Menu

Energijska solata z bulgurjem in orehi

Solata je lahko tudi nekoliko drugačna.

Home » Užitek » Energijska solata z bulgurjem in orehi - 09.2017

Bulgur je odličen za pripravo solat, po okusu pa se najbolje dopolnjuje z različnimi oreški.

Čas priprave: 40 minut

Sestavine za 6 oseb (ali kot glavna jed za 4 osebe):

Bulgur Salat
  • 225 g bulgurja
  • 100 g orehov
  • 80 g akacijevega medu
  • 2 jedilni žlici ghee masla
  • 200 g grozdja brez pečk
  • 1 pest mlade špinače
  • 200 g sira z modro plesnijo
  • 1 čebula
  • Sol
  • Poper

 Priprava:

1. Čebulo narežite na tanke obročke. Ghee maslo raztopite v ponvi in na nizki temperaturi nekaj minut pražite čebulo, da karamelizira. Bulgur zavrite v dvakratni količini vode in kuhajte 10 minut. Dodajte praženo čebulo, solite po okusu in pustite, da se ohladi.
2. Ko je bulgur ohlajen, mu primešajte orehe in grozdje. Med po potrebi segrejte v vodni kopeli in ga prelijte čez solato.
3. Sir z modro plesnijo narežite na koščke. Mlado špinačo in sir dodamo bulgurjevi solati ter začinimo s poprom in soljo.

 

Nasvet: Kuskus in bulgur imata podobno konsistenco, zato ju v najljubših receptih lahko zamenjamo.

Bulgur

Živilo
Bulgur je žito, ki je k nam prišlo z Bližnjega vzhoda. Poznan je predvsem tabule (tabouleh), okusna solata iz bulgurja s peteršiljem, poprovo meto in paradižniki. Bulgur je bogat z vlakninami in vitamini, obenem pa nas dobro nasiti.

Priprava
Bulgur najlažje pripravimo kot riž in ga uživamo kot prilogo ali solato. Je prijetnega okusa, ki spominja na oreške, zato je primeren tudi za pripravo različnih sladic in narastkov.

Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu