Menu

Recept za čokoladne srčke

Malo truda, velik učinek.

Home » Užitek » Recept za čokoladne srčke - 11.2017

Sadni čokoladni srčki bodo vsekakor polepšali božično praznovanje – lahko so darilo za goste po božični večerji, lahko jih postrežete kot posladek h kavi ali pa prigrizek ali posladek tekom večera. Tudi po nekaj dneh bodo še vedno zelo okusni.

Čas priprave: 40 min plus 3 ure počivanja

Sestavine za 15 kosov:

  • 100 g temne čokolade
  • 80 g sadnega namaza z okusom višnje

Priprava:

  1. Temno čokolado stopite v vodni kopeli.
  2. Vzemite silikonski model za pralineje v obliki srčkov in v vsak kalup vlijte čokolado do 1/3. Model nalahno obračajte, tako da bodo vse stene kalupov prekrite s čokolado. Postavite v hladilnik in počakajte 10 minut, da se strdi.
  3. Model za pralineje vzemite iz hladilnika in vsak kalup napolnite s približno 1/3 čajne žličke sadnega namaza. Nato zgornji del zapolnite s čokolado.
  4. Pralineje vsaj za 3 ure postavite v hladilnik, da se strdijo. Odstranite jih s kalupov in jih v zaprti posodi hranite v hladilniku.

Gor
OKMehr Information