Menu

Hidratacija kože

Dodatna porcija vlage za vašo kožo.

Home » Lepota » Hidratacija kože - 07.2017

Poleti naša koža potrebuje veliko vlage, več kot na primer v hladnejših mesecih. Pri nam lahko pomagajo hidratantni izdelki.

Medtem ko brezskrbno uživamo v sončnih žarkih, pridno polnimo rezerve vitamina D in počnemo lepe stvari, ki nam jih nudi poletni čas, pogostokrat pozabimo na potrebe svoje kože v poletnih mesecih. Pomembno nam je le to, da so roke in noge pokukale na plano izpod dolgih rokavov in hlač in končno ugledale sonce. Ne smemo pozabiti, da vročina in sonce našo kožo še dodatno izsušujeta.

Tovrstno stanje kože opazimo šele takrat, ko ta postane suha in luskasta. To so prvi znaki suhe in dehidrirane kože, ki lahko pospešijo nastanek gub. Da bi to „nadlogo“ preprečili, koža potrebuje dodatno porcijo vlage, hidratacije. Zdrava koža je naravno preskrbljena z vlago, zato dodatne hidratacije praktično ne potrebuje. Zaradi številčnih notranjih kot tudi zunanjih dejavnikov se naravna vsebnost vlage v koži prične zniževati, zato moramo zunanjo ovojnico negovati in zaščititi pred škodljivimi vplivi.

Poletni čas izsušuje kožo

junge frau im wasserPoleti kože ne izsušuje samo sonce in vročina, temveč k suhi in luskasti koži pripomoreta tudi klorirana in morska voda. Lojnice in znojnice ustvarjajo na koži hidrolipidni ovoj, ki služi kot njena zaščita. Ovoj sestavlja tanka plast maščobe in vode, ki uravnava pH-vrednost kože. Običajna vrednost pH kože je rahlo kiselkasta, med 4 in 6. Ta kiselkasta zaščitna plast regulira ravnovesje vlage, hkrati pa preprečuje preveliko izgubo vlage preko kože. Poleti se zaradi prekomernega potenja hidrolipidni ovoj prične zmanjševati, kar povzroči, da preko kože prehaja več vlage in soli. Neprijetne vonjave in prekomerno potenje privede od tega, da se večkrat oprhamo. To seveda ni nič slabega, vendar prekomerna uporaba mil in tople vode odstranjujeta naravno maščobo kože in posledično je ta še bolj suha.

Razmočena koža vseh pomembnih substanc, ki ohranjajo kožo vlažno in prožno ne more obdržati v povrhnjici. Te se z vsakokratnim prhanjem začnejo izpirati.

Nasvet: v poletnem času moramo koži zagotoviti dve pomembni stvari: zaščito pred soncem in veliko vlage.

Če mislite, da se je bolje zadrževati v klimatizirani prostorih, se motite. Klimatske naprave znižujejo vlažnost v zraku, ta pa je zelo pomembna za kožo, saj preprečuje njeno izsušenost in napetost. Četudi nekateri delovni prostori nimajo vgrajenih klimatskih naprav, so te prisotne v avtomobilih.

Koža je tako poškodovana, še preden se začnemo sončiti in se pojavijo prve sončne opekline. Najbolje je ostati v senci in paziti na konstanten nanos sončne kreme. Tako se bomo manj potili in zaščitili svojo kožo.

Čudovita polt. S kremo za zaščito pred soncem SUNDANCE boste poleg zaščite dosegli tudi lepšo in bolj svežo polt.
Po sončenju. Kožo razvajate tudi po sončenju s SUNDANCE gelom za po sončenju z aloe vero.
Svež obraz. Poleti pa ne pozabite tudi na dnevno kremo NIVEA, ki bo vaš obraz ohranila svež in mladosten.

Najboljša pomoč so lahke kreme za poletne dni

Z nanosom sončne kreme preko dneva zagotavljamo hidrolipidni ovoj kože, zvečer pa koži z vlažilnimi kremami nudimo hidratacijo. Njihove učinkovine krepijo zaščitno funkcijo kože in preprečujejo izhlapevanje vlage iz kože. Kreme ugodno vplivajo tudi na celice, saj te začnejo shranjevati dobljeno vlago. Nežne in lahke losjone koža poleti preprosto obožuje, saj vsebujejo veliko vlage in je po nanosu ne obremenijo. Tako večkrat na dan svoji koži privoščimo malo razvajanja.

Voda, voda, voda! Vlažilna nega za kožo

Nasveti za suho kožo

 

2 mädchen spirngen ins wasser

  • Negovanje. Izdelki za nego kože poleti naj vsebujejo majhen delež maščob in veliko vlage.
  • Zaščita. Podnevi za zaščito kože pred soncem uporabite mousse
  • Vlaženje. Pri vlaženju kože bodite pozorni na uporabo sestavin, ki kožo dobro vlažijo, kot so urea, hialuronska kislina, aminokislina ali izvlečki aloe vere, kumaric in posebnih alg.
  • Hidratacija. Hialuronska kislina ima sposobnost vezave vode in poskrbi za dodatno navlažitev kože. Uporablja se jo tudi kot kozmetično sredstvo za glajenje gub.
  • Brezalkoholni izdelki. Izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo alkohol.
  • Spiranje. Po kopanju kožo temeljito sperite.
  • Nežno čiščenje. Izdelki za čiščenje kože z nevtralno pH-vrednostjo jo dobro vlažijo in obnavljajo ter so prava izbira za občutljivo kožo.
  • Maska. Po sončnem dnevu koži privoščite veliko mero vlage v obliki maske za obraz.
  • Tekočina. Pitje zadostne količine vode bo obnovilo njene zaloge v celicah.
Gor
OKMehr Information