Menu

Kokosovi masleni piškoti

Obilna peka.

Home » Užitek » Kokosovi masleni piškoti - 11.2017

Za božič ni nikoli preveč piškotov. Kokosovi masleni piškoti so še posebej okusni in tudi enostavni za pripravo.

Čas priprave: 30 minut + 1 ura počivanja

Sestavine za dva pekača:

  • 200 g pirine moke
  • 50 g mletih mandljev
  • ¾ čajne žličke soli
  • 120 g kokosovega olja
  • 100 ml javorjevega sirupa razreda A
  • nastrgana lupina ene bio limone
  • 2 žlici sladkorja v prahu za posip

Priprava:

  1. Vse sestavine razen sladkorja v prahu zmešajte v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Testo oblikujte v kroglo, ovijte s folijo, sploščite in pustite stati 1 uro.
  2. Pečico segrejte na 180 °C.
  3. Testo položite med dve plasti papirja za peko in ga zvaljajte na debelino 0,5 cm. Z modelčki za peko izoblikujte piškote in jih položite na pekač, pokrit s peki papirjem.
  4. Z ostanki testa znova naredite kroglo, jo zvaljajte in izoblikujte piškote. Če se v tem času testo zmehča, ga ponovno zavijte v folijo in položite v hladilnik. Nato nadaljujte s pripravo.
  5. Piškote pecite približno 9-10 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo. Pustite, da se piškoti ohladijo in posujte s sladkorjem v prahu.

Nakupovalni seznam:

  • dmBio bio pirina moka tipa 630, 1 kg
  • dmBio Bio ekstra deviško oljčno olje, 0,5 L
  • dmBio bio javorjev sirup. Razred A, 250 ml
Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu