Menu

Sredstva proti celulitu

V boju proti celulitu.

Home » Lepota » Sredstva proti celulitu - 09.2017

Celulit je pri ženskah povsem normalen pojav. Proti njemu se lahko borimo s športom in zdravo prehrano, piko na i pa bomo dosegli z izbiro ustreznih negovalnih izdelkov.

Marsikatera ženska se kljub gibanju in zdravi prehrani ne more povsem znebiti celulita. Gre za povsem normalen pojav, saj je žensko telo nagnjeno k temu, da shranjuje vso energijo, ki jo vanj vnesemo s hrano. Skoraj ni ženske, ki se tekom svojega življenja ne bi spopadala s celulitom. Eden izmed dejavnikov, ki pripomore k temu, je oslabljeno vezivno tkivo pri ženskah. Podkožne blazinice maščobe začnejo prodirati skozi oslabljeno in neelastično tkivo, pri tem pa na površini kože ustvarijo videz grudičaste, pomarančaste kože.

Glede na ciklus so vdolbinice bolj ali manj izrazite. Pomembno je poudariti, da ne gre za bolezen, temveč le za estetsko težavo. Če je tkivo močno in napeto, je možnost pojava celulita znatno manjša. Situacijo boste omilili z dovolj gibanja in športno aktivnostjo, še boljši učinek v boju s pomarančno kožo pa boste dosegli s posebnimi izdelki za učvrstitev kože, kot so serumi, geli in kreme proti celulitu.

Vaje za znebitev celulita

S temi preprostimi, vendar zelo učinkovitimi vajami lahko učinkovito preprečite celulit. Vaje ponovite 2-3 krat na teden ali pa jih umestite v redno vadbo.

Most

Začetni položaj je, da ležite na hrbtu s pokrčenimi nogami. V tekočem gibanju dvigujte in spuščajte svojo medenico. 30 ponovitev.

Dviganje nog

Začetni položaj je klečanje na tleh – nato dvignite desno nogo navzgor, jo stegnite in spet pokrčite. Vajo nato ponovite z drugo nogo. 30 ponovitev z vsako nogo.

Stranski dvig nog

Začetni položaj je globok počep. Ko stojite, premaknite težo na levo stran in stegnite desno nogo na stran. Potem ponovite vajo z drugo nogo. 30 ponovitev na stran.

Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu