Menu

Skuštrano

S temi pričeskami boste dosegle vidno spremembo.

Home » Lepota » Skuštrano - 02.2017

Kratki ali s frufrujem. Neukročeni ali gladki. Modne smernice za leto 2017 pri pričeskah zapovedujejo predvsem raznolikost. Danes naj bodo lasje valoviti, jutri pa že popolnoma ravni. Oglejte si modne zapovedi letošnje sezone.

Pixie

Če bi leta 2017 veljal le en trend med pričeskami, potem bi to bil pixie. Čeprav pixie po angleško pomeni vila, ta frizura nima nič skupnega z grivo bujnih valujočih kodrov, ampak je videti nadvse ženstveno in močno. Pixie je kratka pričeska, ki združuje različne dolžine las. Ob strani od dveh do treh milimetrov, na vrhu glave pa do desetih centimetrov. Daljši del las lahko oblikujete na mnogo načinov. Za tiste, ki se radi skrivajo za svojimi lasmi, ta frizura ni najprimernejša, saj las, v katerih bi si lahko poiskali zavetje, ni. Pixie izraža žensko moč, pogum in samozavest.

“Clavi” pričeska

Če radi nosite srednje dolge lase, je letošnja zapovedana pričeska dolžina las do ključnice. Kar je bila včasih preraščena prehodna pričeska, potrebna striženja, se danes imenuje clavi-cut oziroma clavi pričeska (iz ang. clavicle – ključnica) in velja za dolžino, ki pristaja vsem oblikam obraza. Lasje so lahko valoviti ali ravni, pomembno pa je, da so pristriženi rahlo stopničasto, kar ponuja številne možnosti oblikovanja. Tanke lase postrižemo kompaktno, da ustvarimo videz večjega volumna, kodraste pa po plasteh, kar jim doda še več razgibanosti. V nasprotju z enakomerno dolžino značilno za prejšnjo sezono, so pri clavi pričeski leta 2017 lasje zadaj krajši in spredaj daljši.

Frufru

Frufru pričeske spet osvajajo naša čela. Striženje je poljubno, dovoljene so vse dolžine. Frufru je lahko stopničast, zelo dolg, čisto kratek, resičast ali asimetričen. Prihajajo tudi frufruji, ki so videti, kot bi jih pristrigli sami. Ne bodo povsem ravni, temveč nekoliko razmršeni, kot bi ravnokar stresli z glavo. Frufru učinkuje zelo mladostno. Preostale lase postrizite močno stopničasto in teksturirano.

Romantični videz

Dolgi ali srednje dolgi rahlo valoviti lasje pristajajo vsaki ženski. Romantičen videz, ki se osredotoča na naravno gibanje las, je med glavnimi modnimi smernicami. Dosežemo ga s posebnim striženjem, ki poudarja mehke kodre. Pričeska naj ne bo videti stroga, raje naj bo nedovršena. Za neurejen videz, kot bi pravkar vstali iz postelje, lahko poskrbite s posebnimi spreji za teksturo las ali s kodralnikom. Zelo lepa je tudi pričeska, ko si na videz neurejene lase ovijete v ohlapen vozel. K romantičnemu videzu sodijo tudi vse vrste kit, ki se jim to sezono pridružujejo še nove. Če torej še niste vešči spletanja las, vadite, mednje pa vpletite še trakove, cvetove in druge lasne dodatke. Vrača se tudi krep pričeska, na katero še nismo računali tako kmalu. Cikcak nastavek svojega oblikovalca za lase lahko uporabite na celotnih laseh ali pa le na posamičnih pramenih.

Zglajeni lasje

Tako imenovana ‘sleek’ pričeska ni nič drugega kot popolnoma ravni lasje, torej pravo nasprotje romantičnega videza, pri čemer niti oblika pričeske niti dolžina las ne igrata vloge. Vendar pa velja, da daljši, kot so lasje, dlje traja skrbno glajenje. Ta videz je minimalističen, moden, glamurozen in ponuja mnoge možnosti oblikovanja. Prečo lahko nosite po sredini, za strožji videz na strani, lahko pa je tudi cikcakasta. Lepo bodo videti tudi lasje, oblikovani z gelom za moker videz las.

Barve za lase: Še več modnih videzov

 

Do sprememb ni prišlo samo pri pričeskah temveč tudi pri barvi las.

S posebnimi tehnikami barvanja las bo letos do izraza prišel naraven videz s poudarkom na posebnostih.

Do sprememb ni prišlo samo pri pričeskah temveč tudi pri izbiri določenih barv las. Ekstremno eksperimentiranje z različnimi barvnimi odtenki je dandanes le še preteklost. Letošnjo sezono bo na področju barvanja las v modi naraven odtenek, ki ga bomo dosegli s sijočimi in z bleščečimi barvami in s tem poudarili prednosti in posebnosti naših las. Pri svetlih laseh bodo tako v ospredju odtenki bakra, zlate in rose rožnate barve, pri temnih pa bodo prevladovale nežne, tople in naravne barve.

Nove barvne tehnike, pri katerih z ročnim nanašanjem barve na pramene dosežemo naraven učinek mešanja svetlih in temnih odtenkov, bodo primerne za barvanje rjavih las. Ena izmed tovrstnih tehnik se imenuje Root Blurring, ki temelji na tehniki Balayage. Pri tem načinu barvanja las gre za to, da prehod med posvetljenimi lasmi in naravno barvo las od korenine pa vse do konic izgleda še bolj naravno kot pri tehniki Balayage. V ospredje prihaja tudi tako imenovana tehnika senčenja in svetlenja las (counturing), pri kateri z menjavanjem senc in svetlobe na obrazu dosežemo sijoč videz.

V letošnjem letu bomo s trajno obstojnimi barvami ter posebnimi tehnikami barvanja las poživili njihovo naravno barvo.

Kako nositi trend pričeske

Te ženske vedo, kako nositi trend pričesko

Pixie, Clavi pričeska ali Pony, vsaka od njih ima svoj model.

😊

Ein von Kaley Cuoco 😋 (@kaleycuocoofficial) gepostetes Foto am

#Twiggy ✨✨

Ein von Twiggy Daily (@twiggydaily) gepostetes Foto am

I FEEL like this has a connection with the WUTB music video because it just came out of nowhere, but look at her omg😍 #Adele

Ein von Adele Fanpage (@adele.always) gepostetes Foto am

#Freckles on a #Friday 📷 @chriscolls

Ein von Poppy Delevingne (@poppydelevingne) gepostetes Foto am

#olsentwins

Ein von @olsentwins gepostetes Foto am

Gor
OKMehr Information