Menu

Na žaru pečen svinjski file ovit v slanino in polnjen z marelicami

Sadno presenečenje.

Home » Užitek » Na žaru pečen svinjski file ovit v slanino in polnjen z marelicami - 07.2017

Sočen svinjski file z marelicami ovit v slanino – kombinacija, ki bo navdušila vaše goste.

Čas priprave: 15 minut, 45 minut pečenje na žaru

Sestavine za štiri osebe:

  • 600 g bio svinjskega fileja
  • sol in poper v mlinčku
  • 75 g posušenih in izkoščičenih marelic
  • 4 vejice timijana
  • 1 jedilna žlica sadnega namaza marelica
  • 4 čajne žličke namaza z lečo in ingverjem
  • pribl. 200 g tankih rezin slanine
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja

Priprava:

  1. Žar na oglje ali plinski žar pred peko ogrejte na 180 °C. Svinjski file splaknite pod mrzlo vodo in ga osušite s papirnato brisačko. Odstranite maščobo in kite. File po dolžini zarežite približno dve tretjini globoko. Nato ga odprite in vanj vzdolž še nekajkrat zarežite. Pri tem pazite, da kosa mesa ne prerežete. Začinite s soljo in poprom.
  2. Marelice nadrobno nasekljajte. Operite vejice timijana in jih stresite, da se osušijo. Odstranite lističe timijana in jih skupaj z marelicami in sadnim namazom dobro premešajte. Začinite s soljo in poprom. Notranjo stran fileja premažite z namazom iz leče in ingverja, nanj nato porazdelite marelični nadev.
  3. Rezine slanine razdelite po delovni površini tako, da bodo tesno ena zraven druge in jih bo dovolj, da nanje položite odprt polnjen file. Zadnji košček slanine položite počez preostalih koščkov, dodajte odprt svinjski file in ga tesno zavijte v rolico. Rulado rahlo pritisnite.
  4. File premažite z oljčnim oljem. Meso popecite na direktnem ognju približno osem minut, nato ga premaknite na predel rešetke, kjer je manjša temperatura, ga pokrijte s pokrovko in ga pecite približno 35 minut. Občasno ga večkrat obrnite. Preden meso razrežete, ga pustite stati nekaj minut.

Nakupovalni seznam:

  • dmBio sadni namaz marelica, 340 g
  • dmBio marelice, sušene in izkoščičene, 200 g
Okusno. dmBio sadni namaz z na soncu dozorelimi marelicami je čudovitega sadnega in rahlo sladkega okusa.
Zdravo. Suhe marelice so neverjetno okusna in zdrava alternativa za razne sladkarije in so lahko okusen prigrizek med obroki. Suhe marelice pa imajo tudi visoko vsebnost vitaminov in mineralov.
Gor
OKMehr Information