Menu

Skutin narastek z rabarbaro

April je čas za rabarbaro!

Home » Užitek » Skutin narastek z rabarbaro - 02.2017

Veliko vitamina C ter odličen svež okus je tisto, zaradi česar je rabarbara prava izbira!

Rabarbara je stebelna zelenjava, ki jo povečini uporabljamo kot sadje. Ima sadno kisel okus in vsebuje veliko vitamina C. Nabiramo jo od aprila pa do 24. junija. Če spomladi rabarbaro pokrijemo s kopreno, ta začne zaradi sončne toplote hitreje zoreti.

Sestavine za štiri osebe:
Topfenauflauf mit Rhabarber

  • 100 g masla
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 500 g skute
  • 80 g zdroba
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • malo sadnega soka ali mleka
  • 1 kg rabarbare (ali sadje po želji)
  • maslo za namastitev pekača
  • bele drobtine za posip

 

Priprava

  1. Pekač premažite z maslom, po dnu pekača posujte drobtine. Maslo stopite in ga odstavite, da se ohladi. Ločite rumenjake od beljakov. 3 rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor in skuto umešajte v stopljeno maslo. Skupaj zmešajte zdrob in pecilni prašek ter ju dodajte k masi. Nato dodajte toliko sadnega soka ali mleka, da bo masa gladka in se bo lahko mešala. Iz beljakov naredite sneg in ga dodajte masi.
  2. Rabarbaro ali drugo sadje narežite na srednje velike koščke. En del testa razporedite po pekaču, dodajte koščke rabarbare ali drugega sadja. Po vrh sadja dodajte še preostanek testa in ga gladko razporedite po pekaču.
  3. Narastek pecite pri 180 °C (pečenje zgoraj in spodaj) 45 minut, dokler se na vrhu ne naredi zlatorjava skorjica. Če ste uporabili zmrznjeno sadje, potem pecite narastek 1 uro. Narastek je pečen, ko na sredini naraste.

Nasvet: pri drugem sadju, zamrznjenih jagodah ali kompotu količino sladkorja prilagodite kislosti sadja.

Moj nakupovalni seznam:

  • dmBio surovi trsni sladkor, 1 kg
  • dmBio bourbon vaniljev sladkor s trsnim sladkorjem, 32 g
  • dmBio pirin zdrob, 0,5 kg
  • dmBio pecilni prašek iz vinskega kamna, 68 g
  • dmBio sok iz mešanega sadja s sadnimi kašami, 0,75 l
  • dmBio trajno posneto mleko, 1 l

 

Gor
OKMehr Information