Menu

Tajska solata s kvinojo

Privoščite si eksotično.

Domov » Užitek » Tajska solata s kvinojo - 09.2017

Skrivnost te solate se skriva v prelivu, ki poveže okuse azijskih sestavin ter se lepo poda okusu kvinoje.

Čas priprave: 20 minut (brez počivanja)

Sestavine za 6 oseb:

  • 170 g kvinoje
  • 70 g indijskih oreščkov za dekoracijo
  • 70 g arašidovega namaza
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 žlička lanenega olja
  • 3 žlica sojine omake
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1 paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 2 korenčka
  • ¼ glave rdečega zelja
  • 15 g koriandra
  • 1 manjši kos ingverja
  • sol

Priprava:

1. 150 g kvinoje operite s hladno vodo. Zrna zavrite v 2 ½ -kratni količini vrele vode in kuhajte približno 15 minut. Počakajte, da se ohladi in shranite v hladilnik.
2. Olupite čebulo in korenček ter operite papriko in rdeče zelje. Zelenjavo narežite na tanke trakove ter na drobno sesekljajte čebulo.
3. Za preliv najprej naribajte ingver, nato pa ga zmešajte z olji, medom, sojino omako, arašidovim namazom in kisom. Po potrebi rahlo segrejte, da boste sestavien lažje premešali.
4. V skledi zmešajte kvinojo in čebulo skupaj s prelivom. Postrezite v skledi.

Nasvet: pred kuhanjem kvinojo vedno operite s hladno vodo, da odstranite grenke snovi iz ovojnice.

Deli
Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu