Menu

Pečene račje prsi z glazuro soka acerole in vaniljo

Račje prsi na žaru so drugačnega okusa kot pečena v pečici. Poskusite jih.

Home » Užitek » Pečene račje prsi z glazuro soka acerole in vaniljo - 07.2017

Sojino omako bo zamenjala omaka z vaniljo, ingverjem in pomarančo.

Čas priprave: 15 minut, čas pečenja: 20 – 30 minut

Sestavine za štiri osebe:

  • 4 bio fileji račjih prsi (1 kos pribl. 180 g)
  • 75 ml soka češnje acerola
  • 75 ml pomarančnega soka
  • 1 jedilna žlica ingverjevega soka
  • 1 noževa konica mlete burbonske vanilje
  • ½ čajne žličke naribane pomarančne lupine
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa razred C
  • Sol in poper v mlinčku

 

Priprava:

  1. File račjih prsi sperite pod hladno vodo in jih osušite s papirnato brisačko. Možne ostanke perja odstranite ter kožo narahlo narežite, ne da bi pri tem zarezali v meso. Skupaj zmešajte sok acerole, pomaranče, ingverja, javorjev sirup, naribano pomarančno lupino, ščep soli in popra ter dobro premešajte. Meso položite v vrečko za zamrzovanje, dodajte pripravljeno marinado, neprodušno zaprite ter za eno do dve uri postavite v hladilnik.
  2. Žar segrejte na visoko temperaturo (200-220 °C). Račje prsi vzemite iz marinade in jih popivnajte s papirnato brisačko. Dobro začinite s poprom in soljo. Marinado zlijte v lonec, kuhajte na srednji temperaturi približno deset minut, da postane sirup.
  3. File položite na srednjo višino rešetke, ga pokrijte s pokrovko in pecite na srednje vroči temperaturi približno štiri minute na vsaki strani. Nato file premaknite na predel rešetke, kjer je manjša temperatura, in ga 15 – 20 minut počasi pecite pod pokrovko. Pri tem ga na vsake toliko oblijte s kuhano marinado.
  4. Pečeno meso pustite stati 3 – 4 minute, nato solite in poprajte, ga narežite na rezine in razporedite na krožnike. Preostanek glazure dodajte zraven.

Nasvet: Zraven račjih prsi servirajte pečeno papriko in krompir z rožmarinom.

Nakupovalni seznam:

  • dmBio sok češenj acerola, 330 ml
  • dmBio pomarančni sok, 1 l
  • dmBio sok ingverja, 200 ml
  • dmBio mleta burbonska vanilja, 5 g
  • dmBio javorjev sirup razred C, 375 ml
Uporabno. dmBio sok češenj acerola je bogat z vitaminom C. Kremasti sok je v kombinaciji z vodo ali drugih sadnih sokov okusna veganska brezalkoholna pijača. Odličen je tudi v jogurtu ali skuti, pa tudi kot osnova za sadne omake - idealno za sladice.
Zdravo. Pomaranča vsebuje veliko vitamina C. Vsebuje tudi številne druge vitamine skupine B, ki so potrebni predvsem za zdravo kožo in lase. Je pa tudi koristna pri krepitvi imunskega sistema.
Zdravo. Ingverjev sok je zelo zdrava pijača, ki vam bo v pomoč pri izgubi odvečnih maščobnih oblog okrog pasu. Ta pijača bo tudi pomagala vašemu telesu v boju proti raznim okužbam, saj spodbuja delovanje imunskega sistema.
Zanimivo. dmBio mleta burbonska vanilja ima edinstveno aromo, ki jo poznamo predvsem zaradi uporabe pri pripravljanju najrazličnejših sladic in napitkov. Vanilija raste na podoben način kot vinska trta. Dišava, ki je tako zelo značilna za vanilijo, je skrita v plodu.
Uporabno. dmBio javorjev sirup je zelo visoke kakovosti in je rahlo sladkega okusa. Odličen je za popestritev hrane in popestri okus sladkih in kislih jedi.
Gor
OKMehr Information