Menu

Ploščati kruh s pirejem iz belega fižola in trakovi špargljev

Šparglji narezani na trakove lahko služijo tudi kot spomladanska dekoracija na krožniku.

Home » Užitek » Ploščati kruh s pirejem iz belega fižola in trakovi špargljev - 05.2017

April in maj je čas za šparglje, zato smo za vas pripravili recept za vegetarijansko jed z okusnimi sestavinami.

Sestavine za 4 osebe

Fladenbrot

Za pire potrebujete:

  • 300 g belega fižola iz pločevinke, opranega in posušenega
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 jedilni žlici sveže iztisnjenega limoninega soka
  • 1 majhen strok česna
  • morska sol, sveže mleti črni poper

Preostale sestavine:

  • 4 kosi ploščatega indijskega naan kruha ali grškega pita kruha
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
  • 1 šop špargljev
  • 1/2 čajne žličke sveže iztisnjenega limoninega soka
  • morska sol
  • sveže mleti črni poper
  • 40 g sira feta
  • 1 majhen šop sveže mete
  • 40 g pinjol
  • ¼ čajne žličke naribane limonine lupine
  • 1 ščepec kosmičev čilija

Priprava

  1. Olupite strok česna, olesenele dele špargljev odrežite in razdrobite feta sir. Na srednjem ognju v ponvi popražite pinjole skupaj s ščepcem soli, dokler ne dobijo zlato rjave barve (približno 30 sekund).
  2. V multipraktiku zmešajte beli fižol, oljčno olje, limonin sok in česen, da dobite pire. Nato ga postavite v hladilnik.
  3. Pečico segrejte na 200° C. Ploščati kruh položite na pekač in ga pokapajte z oljčnim oljem. Nato ga v pečici pecite 10 minut, da postane zlatorjave barve.
  4. Z rezalnikom za zelenjavo narežite šparglje na dolge, tanke trakove in jih skupaj s kančkom oljčnega olja, limoninim sokom, nekaj soli in popra zmešajte v skledi.
  5. Iz hladilnika vzemite fižolov pire in ga razporedite po kruhu, nanj položite trakove špargljev. Po kruhu posipajte še feto, meto, pinjole, naribano limonino lupino ter kosmiče čilija. Vse skupaj posolite, popoprajte in postrezite.

Moj nakupovalni seznam:

0,5 l dmBio ekstra deviško oljčno olje

200 ml dmBio limonin sok

Gor
OKMehr Information