Menu

Sveže lakirano: trendi manikure in poslikave nohtov

Črte, pike in veliko bleščic – spremenite svoje nohte v pravo malo umetnino.

Home » Lepota » Sveže lakirano: trendi manikure in poslikave nohtov - 05.2017

Poslikava in lakiranje nohtov že zdavnaj ne sodita več le v kozmetične salone. Danes nam je na voljo ne le nešteto barv, temveč tudi pestra paleta vzorcev in dodatkov za ustvarjanje najrazličnejših manikur. Novi trendi barv, oblik in tekstur se vrstijo kot po tekočem traku, zato vam idej za ustvarjanje nikoli ne bo zmanjkalo. To sezono bodo vzorci na nohtih še posebej zanimivi.

Nohti s pridihom glamurja

Bleščice v različnih oblikah in dimenzijah bodo vašim nohtom podarile glamurozen videz. Uporabite lahko posebne bleščice za nohte različnih velikosti, ki jih nanesete po celotnih nohtih ali pa samo na konice.

Kako ustvariti nohte s pridihom glamurja:

Look 1: Na nalakirane nohte nanesite plast prozornega laka. Nato se lotite vsakega nohta posebej – na še vlažen nadlak potresite majhno količino bleščic v rožnati barvi. Za ombre videz potresite bleščice le na konico oz. zgornji rob nohta, nato pa majhno količino bleščic še proti sredini nohta. Za gladko površino nohtov in daljšo obstojnost bleščic na koncu uporabite nadlak.

Look 2: Nekoliko lažje kot droben bleščeč prah boste na sveže nalakirane nohte nanesli večje bleščice. Vse bleščice, ki jih nameravate uporabiti pri manikiri, najprej zmešajte skupaj v majhni posodici, nato pa se, podobno kot pri prvi tehniki, lotite vsakega nohta posebej. Najprej nanesite podlak, nato pa prst podržite nad posodico in na noht potresite bleščice. Na koncu lahko tiste, ki so se prijele na roba nohta, skrajšate ali oblikujete s škarjicami za nohte. Za daljšo obstojnost manikiro zaključite z nanosom nadlaka.


Kaj potrebujete

Bleščeče. Lak za nohte s.he stylezone z drobnimi
bleščicami v modri barvi lahko enostavno uporabite namesto bleščic v prahu.

Glamurozno. Okrasite nohte z nadlakom
z velikimi bleščicami BeYu, ki vas bo navdušil s
čudovito kombinacijo bleščic v pastelnih barvah.

Nohti s tatuji

Nohte lahko popestrite z ljubkimi nalepkami, ki so videti kot drobni tatuji – le da vam jih ne bo treba nositi celo življenje, saj bo odstranjevalec laka v sekundi izbrisal vsako nepremišljeno odločitev. Preizkusite lahko različne motive nalepk, tehnika pa je povsem preprosta za uporabo.

Kako ustvariti nohte s tatuji:

Najprej izberemo barvo podlage. Odlična izbira je nevtralen bež odtenek, na katerem bodo vzorci v črni barvi prišli še posebej do izraza. Nato izberite enega ali več tatujev, jih izrežite ter odstranite folijo. Tatu namestite na poljubno mesto na nohtu ter narahlo podrgnite po njem in odstranite papir. Za daljšo obstojnost nanesite plast prozornega nadlaka.

Kaj potrebujete

Kristali. s.he stylezone nalepke za nohte v obliki kristalov so preproste za uporabo, vaši nohti pa bodo zasijali v povsem novi preobleki.

Nohti s pikami

Pike so brezčasen vzorec, ki ga lahko poljubno prilagajate različnim stajlingom, tako glede barv kot tudi velikosti. Čeprav pike pogosto delujejo igrivo, lahko z njimi ustvarite tudi bolj eleganten videz, na primer s črno barvo ter dvema različnima teksturama laka, mat in sijočo.

Kako ustvariti nohte s pikami:

Manikuro pričnite z nanosom klasičnega podlaka. Nadaljujte s črnim mat lakom. Uporabite lahko tudi navaden črn lak, čez katerega nanesete nadlak z mat učinkom. Ko se lak dobro posuši, se lotite risanja pik. S črnim lakom na vsak noht narišite 1-2 večji piki tako, da čopič položite na noht in ga zavrtite okoli svoje osi. Pomembno je, da ste pri tem natančni. Namesto temnih barv lahko v pomladno poletnem času kombinirate tudi bolj živahne barve.

Kaj potrebujete

Pastelno. Z lakom za nohte ciaté Loop the Loop ( odtenek 151) v rumeni pastelni barvi bodo vaši nohti pripravljeni na poletje.
Obstojno.
Lak za note Deborah 7 Days Long (odtenek 879) bo poživil nohte z intenzivno in obstojno barvo.

Nohti s črtami

Eden izmed priljubljenih vzorcev v svetu mode se je letos prijel tudi nohtov. Opazili jih boste v različnih oblikah in dimenzijah. Črte na nohtih lahko ustvarite s pomočjo posebnih nalepk v kovinskih barvah, ki so na voljo v podobni obliki kot lepilni trak. Posebno priljubljene so črte v zlati barvi, ki se odlično podajo nohtom v blagih nevtralnih barvah, kot sta siva in bež.

Kako ustvariti nohte s črtami:

Look 1: Nohte najprej nalakirajte z barvnim lakom v sivem mat odtenku. Ko so popolnoma suhi, se lotite črt. Začetek traku položite ob rob nohta ter potegnite trak v smeri proti korenu, odvisno od tega, kakšno črto želite ustvariti. Ker so črte samolepilne, je uporaba precej preprosta.  Ko končate, nanesite še plast prozornega nadlaka, da črte še dodatno utrdite in preprečite njihovo cefranje ob robovih.

Look 2: Tudi tu uporabite nevtralen siv odtenek, le da izberite lak s sijajem. S črtalom za nohte v črni barvi narišite tanke črte vzdolž zunanje tretjine nohtov. Da bodo črte res ravne, si lahko pomagate z listom papirja ter s črtalom potegnete vzdolž njegovega roba.

Kaj potrebujete

Lesk. Kot podlago uporabite lak za nohte
trend IT UP Tropic Chic v modnem modrem odtenku z metalik
zaključkom.

Popolna
natančnost. Če vam lak uide čez robove uporabite korektor laka za nohte trend IT UP v svinčniku.

 

Še več trendov na področju poslikave nohtov

 

Umetnine na nohtih

제니❤ 스마일 🙂 #smilewire #cuticlewirenail #highheelnails

Ein Beitrag geteilt von 유니스텔라 네일_박은경 (@nail_unistella) am

Ladyfingers 👋🏽 • • ft. @essiepolish colour of the month "ladylike" and @holachrissy #nailart #ladylike #notd

Ein Beitrag geteilt von Rita Remark (@ritaremark) am

Warding off evil one mani at a time👁‍🗨 #EvilEyeNails

Ein Beitrag geteilt von ROCIO OCAMPO (@momdutyblog) am

Gor
OKMehr Information