Menu

Pravilna oskrba obnohtne kožice

Vse do konic.

Home » Lepota » Pravilna oskrba obnohtne kožice - 11.2017

Imate vedno lepo nalakirane in urejene nohte? Pohvalno. Kaj pa nega nohtov in obnohtne kožice? Jim posvetite pozornost, ki si jo zaslužijo? Dobro negovana obnohtna kožica je namreč osnova za lepe in zdrave nohte.

Imate vedno lepo nalakirane in urejene nohte? Pohvalno. Kaj pa nega nohtov in obnohtne kožice? Jim posvetite pozornost, ki si jo zaslužijo? Dobro negovana obnohtna kožica je namreč osnova za lepe in zdrave nohte.

Njena naloga je, da ščiti koren nohta pred bakterijami in poškodbami. Če je poškodovana, imajo napadalci tako rekoč prosto pot. Zato se lahko tudi hitro vname.

Vzroki za cepljenje in počasno rast nohtov ter suho obnohtno kožico so lahko različni – enolična prehrana, pomanjkanje cinka ali železa, prekomerno lakiranje in stik z jedkimi snovmi. S pravilno oskrbo pa si lahko nohti hitro opomorejo. Ne pozabite pa jim nameniti tudi nekaj premora od lakiranja. Poleg klasične kreme za roke lahko nohte in ob nohtno kožico negujete s posebnimi olji, serumi in kremami z bogatimi sestavinami.

Pomembna je preventiva: Nohtov ne trgajte ali grizite, obnohtno kožico pa pazljivo potisnite nazaj.

 

Nasvet za nego: kopel iz oljčnega olja

Če imate težave z nohti, jim enkrat na teden privoščite toplo kopel z oljčnim oljem,  ki bo nohtom povrnila vlažnost. Poleg tega vsebuje še pomembne vitamine in minerale ter spodbuja njihovo rast. Za pripravo kopeli potrebujete dve posodici, ki ju napolnite s toplo vodo in eno žlico oljčnega olja. Nohte potopite v vodo in pustite delovati 10 minut.

Najboljši izdelki za negovanje obnohtne kožice in nohtov

  1. Za nego vaših nohtov. trend IT UP serum za nohte in obnohtno kožico ima negovalni in regenerativni učinek. Izvleček belega tartufa, žafrana in ametista daje kožici vlago.
  2. Oživite vaše nohte in obnohtno kožico. Posebna kombinacija bombaževega semena in sojinih olj v ESSIE mareličnem olju za nego nohtov pomagajo pri rehidraciji in oživljanju kožice in nohtov.
  3. Za lepe in zdrave nohte. alverde serum za regeneracijo nohtov vsebuje jagode jojobe, kofein, koprive in alge, ki krepijo nohte, aloe vera pa navlaži kožico.
  4. Znebite se krhkih nohtov. trend IT UP lak za nego nohtov vsebuje kalcijevo in bombažno mleko, ki ščiti nohte pred cepljenjem, hkrati pa jih intenzivno nahrani.
Gor
OKMehr Information