Menu

Trend: Metalik look za oči, ustnice in nohte

Mojstrovine brez meja.

Home » Lepota » Trend: Metalik look za oči, ustnice in nohte - 11.2017

Kovinski sijaj je še vedno aktualen. Bleščice v prahu, tekoče teksture z bleščicami za oči in ustnice so vroči trend te sezone.

Ko smo že mislili, da je metalik videz passé, je postal še bolj priljubljen. Tokrat pa to izjemoma ni povezano z božičnim časom.
Kovinski sijaj ni nikoli dolgočasen, saj vsako sezono razveseljujejo novi looki ali nove palete senčil. Tokrat nas čakajo nove teksture: kovinski odtenki bodo sijali v tekoči obliki. Poleg že klasičnih odtenkov zlate, srebrne in bakrene barve bodo pozornost vzbujali tudi odtenki zarjavele rdeče in rožnate s kovinskim sijajem. Še naprej bomo torej investirali v kovine.

Oči s kovinskim sijajem

Tekoča senčila imajo veliko prednosti, predvsem novi izdelki iz matalik linije. Tekoča črtala za oči so visoko pigmentirana, zato lahko z njimi naredimo prave mojstrovine, poleg tega pa so zelo enostavni za uporabo. Potrebujete le mehak aplikator za nanos, v sili pa lahko uporabite tudi prste.

Prednosti: Tekoče teksture imajo visoko prekrivnost in so zelo obstojne. Intenzivnost lahko tudi prilagodite in dosežete nežen bleščeč učinek ali pa dramatičen večerni look. Ustvarite lahko tudi kovinski odtenek po svojih željah, saj je mešanje barv zelo enostavno. Pri nanašanju tekočega črtala zunanji del veke s prsti rahlo razprite, ker ga boste tako lahko enakomerneje nanesli. Metalik look pride še posebej do izraza, če en odtenek nanesete na celoten premični del zgornje veke, na srednji del veke pa dodate še malo osvetljevalca. Tako boste ustvarili skoraj tridimenzionalni učinek. Če se vam ta look zdi preveč drzen, lahko najprej preizkusite črtalo za oči z bleščicami.

Edina pomanjkljivost: Tekoče senčilo s kovinskim sijajem se lahko nabere v kotičkih in v gubi veke, kar pa lahko zmanjša glamurozni učinek. Za daljši obstoj make upa zato najprej nanesite primer in podlago za nanos senčil.

Izdelki:

Intenzivno. BEYU Metallic tekoče senčilo za veke je prekrivno, preprosto za nanos in dolgo obstojno.

Pozlačeno. TREND IT UP senčilo za veke Silk & Pearl (št. 040) za popolne poglede.

Nasvet: Da boste še bolj izstopali, nanesite malo svetlejšega senčila v notranje kotičke oči.

Metalik ustnice

Ustnice s kovinskim sijajem? Se vam zdi, kot da so se vrnila devetdeseta? Niste se zmotili. Nazaj pa so tudi rdečila za ustnice s kovinskim sijajem. Novejše različice so veliko bolj definirane kot njihove predhodnice in se popolnoma prilagajajo ustnicam, poleg tega pa zajemajo široko paleto barvnih odtenkov. Od rdeče, rožnate ali nude pa vse do drznejših odtenkov, kot sta srebrna ali bronasta – vsak lahko najde barvo zase. Če spadate med pogumnejše, na primer lahko izberete srebrno ali galaktično modro.

Če nimate izkušenj z rdečili za ustnice s kovinskim sijajem, lahko najprej preizkusite glos z bleščicami. Le-tega nanesete neposredno na ustnice ali pa z njim prekrijete rdečilo.
Obstaja tudi poseben glos za ustnice s kovinskim sijajem, ki ga uporabite kot zaključni sloj po nanosu rdečila, ali topcoat s kovinskim sijajem, s katerimi lahko ustvarite edinstven izgled. Ker bodo vaše sijoče ustnice prevzele vso pozornost, morate pred ličenjem poskrbeti za njihovo nego. Priporočamo, da začnete s pilingom za ustnice.

Madelaine Sommerlat, svetovalka pri dm-u

»Šminka, ki zaide čez robove ustnic, izgleda vse prej kot lepo. Svetujem, da pred nanosom rdečila s kovinskim sijajem, ustnice obrobite s prozornim črtalom za ustnice. Tako se boste izognili težavnemu iskanju primernega odtenka črtala.«

Izdelki:

Kovinski sijaj. BEYU Metallic rdečilo za ustnice zagotavlja zapeljiv sijaj.

Popolno. Rdečilo za ustnice TREND IT UP Crystal Nude vas bo navdušilo s kovinskim sijajem in nežno aromo vanilije, kokosa in karamele.

Kovinski nohti

Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera najlepše nohte ima v deželi tej? Lak s kovinskim sijajem ni nič novega. Nohti, odeti v kovinski sijaj, gredo tokrat še korak dlje: eden izmed trendov je tako imenovana »mirror« manikura ali nohti z zrcalnim sijajem, v katerih skorajda vidimo svoj odsev. V preteklosti so ta učinek lahko dosegli le s posebnimi dolgotrajnimi tehnikami, na primer s folijami za nohte ali kombinacijo gela in bleščic v prahu. Danes pa za učinek zrcalnih nohtov preprosto uporabite za to namenjen lak za nohte s kovinskim sijajem.

Nanos laka s kovinskim sijajem: Čiste nohte najprej nalakirajte s podlakom. Nato nanesite prvi sloj laka s kovinskim sijajem. Ko se ta posuši, nanesite še drugi sloj. Ti laki nimajo enakega zrcalnega učinka kot folije ali bleščeč prah, zato na koncu nanesite še posebej bleščeč prozoren lak, ki bo poudaril krom učinek.

Madelaine Sommerlat svetovalka pri dm-u

V prodajalnah dm boste našli široko paleto lakov s kovinskim sijajem. Poiščite priljubljene odtenke in eksperimentirajte z barvami.

 

Izdelki

Bakreno. Lak za nohte Copper Glace TREND IT UP (št. 030) na vaših nohtih pričara bakren lesk.

Bleščice. Svetleči nadlak BEYU Shimmering (št. 18) vsebuje srebrne bleščice za dodaten lesk.

Kako odstraniti lak z bleščicami

Ni važno, kako močno se svetijo vaši nohti, prej ali slej boste morali lak odstraniti. Zaradi vseh bleščic in bleščečih delcev pa to vsekakor ni enostavna naloga. Pokazali vam bomo preprost trik, kako si zadevo lahko olajšate.

Potrebujete:

  • odstranjevalec laka
  • koščke vate
  • alu folijo

Postopek:

Korak 1: Najprej narežite alu folijo na deset enakih trakov, ki jih boste kasneje zavili okoli prstov.
Korak 2: Pripravite deset koščkov vate.
Korak 3: Košček vate namočite v odstranjevalec, z njim pokrijte noht in vse skupaj zavijte v alu folijo. Pustite delovati.
Korak 4: Postopek ponovite na vseh nohtih.
Korak 5: Počakajte tri do štiri minute in odstranite alu folijo. S koščkom vate še enkrat podrgnite po nohtu. Bleščice lahko sedaj enostavno odstranite.

Metallic-Trends auf Instagram

Gor
OKMehr Information