, iz katere ste dostopali do naše spletne strani
 • ime zahtevane datoteke

Ti podatki bodo shranjeni zgolj z namenom izboljšanja naših storitev in ne omogočajo identifikacije osebe.

UPORABA PIŠKOTKOV

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletna stran ustvari med vašim obiskom naše strani in jih shrani na vaš računalnik. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo spletno stran in kaj ga zanima v teh obiskih, da lahko naredimo prihodnji obisk naše spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte ogled na spletni strani. Vaš brskalnik vam omogoča omejitev nastavitev uporabe piškotkov, kar lahko posledično omeji našo ponudbo oz. vam to omogoča le delno. Piškotke je mogoče tudi izbrisati. Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI

To so piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev in drugih bistvenih elementov spletne strani.

Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje:

 1. Piškotki, s katerim se zagotavlja pravilen pretok zahtev in informacij med serverji in končnimi točkami.
 2. Piškotki, ki so potrebni zaradi varnosti in zavarovanja.
 3. Piškotki, ki omogočajo predvajanje multi-medijskih vsebin in so potrebni zato, da se predvaja video ali video vsebina na spletnem mestu.
 4. Piškotki za prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam.
 5. Piškotki, ki so vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij in storitev.

SEJNI PIŠKOTKI

Sejni piškotek se ustvari, ko odprete našo spletno stran, izbriše pa se takoj, ko zaprete brskalnik. Piškotke uporabljamo z namenom štetja obiskovalcev na naši spletni strani.

TRAJNI PIŠKOTKI

Trajni piškotki omogočijo, da si spletna stran zapomni vaše osebne nastavitve za daljše časovno obdobje. Trajni piškotek se lahko kasneje nastavi za določen čas. Pri ponovnem obisku spletne strani ta avtomatično prepozna, da ste o mesto že obiskali ter katere nastavitve in vnose ste izbirali.

SPLETNA ANALITIKA

Analiza spletne strani z Google Analytics activebeauty.si uporablja Google Analytics, Googlovo orodje za analizo spletne strani (Google Inc.).

Google Analytics uporablja piškotke, tekstovne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo spletnega mesta activebeauty.si. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let. Informacije o vaši uporabi spletnega mesta activebeauty.si, pridobljene s pomočjo piškotka, se praviloma prenesejo in shranijo na Googlov server v ZDA. V primeru aktivacije anonimnosti IP naslova na spletni strani se vaš IP naslov s strani Googla znotraj držav članic Evropske unije ali v drugih državah, ki so podpisnice Sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru, prikaže v skrajšani obliki. Le izjemoma se na Googlov server v ZDA prenese poln IP naslov ter se nato tam skrajša. Na zahtevo podjetja dm drogerie markt bo Google te podatke uporabil za ovrednotenje uporabe spletne strani, za ustvarjanje poročil o aktivnostih spletne strani ter za nadaljnje storitve v zvezi z uporabo spletne strani in spleta za namen uporabe v podjetju dm drogerie markt Slovenija. IP naslov, posredovan z vašega serverja s pomočjo uporabe orodja Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Shranjevanje piškotkov lahko izključite v nastavitvah vašega spletnega iskalnika, vendar je pri tem mogoče, da ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletnega mesta activebeauty.si.

Poleg tega lahko blokirate pridobivanje podatkov preko piškotkov, ki se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) ter obdelavo ter podatkov s strani Googla. To naredite tako, da preko spodnje povezave naložite in inštalirate t. i. vtičnik (Browser-Plugin):

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Ime piškotka Izvor Potek Namen
_ga Google Analytics Dve leti Uporaba za ločevanje med uporabniki.
_gat Google Analytics 10 minut Uporabljen za uravnavanje stopnje prošenj.
_utma Google Analytics Dve leti Uporabljen za sledenje števila obiskov s strani uporabnika in časovnico med prvim ter zadnjim obiskom.
_utmt Google Analytics 10 minut Uporabljen za uravnavanje stopnje prošenj.
_utmb Google Analytics 30 minut Uporabljen za določitev dolžine obiska in časa, kdaj se je seja začela.
_utmc Google Analytics Ob koncu seje Uporabljen za sledenje dolžine obiska.
_utmz Google Analytics 6 mesecev Uporabljen za sledenje poti in kanalov, preko katerih uporabnik zahaja na spletno stran, za sledenje ključnim besedam in za določanje lokacije, s katere dostopajo uporabniki na spletno stran.
_utmv Google Analytics Dve leti Uporabljen za določanje in analiziranje uporabniških segmentov.
_utmx Google Analytics 18 mesecev Uporabljen za določanje vključevanja uporabnikov v eksperiment.

UPORABA OSTALIH PIŠKOTKOV

Naša spletna stran uporablja tudi še nekatere druge piškotke, ki so navedeni spodaj. Prav tako za analizo obiskanosti strani uporablja storitev Clicky. Obvestilo o pogojih uporabe in piškotkih, ki jih uporablja Clicky, najdete tukaj: https://clicky.com/terms

 

Ime piškotka Izvor Potek Namen
_hjClosedSurveyInvites Hotjar Script 365 dni Piškotek se vzpostavi, ko je uporabnik v interakciji z vabilom za sodelovanje v spletni anketi. Zagotavlja, da se v naslednjih 365 dneh uporabniku isto povabilo ne pokaže ponovno.
_hjDonePolls Hotjar Script 365 dni Piškotek se vzpostavi, ko uporabnik sodeluje v anketi na spletni strani. Zagotavlja, da se v naslednjih 365 dneh uporabniku ista anketa ne pokaže ponovno, če je bila izpolnjena.
_hjMinimizedPolls Hotjar Script 365 dni Piškotek se vzpostavi, ko uporabnik zmanjša pojavno okno povratne informacije ankete. Zagotavlja, da okno ostane zmanjšano tudi, ko se uporabnik premika po spletni strani.
_hjDoneTestersWidgets Hotjar Script 365 dni Piškotek se vzpostavi, ko uporabnik potrdi informacije v pojavnem oknu za pridobivanje uporabnikov za testiranje. Zagotavlja, da se isto pojavno okno ne pojavi ponovno, za tem, ko so podatki že vpisani.
_hjMinimizedTestersWidgets Hotjar Script 365 dni Piškotek se vzpostavi, ko uporabnik zmanjša pojavno okno za pridobivanje uporabnikov za testiranje. Zagotavlja, da okno ostane zmanjšano tudi, ko se uporabnik premika po spletni strani.
__hjIncludedInSample Hotjar Script 365 dni Piškotek zagotavlja informacijo, ali je uporabnik že vključen v vzorec.
wpml_referer_url Ostalo 1 dan Zagotavlja uporabo izbranega jezika.
_icl_current_language Ostalo 1 dan Zagotavlja uporabo izbranega jezika.
hiddenHint(xxx) Ostalo 2 leti Zagotavlja uporabo namigov na spletni strani.
eu-cookie Ostalo 1 leto Piškotek zagotavlja Evropsko pravo na področju piškotkov.

 

UPORABA FACEBOOK, GOOGLE+, INSTAGRAM IN TWITTER VTIČNIKOV

Naša spletna stran uporablja tako imenovane socialne vtičnike (plugins) socialnih omrežij Facebook, Google+, Instagram in Twitter. Te storitve ponujajo podjetja Faceboock Inc., Google Inc., Instagram Inc. in Twitter Inc. („ponudniki“). Facebook upravlja podjetje  Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Google+ upravlja podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Instagram upravlja podjetje Instagram Inc., 181 South Park Street Suite 2, San Francisco, CA 94107, USA. Twitter upravlja podjetje Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter“).

Pregled vtičnikov in njihov izgled najdete na povezavah:

http://developers.facebook.com/plugins oz. https://developers.google.com/+/plugins oz. https://twitter.com/about/resources/buttons oz. https://www.instagram.com/developer/embedding/

Če odprete katero od teh spletnih strani, ki vsebuje takšen vtičnik, vaš server vzpostavi direktno povezavo s serverjem Googla, Facebooka, Instagrama ali Twitterja. Vsebina vtičnika se od določenega ponudnika prenese neposredno na vaš brskalnik ter se poveže s stranjo. S povezavo vtičnika prejme ponudnik informacijo, da je vaš brskalnik odprl ustrezno stran, tudi v primeru, da pri tem socialnem omrežju nimate ustvarjenega profila ali pa niste prijavljeni. Ta informacija (vključno z vašim IP naslovom) bo z vašega brskalnika posredovana in shranjena neposredno na strežnik ponudnika v ZDA.

Če ste prijavljeni v eno izmed socialnih omrežij, lahko ponudniki obisk naše spletne strani neposredno dodelijo vašemu profilu na omrežju Facebook, Google+, Instagram oz. Twitter. Če je vzpostavljeno delovanje vtičnikov, npr. z gumbom „všeč mi je“, „+1“ ali „tweet“, bo določena informacija prav tako prenesena neposredno na strežnik ponudnika in se bo tam tudi shranila. Poleg tega bodo informacije objavljene na socialnem omrežju in prikazane vašim kontaktom.

Namen in obseg zbiranja podatkov ter njihova nadaljnja obdelava in uporaba s strani ponudnika kot tudi njihove pravice in s tem povezave možnosti nastavitev za varovanje vaše zasebnosti najdete v obvestilih o varovanju zasebnosti posameznega ponudnika.

Obvestilo o varovanju zasebnosti – Facebook:
http://www.facebook.com/policy.php

Obvestilo o varovanju zasebnosti – Google:
http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html

Obvestilo o varovanju zasebnosti – Instagram:

https://help.instagram.com/196883487377501

Obvestilo o varovanju zasebnosti – Twitter:
http://twitter.com/privacy

Če ne želite, da Google, Facebook, Instagram ali Twitter podatke, zbrane pri vašem obisku spletne strani, neposredno pripiše vašemu profilu posameznega socialnega omrežja, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz socialnega omrežja. Nalaganje vtičnikov lahko popolnoma blokirate tudi z Add-Ons za vaš brskalnik, npr. s „script blockerjem“ NoScript (http://noscript.net/).

YouTube

Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn.

Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let. Primeri piškotkov: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE

UPRAVLJANJE S PIŠKOTKI

Nekateri uporabniki ne želijo uporabljati piškotkov. Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov pa se bo prikazalo ob vsakem obisku.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje.

Google Chrome

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
 3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
 2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
 3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
 2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
 3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari

 1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
 3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX

 1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
 3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX

 1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
 3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX

 1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
 3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera

 1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
 2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
 3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

PREKLIC SOGLASIJ

Naslednja soglasja ste morda že podali. Želimo vas spomniti, da jih lahko kadarkoli prekličete, kar bo upoštevano v prihodnje.

 

Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu