Menu

Solata iz tortelinov s posušenimi paradižniki in pinjolami

Okus posušenih paradižnikov nam v spomin prikliče počitnikovanje v toplih krajih.

Home » Užitek » Solata iz tortelinov s posušenimi paradižniki in pinjolami - 05.2017

Solata iz vegetarijanskih tortelinov je okusna, nasitna in primerna tudi za na pot.

Sestavine za 4 osebe:

tortelloni-salat
  • 500 g tortelinov, polnjeni s tofujem
  • nekaj soli in popra
  • 180 g posušenih paradižnikov v olju
  • 80 g pinjol (jedrca pinije)
  • 1 pest svežih lističev bazilike
  • 2 jedilni žlici belega balzamičnega kisa
  • 40 g sveže nastrganega parmezana
  • 50 g zelenih oljk (npr. polnjene z mandlji)
  • majhni paradižniki za dekoracijo

Priprava:

  1. Torteline kuhajte v osoljeni vreli vodi 12-15 minut, nato odlijte vodo in jih pustite, da se ohladijo. Medtem ocedite posušene paradižnike in olje shranite. Paradižnike narežite na trakove.
  2. V ponvi brez olja previdno popražite pinjole, da rahlo porjavijo. Lističe bazilike s kuhinjskimi škarjami razrežite na tanke trakove.
  3. Za solatni preliv zmešajte 6 jedilnih žlic oljčnega olja, ki se je poprej nacedil od paradižnikov, skupaj z balzamičnim kisom, posolite ter popoprajte. Vse sestavine za solato razen paradižnikov za okrasitev dajte v skledo in jih minimalno eno uro pustite stati. Nato vse skupaj po potrebi začinite ter okrasite s polovicami majhnih paradižnikov.

Nasvet: Torteline lahko postrežete tudi z dmBio paradižnikovo omako.

Moj nakupovalni seznam:

250 g dmBio tortelini s polnilom iz tofuja (2 zavitka)

180 g dmBio posušeni paradižniki v olju

0, 5 l dmBio Condimento Bianco bel vinski kis

Gor
OKMehr Information