Menu

Praznični make up

Bodite opazni!

Home » Lepota » Praznični make up - 11.2017

V letošnji sezoni zabav bo glavni trend neklasičen glamur. To pomeni: eleganten, dramatičen make up za oči z rokersko noto in pridihom nepričakovanega.

Umetne trepalnice XXL

Look dolgih trepalnic gre to sezono v skrajnost. Prevelike ali tako imenovane »oversized« trepalnice pa se letos uporabljajo le na spodnjih vekah. Nanesete posamezne trepalnice in vmes pustite prostor. Za pravilen nanos boste potrebovali potrpežljivost, vajo in mirno roko. Za popoln videz uporabite še rožnato rdečilo za lica in ustnice namažite s svetlo šminko. Pazite, da ne boste pretiravali z dodatnim ličenjem.

Potrebujete:

 • umetne trepalnice (posamezne)
 • lepilo za umetne trepalnice
 • pinceto

 

 

Nasvet: pred nanosom umetnih trepalnic dobro očistite kožo okoli oči, saj bo lepilo tako delovalo dlje časa.

Nanos:

Na zunanjo stran dlani kapnite malo lepila za umetne trepalnice. S pinceto primite posamezni čopek umetnih trepalnic, spodnji del oz. koren rahlo pomočite v lepilo ter previdno nanesite na želeni del loka trepalnic. Na vsaki strani nanesite štiri posamezne čopke trepalnic.

Izdelki:

Zapeljivo. Zapeljiv pogled ustvarite s CATRICE Couture umetnimi trepalnicami, ki bodo poudarile vaše oči.

Dodajte obliko. Lepo urejene obrvi obrazu dodajo novo obliko. Uporabite MAX FACTOR Brow paleto za oblikovanje obrvi, v kateri boste zagotovo našli pravi odtenek.

Panda look

Medtem ko so pande s svojimi črnimi okroglimi očmi zelo prisrčne, deluje ta make up za oči precej dramatično. Da učinek nekoliko omilite, na veke nanesite nekaj bleščic.

Potrebujete:

 • podlago za nanos senčil
 • črni kajal svinčnik
 • senčilo za oči v črni barvi z bleščicami
 • čopič za nanos senčil

Nanos:

Najprej na veko nanesite podlago za nanos senčil. Nato z mehkim črnim kajal svinčnikom obrobite zgornjo in spodnjo veko. Ni potrebno, da je črta ravna ali popolna. S čopičem za nanos senčil zabrišite črto, tako da bosta celotna zgornja in spodnja veka enakomerno črno obarvani. Za konec s čopičem po celotnih vekah in zabrisani črni obrobi nanesite še črno senčilo z bleščicami. Pazite, da bodo robovi lepo zaobljeni.

Izdelki:

Zvest črti. Senčilo za veke za videz zadimljenih oči v svinčniku Ultra TREND IT UP (št. 010). Črna magija. Senčilo za veke Silk & Pearl (št. 060) TREND IT UP.

Dresscode: Črna

Preizkušen look so močno poudarjene črne oči v kombinaciji z rdečimi ustnicami. Za tak videz veke popolnoma prekrijte s črnim senčilom za oči. Za še večjo fatalnost looka so lahko spodnje trepalnice sprijete.

Potrebujete:

 • senčilo za oči v črni barvi
 • čopič za nanos senčil
 • maskaro
 • otroški puder
 • vatirano palčko

Nanos:

 1. korak: s tankim čopičem nanesite črno senčilo po celotni zgornji veki.
 2. korak: senčilo nanesite do spodnjega roba obrvi, ob zunanjem kotičku očesa oblikujte trikotnik in ga obarvajte črno.
 3. korak: na spodnji lok trepalnic nanesite maskaro, jih posipajte z otroškim pudrom, nanesite dodaten sloj maskare in trepalnice namerno zlepite skupaj.

Izdelki:

Intenzivno. Z maskaro MAX FACTOR Masterpiece Lash Crown boste ustvarili bogate, intenzivne in izrazite trepalnice.

Ustnice, ki izstopajo. MAX FACTOR Color elixir Honey lacquer rdečilo za ustnice s samo enim nanosom na ustnicah ustvari intenzivno barvo, sijaj in mehkobo, ki se ji ne boste mogli upreti.

Videz neprespanosti ali Slept-in efekt

To je trend, ki ga ne smete prespati. Zdeti se mora, kot da prejšnji dan niste odstranili ličil oz. ste si po nesreči meli oči. Pomembno pa je, da imate pred nanosom ličil čisto polt brez podočnjakov. Cilj ni namreč, da res izgledate neprespani ampak malce uporniški in skrivnostni. Če želite še bolj pritegniti pozornost, na ustnice nanesite tudi glos.

Potrebujete:

 • tekoče črtalo za oči
 • maskaro
 • vatirano palčko

Nanos:

Notranji rob spodnje veke obrobite s tanko črto. Preden se črta posuši, jo razmažite z vatirano palčko. Da dosežete zaspan videz, na veke nanesite več slojev maskare, predvsem na konice.

Izdelki:

Zapeljivo. Nego in intenziven volumen v enem boste dosegli s pomočjo posebne oblike krtačke za nanos maskare Paradise extatic Maskara L’ORÉAL PARIS.

Tekoče. Tekoče črtalo v črni barvi MAYBELLINE Lash Sensational Curvytude ima tanko konico, dobro držalo in je preprosto za nanos.

Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu