Menu

Mavrica v laseh in na obrazu

Barve, kot bi jih preslikali z neba.

Home » Lepota » Mavrica v laseh in na obrazu - 05.2017

V tej sezoni ne bomo lovili samo enega barvnega trenda, ampak se bomo odeli kar v celo mavrico.

Trend letošnje sezone, ki ga lahko zasledimo na različnih lepotnih blogih ter v revijah, je vse prej kot običajen. Gre za svojevrstno barvno posebnost, kjer se srečujejo vse barve mavrice. Tako imenovane »crazy colours« ali nore barve so obnorele ustnice, oči in lase. V naše kozmetične predale prinašajo barvitost in divjost, razigranost in igrivost. Ter vsekakor vzbujajo pozornost – vse skupaj in vsaka posebej.

Pisano že dolgo ne zadostuje več. Veke senčimo v najmanj dveh odtenkih, pri čemer je bolje več kot manj. Ustnice ljubijo vijolične in celo modre odtenke, lasje pa so to sezono zapisani pastelnim tonom. Vsekakor prava izbira za ljubitelje mavričnih ponijev, pravljičnih samorogov in ljubkih morskih deklic.

Sedem barv mavrice

Predstavljajo osnovo za ustvarjanje raznolikih videzov ličenja. Še posebej si lahko date duška pri očeh, saj tu ličenje ne pozna meja. Poskusite kombinirati čim več barv ali pa celo posnemati mavrico. Pustite domišljiji prosto pot in poskusite v barvah povzeti svoj značaj.

Ena izmed zanimivih tehnik letošnjega trenda je dvobarvno ličenje oči v mat odtenkih, kjer en odtenek nanesemo po celotnem premičnem delu očesne veke, drugega pa vzdolž spodnje veke.

Nasvet: Če ste dovolj pogumni za mavrične oči, make up na koncu utrdite s fiksirnim pudrom, saj je zabrisana mavrica lepa le na nebu.

Eksperimentirate lahko tudi z vsem dobro poznanim načinom senčenja, kjer svetlejši odtenek nanesete v očesne kotičke ali pa na polovico veke nanesete senčilo v drugi barvi. Da barvno obrobljene oči izgledajo odlično, smo izvedeli že prejšnje poletje, letošnja sezona pa je pokazala, da se to odlično obnese tudi z dvema različnima odtenkoma. Poskusite med seboj kombinirati različna živobarvna črtala za oči ter jih nanesite tudi na spodnji lok trepalnic.

Črna maskara naj to poletje počaka v predalu, saj je nov barvni trend zajel tudi trepalnice in obrvi. Slednje bomo videli tako v roza, zeleni ali modri ter odete v mavrico. Enako velja za trepalnice.

Pust na ustnicah

junge Frau mit Two-Tone-Lippen

Morda si nikoli ne bi mislile, da bo modra pristala tudi na ustnicah. Šli smo še dlje – od vijolične do temno zelene. Rdečila v teh barvah sicer obstajajo že nekaj časa, toda nekako se nam ni mudilo, da bi posegli po njih. A trendi gredo tudi tu svojo pot. Obrazi, ki se nam nasmihajo z naslovnic in ekranov, nam sporočajo, da je to nekaj vsakdanjega, celo nekaj, kar moramo nujno preizkusiti. Zakaj pa ne?

Poleg tega je dejstvo, da rdečila z modrimi podtoni pristajajo velikemu številu žensk, hkrati pa poskrbijo za pridih ekstravagance in glamurja.

Prav tako bodo za ekstravaganten videz poskrbele dvobarvne ustnice. Tako imenovane »two tone« ustnice boste ustvarili s kombiniranjem dveh rdečil v različnih odtenkih kot na primer priljubljene oranžne in rožnate. Najprej nanesite temnejši odtenek na rob ustnic, nato pa prosti sredini postopoma še svetlejše rdečilo.

Druga možnost za ustvarjanje dvobarvnih ustnic je, da zgornjo in spodnjo ustnico obarvate vsako v svoj odtenek – zgornjo ustnico na primer rdeče, spodnjo pa rožnato.

Ne skoparite z barvami

Če mislite, da ne gre za naravne barve, si morate pobližje pogledati naravo.

Pisane barve so si to sezono že rezervirale svoje mesto na naših laseh in obrazih. Pastelne kombinacije bodo kraljevale povsod, poudarjale bodo dekliškost in zaokrožile romantičen videz.

Za nežne pastelne barve las je potrebno te najprej razbarvati ter šele nato pobarvati posamezne pramene, konice ali pa celotne lase. Nianse bodo spominjale na sladkorno peno, sadne sorbete in ljubke francoske makrone, blag pridih mentola, španskega bezga ali roseja pa bo poskrbel za dotik subtilne ekstravagance. Zadržani toni, ki kljub temu povedo marsikaj.

Najboljši izdelki za mavrično ličenje

Popolna podlaga. Ustvarite jo s paleto korektorjev L'ORÉAL PARIS Infaillible Total Cover, s katero boste vedno našli pravi korektor.
Zapeljiv pogled. Za poudarjene trepalnice uporabite maskaro MAX FACTOR False Lash Epic Black.
Intenzivno. Za intenzivno in dolgo obstojno barvo nad oči nanesite tekoče senčilo za veke L'ORÉAL PARIS Eye Paint.
Naravne ustnice. Če želite, da barve na vaših vekah pridejo bolj do izraza ali pa želite svoj barvit make-up nekoliko umiriti, uporabite rdečilo za ustnice MAYBELLINE Color sensational matte, odtenek Purely nude 981.
Pink. Z barvno maskaro za lase STARGAZER v odtenku neon pink boste enostavno poživeli vaše lase z barvnimi prameni, hkrati pa boste barvo enostavno odstranili že s prvim pranjem.
Prelivajoče. Prelivajoče barve boste enostavno ustvarili z inovativno formulo HAIRGUM delno obstojne barve za lase Pop Color, ki je obstojna 5 do 8 pranj. Različne odtenke lahko med seboj tudi mešate.
Božansko. V paleti senčil CATRICE The Nude Blossom Collection boste našli čudovite nevtralne odtenke.
Ulični stil: mavični make up

 

Gor
OKMehr Information