Menu

Narastek iz prosa

Pogosto ne potrebujemo veliko za dobro sladico.

Home » Užitek » Narastek iz prosa - 02.2017

Prosu pripisujejo številčne pozitivne lastnosti kot tudi vsebnost mineralnih snovi in mikroelementov. Ta sorta žita ne vsebuje glutena, je lahko prebavljiva in jo lahko pripravimo na različne načine. Predstavljamo vam okusen narastek iz prosa.

Sestavine za štiri osebe:
Hirseauflauf

  • 250 g prosa
  • 1 ščepec soli
  • 3 jajca
  • 50 g sladkorja
  • vaniljev sladkor
  • 50 g jedilne čokolade
  • 1-2 jabolka
  • 5 jedilnih žlic marelične marmelade

Priprava:

  1. Jabolka na fino narežite in nasekljajte čokolado.
  2. Proso skuhajte v vodi v razmerju 1:2, posolite in pustite, da se ohladi. Jajca ločite na rumenjake in beljake. Rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor penasto zmešajte, beljake pa stepite v trd sneg. Kremo iz rumenjakov primešajte prosu, nato previdno v zmes umešajte še sneg.
  3. Polovico mase zlijte v namaščen pekač. Po vrhu razdelite narezana jabolka, čokolado in marmelado. Na koncu v pekač zlijte še preostanek mase ter narastek pecite 30 minut pri 175 °C (ventilacijsko pečenje).

Moj nakupovalni seznam:

  • dmBio surovi trsni sladkor, 1 kg
  • dmBio bourbon vaniljev sladkor s trsnim sladkorjem, 32 g
  • dmBio proso, 1 kg
  • dmBio sadni namaz marelica, 340 g
Gor
OKMehr Information