Menu

Pravilna uporaba samoporjavitvenih izdelkov

V šestih korakih do zdravega videza zagorele kože.

Home » Lepota » Pravilna uporaba samoporjavitvenih izdelkov - 05.2017

Pri samoporjavitvenih izdelkih ne zadošča le enostaven nanos kot pri običajnih negovalnih kremah. Da bo vaša koža enakomerno porjavela brez nadležnih lis in madežev, se držite nekaj preprostih pravil.

1. Priprava

Bolj kot bo vaša koža gladka, enakomernejša bo obarvanost. Zato je pomembno, da pred vsako uporabo samoporjavitvenih izdelkov, pa naj gre za nanos po telesu ali pa obrazu, naredite nežen piling, ki bo kožo očistil nečistoč in odstranil odmrle kožne celice. Posebno pozornost pri tem namenite komolcem, kolenom in petam.

2. Vlaženje

Koža, ki ima dovolj vlage, bo izdelek lažje vsrkala kot suha koža. Pred nanosom samoporjavitvene kreme zato priporočamo uporabo vlažilnega losjona za telo.

junge Frauen sonnen sich am Autodach3. Zmernost porjavitve

Samoporjavitveni izdelki omogočajo različno intenzivno porjavelost – od rahle do videza močno zagorele kože. Izdelki, namenjeni svetlim tipom kože, vsebujejo nižjo koncentracijo snovi, ki obarvajo kožo kot tisti, ki so namenjeni temnejši polti. Če ste v dvomih, kateri izdelek izbrati, se raje odločite za bolj blagega in ga po potrebi uporabite večkrat zapored. Ostane vam le še odločitev, za katero različico se boste odločili, saj so izdelki na voljo v obliki gela, losjona, kreme, pene, robčkov ali spreja, ki je še posebej primeren za težje dostopne dele telesa kot na primer hrbet.

4. Uporaba na različnih delih telesa

Za brezhibno porjavelost je potrebno izdelek na kožo nanesti karseda enakomerno. Zato je pomembno, da si vzamete dovolj časa. Vedno začnite pri nogah in izdelek s krožnimi gibi vtrite v kožo, saj se pri nanosu z ravnimi linijami prej poznajo črte. Posebej pazite pri nanosu kreme ob robu lasišča, pri obrveh, ob stiku obraza z vratom in pri dekolteju. Dobro jo razmažite in vtrite, da se vam kasneje na koži ne bodo poznali robovi.

5. Popravki

Če se vam kljub temu kaj ponesreči, si privoščite kopel. V vodi koža namreč nabrekne in nepravilnosti boste lahko odstranili s pilingom. Oranžno barvo s konic prstov preprosto odstranite z limono.

6. Podaljšanje obstojnosti

Tudi pri umetni porjavelosti je pomembna nega kože. Kreme z vlažilno nego preprečujejo prehitro lupljenje kože in podaljšujejo njeno porjavelost.

Uporabni nasveti:

  • Enakomeren nanos samoporjavitvenega izdelka boste lažje dosegli, če ga boste pred uporabo zmešali z enako količino mleka za telo.
  • Za nanos kreme za samoporjavitev uporabite rokavice za enkratno uporabo, da bodo dlani ostale čiste. Počakajte najmanj 20 minut, da se krema vpije. V nasprotnem primeru bodo lahko vaša oblačila polna madežev.
  • Nikoli ne uporabite istega izdelka za obraz in za telo! Koža na obrazu je nežnejša in občutljivejša, zato potrebuje izdelek, ki je prilagojen njenim potrebam.

Izdelki, ki bodo poskrbeli za lepo in zdravo zagorelost

Sončni ples. Samoporjavitveni tonik SUNDANCE je posebej primeren za obraz. Preprost, natančen nanos brez lis in lepljivega občutka na koži. Le v nekaj urah bo koža mehka in zapeljivo porjavela.

Naravna porjavelost. Losjon za samoporjavitev ALVERDE s svežim vonjem pomarančnih cvetov in vanilje nudi koži enakomerno, naravno in lepo porjavelost. Certificirana naravna kozmetika.

Sončni poljub. Z oljem za samoporjavitev v spreju SUNDANCE boste ustvarili enakomeren ten.

Enostavno. Zagorel ten lahko hitro in preprosto, a natančno pričarate s samoporjavitvenimi robčki SUNDANCE, ki jih lahko uporabite na obrazu in telesu.

Gor
OKMehr Information