Menu

Težave s porami

Nega obraza za razširjene pore.

Home » Lepota » Težave s porami - 09.2017

Razširjene pore neugodno vplivajo na videz naše kože, saj je ta velikokrat videti bleda. S pravilno nego lahko za svojo kožo naredimo veliko koristnega.

Z velikimi porami se vsak izmed nas spopada na svoj način. V ZDA so težave in strah pred velikimi porami poimenovali kar z izrazom porexia, medtem ko se Azijci poslužujejo izdelkov, s katerimi kar najbolje zakrijejo svoje nepravilnosti. Evropejci na tovrstne probleme gledamo malo drugače. Vsakršne težave s kožo lahko vplivajo na naše počutje, vendar se hkrati zavedamo, da so pore zelo pomemben sestavni del kože, ki kožo oskrbujejo s kisikom in izločajo odvečen loj. Še dobro, da jih imamo!

Krivi so geni

Velikost por je v prvi vrsti odvisna od dispozicije posameznika ter od starosti. Z leti koža izgubi svojo elastičnost, zato tudi stene por postanejo manj čvrste in sčasoma popustijo. Na povečanje por neugodno vplivata tudi sonce in ličila, ki jih pred spanjem ne odstranimo z obraza. Ostanki se pričnejo nabirati v porah in posledično se te začnejo večati. Velike pore ne povzročajo samo težav z barvo naše kože, temveč vplivajo tudi na nanos podlage na obraz. Ker jo je zelo težko enakomerno nanesti in razporediti po obrazu, se priporoča uporaba izdelkov, ki gladijo pore in jih zmanjšujejo, posebne sestavine kot mat pigmenti, nepozebnik, bela vrba in salicilna kislina pa poskrbijo za enakomeren in lep videz kože. Kljub vsemu najboljši nasvet proti velikim poram je še vedno nasmeh, ki preusmeri pozornost in izboljšuje naše počutje.

Sonja Schneider, Svetovalka pri dm

»Najboljša rešitev pri težavah z velikimi porami je vsakodnevna ustrezna nega in čiščenje kože. Izogibajte se alkoholu!«

Kako lahko zmanjšamo pore

Nega

Pravilna nega kože predstavlja prvi korak k optičnemu zmanjšanju por. Izdelki morajo kožo dobro navlažiti in vsebovati morajo sestavine, kot so salicilna kislina, nepozebnik ali bela vrba, ki zmanjšujejo velike pore. Pred nakupom izdelkov dobro premislite. Tudi najboljši negovalni izdelki por ne zmanjšajo, temveč za nekaj ur zgladijo kožo.

Izdelki:

1. Čarobna krema. BALEA Teint Perfektion krema za obraz s posebnimi mineralnimi pigmenti v nekaj sekundah enakomerno in učinkovito deluje na kožo.

2. Očistite kožo z ogljem. Novost na trgu so BALEA čistilni robčki z aktivnim ogljem, ki očistijo tudi vodoodporna ličila in drugo umazanijo. Vašo kožo bodo nežno očistili, brez močnega drgnjenja.

Piling

Redna uporaba piling izdelkov pospešuje mikrocirkulacijo, s čimer se ostanki ličil in nečistoč lažje odstranijo s kože. Piling prodre globoko v pore in jih temeljito očisti in dezinficira. Pomanjkljivost: Temeljito čiščenje kožo še dodatno izsušuje in povzroči, da koža prične proizvajati še več maščobe kot običajno.

Izdelki:

1. Trojno delovanje. GARNIER Pure Active 3v1 je prava rešitev za problematično kožo, saj se lahko uporablja za čiščenje obraza, piling ali kot maska. Predvsem piling je odlična rešitev v boju proti ogrcem.

2. Aktivno oglje. BALEA maska Peel off z aktivnim ogljem bo učinkovito očistila vašo kožo

Maske

Za čiščenje por lahko enkrat do dvakrat tedensko uporabljate tudi maske za obraz. Te spodbujajo prekrvavitev in pospešujejo izločanje odvečne maščobe na koži. Maske z naravno prstjo so primerne za osebe, ki imajo težave z nečisto kožo, pomagajo pa tudi izdelki, ki vsebujejo aktivno oglje. Za odstranjevanje ogrcev in odvečne maščobe se priporoča uporaba peel off mask.

Izdelki:

 

1. Hitra in učinkovita. NIVEA Urban Skin Detox maska za obraz s pomočjo bele gline razstruplja kožo in odstranjuje odmrle celice.

2. Transformacija kože. L’ORÉAL Pure Clay maska z glino in evkaliptusom kožo vidno očisti in poživi, brez, da bi jo izsušila.

Ličila

Podlaga velikokrat ostane v porah in jih zamaši. Če imate težave z velikimi porami, uporabljajte ličila z mat učinkom ali na osnovi mineralov. Obe vrsti make up-a poskrbita za enakomeren videz kože ter preprečujeta, da bi svetloba optično povečala pore. Izogibajte se vsakodnevni uporabi podlag za nanos ličil z učinkom glajenja por, saj lahko te sčasoma povzročijo zamašene pore.

Izdelki:

1. Temeljita podlaga. S.HE STYLEZONE mat podlaga za nanašanje ličil izboljšuje videz por in preprečuje svetleč in masten videz kože.

2. BEYU Perfect Teint podlaga za obraz vidno zmanjšuje nepravilnosti, gube in pore. Z njo pa boste dosegli videz gladke in sijoče kože.

 

6 korakov do izboljšanega videza por

  • Poskrbite za redno čiščenje kože v kozmetičnih salonih. Z odstranjevanjem ogrcev se možnost nastajanja velikih por občutno zmanjša.
  • Pogosto čiščenje kožo izsušuje. Za čiščenje in umivanje obraza uporabljajte izdelke, ki imajo nevtralen ph.
  • Pri negi se izogibajte uporabi izdelkov na oljni osnovi in raje uporabljajte lahke fluide in gele, ki kožo dodatno vlažijo.
  • Negovalni izdelki, ki vsebujejo olje čajevca, cink, silicij in salicilno kislino, uspešno regulirajo nastajanje loja.
  • Pazite na sončno svetlobo. Prekomerno izpostavljanje soncu kožo postara, stene por postanejo manj čvrste in pore se pričnejo večati.
  • Ne pretiravajte z nanosom ličil, saj mašijo pore in jih še dodatno povečujejo.

 

Gor
OKMehr Information