Menu

Lazanja s canihuo

Klasična jed v popolnoma novi preobleki.

Domov » Užitek » Lazanja s canihuo - 09.2017

Z zelenjavo ali gobami, z ali brez sira: ta lazanja je tako vsestranska, da je všeč vsej družini.

Čas priprave: 40 minut

Sestavine za 6 oseb:

  • 140 g canihue
  • 350 ml paradižnikove omake z zelišči
  • nekaj sojine kreme za kuhanje (dodajajte po okusu)
  • 420 ml zelenjavne jušne osnove
  • malo ghee masla za namastitev pekača
  • 200 g mocarele
  • 30 g nadeva po želji (npr. paprika, bučke, gobe, čebula ipd.)
  • parmezan za skorjico
  • sol in poper

Priprava:

1. Canihuo zavrite v jušni osnovi in kuhajte približno 15 minut ter vmes večrat premešajte. Ugasnite in pustite še 10 minut na štedilniku, da nabrekne. Primešajte polovico paradižnikove omake in nekaj sojine kreme ter odstavite s štedilnika.
2. Šest majhnih pekačev oz. modelov za naraste premažite z nekaj ghee masla. Na dno vsakega pekača dajte po dve žlici paradižnikove omake. Canihuo enakomerno porazdelite v modele ter povrh dobro pritisnite z žlico.
3. Obložite z mocarelo in nadevom (mešanica zelenjave po izbiri) ter postopek ponavljajte v več plasteh. Po vrhu posujte nariban parmezan.
4. Pecite 20 minut pri 180°C.

Nasvet: Canihua (izg. kaniua), imenovana tudi kanava ali pritlikava kvinoja, je brezglutensko žito. Če vam pri pripravi jedi ostane nekaj canihue, jo lahko brez maščobe preprosto popečete v ponvi. Okusna je kot samostojna priloga, lahko pa jo dodate tudi jogurtu.

Deli
Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu