Menu

Barviti make-up

Barve predstavljajo nov trend ličenja.

Home » Lepota » Barviti make-up - 02.2017

V letošnjem letu bomo v ogledalu videli toliko barv, kot že dolgo ne. Veke bodo odete v mavrične barve, ustnice pa bodo sijale v rožnatih odtenkih, ki bodo spominjali na 80. leta. Rdeče ne bomo nosile le na licih in ustnicah, ampak bomo vanjo odele tudi oči, hkrati pa se ji bodo pridružili pastelni toni. Prihajajočo sezono bomo posegale po vseh odtenkih, ki jih ponujajo palete senčil.

Mavrične oči – več je boljše kot manj

Nikar ne bodite skromni. Barve na vekah naj bodo pisane, razkošne in raznolike. Privoščite si lahko celo štiri ali pet različnih odtenkov senčila in pustite domišljiji prosto pot. Mi se bomo tokrat omejili na kombinacijo temno modre in rožnate.

Kako ustvarite mavrične oči: Najprej na veke nanesemo podlago za senčila oz. primer, ki prepreči nabiranje barve v gubi veke. Nato od notranjega kotička oči do polovice veke nanesemo temno modro senčilo, zatem pa še rožnato do konca loka obrvi in ga nekoliko razpršimo. Na prehodu obe senčili zabrišemo s čopičem. Na koncu roza senčilo nanesemo tudi na rob spodnje veke.

Nasvet: Za ta videz ne mešajmo tekočega senčila in senčila v prahu, saj ne bomo dosegli želenega rezultata.

 

Pink. Če se želite poigrati z različnimi toni istega odtenka, uporabite paleto senčil Deborah Smokey eye.

Rdeče senčilo – vrnitev 90. leta

junge Frau mit rot geschminkten Augen

Ličenje v temno rdeči: Ličila za oči v rdečih odtenkih so bila priljubljeno v 90. letih in vse kaže, da se zopet vračajo na police z dekorativno kozmetiko. Za razliko od takrat pa tokrat ne bo poudarek na živo rdeči barvi, temveč bodo kraljevali temnejši, celo nekoliko rjavi odtenki. Pomembno je, da smo pri ličenju natančni ter ustvarimo svež in živahen videz. Da končni videz ne bo tako dramatičen, pa za prijaznejši videz uporabimo svinčnik kajal v beli barvi, ki ga nanesemo na notranji rob spodnje veke, za ustnice pa uporabimo rdečilo v barvi breskve.

Zapeljive rdeče oči: Za ličenje si vzemite nekaj časa in bodite natančni. Najprej prekrijte nepravilnosti in podočnjake, saj je pri tem videzu pomembna lepo in sveža polt. Po nanosu podlage za senčila oz. primerja najprej uporabite bel svinčnik (kajal), ki ga nanesite na notranji rob spodnje veke. Nato s čopičem za senčilo določite približen obseg senčila. Šele ko ste obe očesi enako oblikovali, začnite z barvanjem. S čopičem od znotraj navzven nanesite rdeče senčilo.

Rožnato rdečilo – podočnjaki so prepovedani!

junge Frau mit pinken Augen

Skoraj sramežljivo. Skorajda neonski odtenek mat rdečila za ustnice močno spominja na 80. leta, le da pri sodobni različici tega videza preostala ličila ostajajo v ozadju. Vsekakor je pomembno, da imate enakomeren ten in dobro prekrijete rdečico in podočnjake, saj ti rožnati šminki prav nič ne pristajajo. Za več izrazitosti neenakomerno nanesite nekaj črnega črtala pod spodnjim lokom trepalnic.

Šminkanje z rožnato: Pogoj za ta videz je brezhibna koža ustnic. Pričnite s pilingom za ustnice, nato pa jih obrobite s črtalom v enakem barvnem odtenku. Ob tako vpadljivem ličenju si ne moremo privoščiti, da bi rdečilo zašlo čez rob ustnic. Obrobljati začnite od sredine proti kotičkoma zgornje ustnice, zatem pa enako ponovite še na spodnji ustnici. Šele nato obarvajte ustnice.

Fuksija. Rdečilo za ustnice v barvi fuksije Max Factor Colour elixir Velvet matte bo vaše ustnice obarvalo v čudovit mat odtenek.

Črno. Gosta barva veganskega kajal črtala za oči alverde spremeni vaše oči v pravi magnet.

Odsevi v pastelnih odtenkih – za videz odprtih in poudarjenih oči

Zelena v barvi pistacije. Svetlikajoče senčilo v pastelnem odtenku, ki ga nanesemo tudi čez rob veke in nad notranjim kotičkom oči. Izbrali smo nežno pigmentirano senčilo v odtenku pistacije, ki skupaj s preudarno nanesenim osvetljevalcem poskrbi za učinek odprtih in močnih oči. Ta način ličenja se obnese z vsakim pastelnim odtenkom, po želji pa lahko izpustimo nanos maskare.

Pastelno ličenje: Najprej na veke nanesite primer za senčenje, da bodo ličila obstojnejša. S prsti nanesite barvo nad notranjim kotičkom oči vse do začetka obrvi. Ustvarjalnosti dajte prednost pred natančnostjo. Senčilo nato v debelem sloju nanesite na spodnji lok trepalnic. Za piko na i na notranji rob oči in na najvišjo točko ličnic nanesite še tekoči osvetljevalec, da bodo oči še bolj zažarele.

Sveže. Lahka podlaga Rimmel Fresher skin bo poskrbela za brezhibno polt.

 

 

 

 

Pastelno. Na oči nanesite svoj najljubši pastelni odtenek; 12 čudovitih je zbranih na paleti senčil Maybelline The blushed.

Pesem, ki pristaja zgornjemu videzu

Gor
OKMehr Information