Menu

Palačinke s špinačo

Špinača - odlična zelenjava, ki jo preprosto obožujemo!

Home » Užitek » Palačinke s špinačo - 02.2017

Drevesasta špinača z rdečkastim ali vijoličastim steblom je dobila ime po svoji obliki in rasti, saj spominja na drevo. Ni prava špinača, temveč gre za metliko (Chenopodium giganteum), ki jo lahko uporabljamo enako kot navadno špinačo in tako na primer obogatimo palačinke.

Sestavine za štiri osebe:
Einkornpalatschinken mit Spinatgemüse

  • 5 jajc
  • 8 jedilnih žlic gladke pšenične moke
  • 7 jedilnih žlic polnozrnate moke enozrnice
  • ¼ l mleka
  • ¼ l mineralne vode
  • maslo

Za nadev:

  • listi drevesaste špinače (lahko tudi navadne špinače)
  • listi ajde in francoske špinače
  • nekaj masla
  • čebula
  • strok česna
  • ovčji sir
  • muškatni orešček
  • sol in poper

Priprava:

  1. Jajca ubijte in jih skupaj z obema vrstama moke, mlekom in vodo dobro premešajte. Testo pustite vzhajati najmanj 30 minut, da postane gosto tekoč. Po potrebi dodajte še nekaj tekočine.
  2. Na ponvi segrejte nekaj masla ter specite palačinke.
  3. Za nadev operite liste zelenjave ter jih grobo narežite. Sesekljajte čebulo in zdrobite strok česna. V ponvi najprej podušite čebulo in česen, nato dodajte špinačne liste in jih prav tako dušite nekaj minut. Začinjeni ovčji sir narežite na kocke in ga vmešajte k špinačnim listom. Vse skupaj začinite z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Nadev zavijte v palačinke in postrezite.

Nasvet: palačinke lahko namažemo tudi z marmelado. Zaradi moke enozrnice imajo palačinke prijeten okus po lešnikih. Če k masi dodamo preveč te moke, se bodo palačinke trgale.

Moj nakupovalni seznam:

  • dmBio trajno posneto mleko, 1 l
  • dmBio pšenična moka tipa 550, 1 kg
Gor
OKMehr Information