Menu

Odločna blogerka, ki stavi na kvaliteto

Ajda Sitar se predstavi.

Home » Lepota » Odločna blogerka, ki stavi na kvaliteto - 02.2017

Ajda Sitar je blogerka, lepotna urednica, nekdanja Miss športa Slovenije in študentka prava, ki na svojem blogu Ajdas ustvarja vsebine, v katerih prepleta svojo ljubezen do mode in lepote, svoje bralce pa s seboj popelje tudi po svetu. Na njenem blogu boste našli lepotni nasvet, modno inspiracijo in sanjsko lokacijo za počitnice, istočasno pa občudovali čudovite fotografije ter prebirali zanimive zgodbe. Z Ajdo smo klepetali na snemanju kampanje dm look.


Katere 3 besede te najboljše opišejo?

Odločna, odkrita in zvesta, tako ljudem kot tudi svojim načelom.


Kako izgleda dan blogerke?

Niti dva dneva v življenju blogerke si nista enaka. Odgovarjanje na kopico mailov prav vsak dan, spremljanje in aktivnost na družbenih omrežjih, sestanki… To je del praktično vsakega tedna. Potem so tudi še snemanja oziroma fotografiranja, kjer lahko izrazim svojo kreativnost. Eni lepših trenutkov so blogerski dogodki, druženja in potovanja. Lepo nam je, priznam. Biti blogerka pa istočasno pomeni biti sama svoja šefica. To prinaša nemalo radosti pa tudi kar precej obveznosti. Sem sama svoja vizažistka, občasno frizerka, stilistka, kreativni vodja projektov, imam vlogo modela, novinarke, tudi fotografa, izobražujem se na področju SEO in marketinga, obdelujem fotografije, včasih celo posegam v samo kodo svojega spletnika. Zna biti naporno (predvsem, ko te kavč zvito vabi v svoje udobno okolje, ti pa imaš pred sabo še nekaj ur dela), vsekakor pa je blogersko delo izredno zanimivo, kreativno in dinamično. Vsak dan se kaj novega naučiš in celo najdeš ob delu kakšnega dobrega prijatelja.

Blogersko delo se marsikomu zdi popolno. Preizkušaš veliko produktov in pišeš o njih. A marsikdo ne ve, da za eno objavo stoji ogromno dela. Koliko časa potrebuješ za eno objavo na blogu in koliko dela je za vsem tem?

Dejansko bi težko ocenila, koliko časa porabim za posamezno objavo. Marsikdo se ne zaveda, da za dobro in uspešno delujoč blog, ni dovolj, da le na hitro posnameš nekaj fotografij in jih naložiš na splet. Najprej potrebuješ dobro delujoč blog, v katerega vložiš kar nekaj časa, energije in denarja. Na vsako fotografiranje moraš priti z umitimi lasmi, make upom, nalakiranimi nohti, uskladiti se moraš s fotografom. Sledi izbira fotografij, urejanje (to včasih naredim sama, spet drugič fotografinja). Pisanju teksta v angleščini in slovenščini sledi optimizacija za brskalnike (ali bolje rečeno: to dvoje gre z roko v roki). Snemanje videa ali fotografiranje lahko traja tudi po 3 ure. Urejanje včasih še več – za video sama porabim med 6 in 10 ur. Delo pa se pri sami objavi še ne konča. Sledi deljenje nove vsebine na družbenih omrežjih, ponovno dogovarjanje s podjetji, sestanki, izobraževanja in kreativni del, kjer nastajajo nove ideje za prihajajoče projekte. Dela za dobro in kvalitetno objavo ni malo, je pa (vsaj zame) na koncu to zagotovo vredno ob pogledu na število obiska, pohvalo podjetja ali lepo sporočilo bralca.

Kateri je tvoj najljubši trend letošnje pomladi in katera barva bo po tvojem mnenju kraljevala tokrat?

Zagotovo je to »strobing« oziroma uporaba osvetljevalca, s katerim poudarimo svoje obrazne poteze in ustvarimo zdrav, sijoč zaključek na koži. Na ustnicah bodo letos pri meni prevladovali »nude« odtenki, marelična, prav gotovo pa posežem tudi po kakšni nekoliko svetlejši rožnati.

 

Sijoče ustnice. Sijoča tekstura rdečila L’OREAL Lip paint bo vaše ustnice vlažila ves dan.

Z eno besedo opiši svoj najljubši look oz. stil ličenja.

Pri ličenju najraje posegam po zemeljskih tonih. Moj top make up look vsebuje rjave ali bakrene tone na očeh, nude šminko na ustnicah in zagorel pridih kože s pomočjo bronzerja. Prisegam na sijoč videz kože, občasno pa se rada poigram tudi s kakšno temno, skoraj vampirsko šminko.

Kako ustvariti brezhiben Glow look si oglejte tukaj.

Svetleče. L’oréal L’or highlighter nanesite nad ličnično kost, na sredino nosu, nad ustnico in pod obrvjo, ter dobro zabrišite.


Kateremu izdelku za ličenje se nikakor ne bi mogla odpovedati?

Dobra maskara in bronzer si pri meni delita prvo mesto. Z bronzerjem v hipu izgledam nekoliko bolj zagorela in pričaram videz, ki vsaj nekoliko spominja na brezskrbne počitnice nekje na toplem, pod palmo, s svežim kokosom v roki. Maskara pa predstavlja ultimativni make up kos, ki ga ne izpustim pri nobenem videzu.

V februarju si sodelovala pri snemanju kampanje za pomladni dm look. Kaj ti je najbolj ostalo v spominu s snemalnega dneva?

Najbolj si bom zagotovo zapomnila ventilator, s katerim smo ustvarili videz vetra v laseh. Občasno mi je sicer malo ponagajal, malo so se mi tudi zarosile oči, a vendar je dodal tudi piko na i ter mi dal še več energije.

Tvoja prva asociacija na besedo dm look?

dm look je make up look, ki ga  prav vsaka dama brez težav poustvari sama doma. Je look, v katerem se počuti samozavestno, ji doda dodatno iskrico v očeh in ji daje moč, da stopa novim zmagam nasproti.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Načrti za prihodnost… V kratkem končati študij prava na Pravni Fakulteti v Ljubljani, se nekoč redno zaposliti na področju gospodarskega prava, slediti svojim ciljem, biti obdana z ljudmi, ki jih imam rada, ljudmi, ki verjamejo vame in me obdajajo z dobro energijo. Kratkoročno pa načrtujem kar nekaj zanimivih projektov na mojem blogu Ajdas, katerih se že pošteno veselim. Ne bo manjkalo lepotnih ustvarjanj, modnih inspiracij in zapisov iz popotovanj. Vabljeni k klikanju!

Nasvet: Bi želeli Ajdo spoznati še bolje? Obiščite njen blog AjdaS.

Kateri look pa je tebi najbolj všeč?

Kateri look je pa tebi najbolj všeč? #dmlook #trendi #blogerke #lovelook #glamlook #fashionlook #divalook #partylook #glowlook

A post shared by dm drogerie markt Slovenija (@dm_slovenija) on

Gor
OKMehr Information