Menu

Mojstrice preobrazbe

Spremenite barvo las.

Home » Lepota » Mojstrice preobrazbe - 04.2018

Ni potrebno, da delate v gledališču, da lahko s spreminjanjem barve las postanete drugačna ženska – ta sprememba je možna tudi doma.

Iz temne na svetlo

Prehod iz temne na svetlo barvo ni tako enostaven kot prehod iz svetle na temno. Če želite rjavo zamenjati z blond barvo, boste morali preizkusiti posvetlitev. V frizerskem salonu ponujajo tudi poseben postopek, pri katerem sredstvo za posvetlitev las zmešajo s šamponom in ga nanesejo na lase. Ta postopek ni tako škodljiv, primeren pa je za prehod iz črne v temno rjavo barvo.

Izdelki za barvanje doma, kot so osvetljevalec za lase, odstranjevalec barve in različni odtenki blond barve so vse bolj priljubljeni. Tudi pri uporabi le-teh se morate najprej odločiti za primeren barvni odtenek. Za izbiro barve glede na polt velja pravilo: toplejši odtenki barve za toplejši podton in hladnejši odtenki za temnejši podton polti. Bolj ko se izbrana barva približa naravni barvi las, manj škodljiv bo postopek za lase. Če boste torej želeli preiti iz črne na platinasto blond barvo, bo to pustilo posledice na vaših laseh. V tem primeru boste morali lase skrbno in pravilno negovati s hranljivimi sestavinami, poleg tega pa dnevno uporabljati maske za lase.

Izdelki za barvanje:

Svetlo. Z JOHN FRIEDA Go blonder sprejem za posvetlitev las lahko svoje blond lase posvetlite za kar en ton in pol.

Izdelki za nego:

Globinsko. IKOO INFUSION Thermal Treatment Wrap maska za lase vam bo prišla prav. Olje sivke in izvleček cedrovega lesa prodreta v lase in jih obnovita. Maska bo poskrbela tudi za dolgo obstojnost barve in sijoče lase.

Gladi. BALEA Professional Repair und Pflege serum za lase intenzivno neguje in zgladi razcepljene konice. Seruma ni potrebno izpirati.

Svežina in volumen. LOREAL Magic suhi šampon daje učinek čistih las brez umivanja in ne pušča belih sledi.

Če se odločate med dvema barvama in niste prepričani, se raje odločite za svetlejšo barvo. Bolj enostavno je naknadno potemniti lase kot pa jih posvetliti.

Iz svetle na temno

Najprej se morate odločiti, da boste blond lase potemnili, za tem pa sledi iskanje pravega odtenka. Hitro boste ugotovili, da niso vsi odtenki rjave enaki. Kateri odtenek pa bi morali izbrati?

Priporočljivo je, da se ravnate po barvi polti in oči. Če imate toplejši podton, se raje odločite za barvo toffee, barvo mahagonija ali zlato rjavo. Pri hladnejšem podtonu se izogibajte zlatim ali rdečim odsevom barve, najbolj primeren je hladnejši čokoladen odtenek. Podobno je tudi pri barvi oči. Zelenim in rjavim očem lepo pristajajo barve z rahlim rdečkastim podtonom, na primer kostanjeva barva. Hladni rjavi odtenki, na primer espresso rjava, pa so najbolj primerni za modre in sive oči.

Ko ste izbrali pravi odtenek, lahko začnete z barvanjem. Bodite še posebej pozorni pri beljenih laseh. Zaradi šibkejše lasne strukture se lahko zgodi, da se barva ne bo enakomerno porazdelila po laseh, ali pa se bo barva razlikovala od barve na pakiranju. V tem primeru poiščite profesionalno pomoč v frizerskem salonu ali pa najprej poskusite z barvo, ki se izpira.

Izdelki za barvanje:

Edinstven izgled. L’OREAL Colorista wash out barva za lase postopoma zbledi čez 1-2 tedna, tako da lahko spremenite barvo las, kadarkoli želite.

Intenzivna in obstojna. SUBRINA Charm barva za lase 30/ specialno svetlo centre blond lase okrepi in jim vrne izgubljeno vlago ter sijaj.

 

Nasveti za barvanje las doma

Priprava: Dan pred barvanjem uporabite masko za lase. Lasje bodo tako po celotni dolžini enakomerno vpili barvo.

Zaščita: Pred začetkom barvanja kožo ob lasišču namažite s kremo za telo ali vazelinom, da boste lahko v primeru zdrsov barvo enostavno odstranili.

Nanos barve: Ne pozabite na rokavice. Barvo zmešajte v posodici in jo nanesite s čopičem. Tako noben pramen ne bo ostal nepobarvan.

Deljenje las: Lase razdelite na pramene. Najprej pobarvajte narastek in nato še preostali del las.

 

Strokovnjak o posvetlitvi las

 

Na vprašanja je odgovarjal profesionalni frizer Gusty

 

 

Kako najlažje posvetliti temne lase?
Temne lase posvetlimo glede na želen rezultat ali z barvo ali z belilom. Z barvami ne dosežemo tako svetlega učinka kot z belilom, vsekakor pa tega ne počnite sami doma, saj je svetljenje zahteven proces, ki zahteva znanje in kvalitetne materiale za dober rezultat.

Kako nam bo uspel prehod iz svetle na temno barvo?
Prehod iz svetle na temno barvo je zahtevna zadeva za frizerje. Ni nemogoča, zahteva pa veliko časa in pravilno izbiro materjala. Vsekakor pa postopek ni takšen, da samo nanesemo svetlo barvo na temnejšo podlago in imamo svetlejše lase. Za takšen postopek se vsekakor odpravite k strokovnjaku, da ne bi prišlo do kakršnihkoli zapletov in uničenih las.

Kaj se z lasmi zgodi pri barvanju in posvetlitvi?
Lasje pri barvanju, odvisno od barve, spremenijo barvo glede na želeni izbrani pigment, torej se obarvajo glede na pigment, ki ga nanašamo; pri svetljenju pa samo svetlimo in odvzemamo naraven pigment do faze belo. Dlje pustimo belilo na laseh, svetlejši so, kar za barvo ne velja. Barva ne postane temnejša ali svetlejša zaradi podaljšanega časa delovanja.

Kakšna je nega po opravljenem postopku in katere negovalne sestavine moramo uporabiti po barvanju las?
Nega po barvanju je pomembna, saj moramo s pravim šamponom za po barvanju las zopet vrniti lasem pravi ph in zapreti lasno povrhnjico. Produkte izbiramo glede na tip las in njihovo stanje ali barvo. Svetlejši lasje ponavadi potrebujejo več pozornosti in nege kot temneje pobarvani lasje. Vsekakor moramo lasem vrniti njihovo naravno vlažnost in maščobo. Če so lasje poškodovani in suhi, pa potrebujejo več negovalnih sestavin, da si opomorejo. Te sestavine se razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca, običajno so to naravna olja in izvlečki rastlin. Pri posvetlitvi pa moramo lasem vrniti naravno maščobo in negovalne snovi, ki zapirajo lasno povrhnjico. Po navadi so to balzami in maske za lase, ki imajo kisel ph, ta pa zapira lasno povrhnjico, tako so lasje bolj gladki in sijoči. —

Za večji volumen. LANGHAARMÄDCHEN balzam Intensive repair lase obnovi, neguje, očisti in poskrbi, da so sijoči.

Globoko čiščenje. HEAD & SHOULDERS Men Instant relief šampon vaše lasišče takoj olajša in odstrani prhljaj.

Močni lasje. HEAD & SHOULDERS Supreme moisture šampon odpravlja prhljaj, lase pa navlaži in nahrani.

Gor
OKMehr Information