Menu

Solata iz avokada in boba

Recept za solato, ki združuje bob s super živilom, avokadom.

Home » Užitek » Solata iz avokada in boba - 05.2017

Bob je živilo, ki vsebuje veliko hranilnih snovi, obenem pa nas nasiti. Primeren je za pripravo v solati in služi kot odlična osvežilna in okrepčilna malica v službi.

Sestavine za 4 osebe

  • 120 g boba
  • morska sol
  • 1 gomolj komarčka
  • 60 g sončničnih kalčkov
  • 100 g čičerike (v kozarcu ali pločevinki) oprane in osušene
  • nekaj oljčnega olja
  • sok polovice limone
  • sveže mleta sol
  • črni poper
  • ½ avokada
  • 3 jedilne žlice celih mandljev
  • morska sol
  • 3 jedilne žlice nastrganega parmezana

Priprava

  1. Najprej pripravite majhen lonec z zavreto slano vodo in majhno skledo z mrzlo vodo. V vročo vodo stresite bob in ga kuhajte tri minute. Nato vodo odlijte in ga stresite v skledo z mrzlo vodo, kjer ga pustite približno 15 sekund, da se popolnoma ohladi. Vodo nato odlijte in stresite bob na kuhinjsko krpo, da se osuši.
  2. V ponvi na srednjem ognju eno do dve minuti pražite cele mandlje (da postanejo zlatorjavi) in jih posolite s ščepcem soli. Med praženjem jih občasno premešajte. Nato jih drobno nasekljajte. Avokado narežite na kocke.
  3. Gomolj komarčka narežite na tanke rezine (najbolje to storite z rezalnikom za zelenjavo) in jih dajte v veliko skledo. Zraven dodajte sončnične kalčke, čičeriko in bob. Vse skupaj pokapajte z oljčnim oljem, posolite ter popoprajte, nato premešajte. Na koncu primešajte še avokado, mandlje in parmezan. Pokusite in postrezite.

Nasvet: Namesto sončničnih kalčkov lahko uporabite tudi krešo ali druge kalčke. Če ste vegani, izpustite parmezan.

Moj nakupovalni seznam:

  • 220 g dmBio čičerika v slanici
  • 0,5 l dmBio ekstra deviško oljčno olje
  • 200 ml dmBio limonin sok
  • 200 g dmBio mandlji
Gor
OKMehr Information