Menu

uOKVIRjeni trenutki

Svoje najlepše trenutke uokvirimo in jih razobesimo na stene v našem domu.

Home » Navdih » uOKVIRjeni trenutki - 04.2017

Da umetniškim delom in fotografijam, ki jih želimo razstaviti v svojem domu, povečamo njihovo vrednost, moramo svojo pozornost nameniti tudi izbiri pravih okvirjev, načinu obešanja ter izbiri prostora, kamor bomo slike obesili.

Spomini so zlati okvir, ki popestri sliko, je bil mnenja Carl Zuckmayer. Fotografije s počitnic, otroške risbe ali cenjeni akvareli – s pravilnim obešanjem slik in skrbno izbranimi okvirji bo prav vsak trenutek nepozaben. Poleg tega pa nam bo popestril še tako turoben dan.

Minimalisti imajo radi enostavno in strogo razporeditev okvirjev. Velika umetniška dela potrebujejo prostor, da pridejo do izraza in se zato razprostirajo na celotni steni, medtem ko manjše slike z okvirji v temnih in kovinskih barvah, skrbno geometrično urejene v vrsti ali pa s poravnanimi robovi, krasijo preostale stene.

Urejeni kaos označuje peterburško obešanje slik, imenovano tudi salonsko obešanje. Slike so razporejene tesno ena zraven druge, pri čemer se ne držijo začrtane linije. Pomembno je, da so okvirji in paspartuji med seboj skladni in delujejo umirjeno. Če so slike umeščene poleg majhnih predalnikov z dekoracijo, bo to prostor dodatno poživilo.

Vse skupaj bo delovalo moderno, če slike razporedite v premišljeno geometrično obliko, na primer v ovalno. Zelo priljubljeni so tudi kolaži slik, pri katerih pomemben vtis naredi skupek lično razporejenih slik.

Tisti, ki slik ne želite namestiti na točno določeno mesto, se boste raje odločili za obešala in drsnike. Ta omogočajo, da slike poljubno premikate in nastavljate glede na želeno višino. Če boste slike obesili v višini oči, boste s tem ustvarili boljši učinek.

Pri uokvirjanju slik je pomembno, da izberete motivu primeren okvir. Predtem je pametno premisliti, kakšen učinek bo imela slika. Če imate sliko velike vrednosti, potem morate temu primerno izbrati tudi okvir. Konec koncev ta ne daje sliki samo večje vrednosti, temveč jo ščiti tudi pred vlago in procesom staranja.

Ne glede na to, ali imate fotografije, umetniška dela, citate ali koncertne vstopnice, uokvirite lahko prav vse, kar vam je všeč. Pomembno je le to, da imate dober občutek za primerno uokvirjanje kot tudi za prostor in način obešanja slik.

Ideje za vsak okus

Moderno. Fotografije in druge majhne spomine obesite s kljukicami na obešalnik za slike UMBRA Hangit. Uporabite ga lahko ležeče ali pokončno. 1001 DAR.
Minimalistično. Obešalnik za slike znamke KIKKERLAND ima osem magnetkov, s katerimi fotografije pritrdite na žico, obešalnik pa za zanko obesite s stropa ali stene. 1001 DAR.
Metuljčki. Steno popestrite tudi s stensko dekoracijo UMBRA Flitterbye. Metuljčke namestite med svoje najljubše fotografije na steni in v prostor vnesite pomladno igrivost. 1001 DAR.
Spomini v zraku. Na obešalnik KIKKERLAND lahko obesite 9 najljubših fotografij, risb ali sporočil. 1001 DAR.
Pravilna razporeditev slik na steni

Razporeditev za vaš prostor

Različna postavitev fotografij na steni, lahko čisto spremeni prostor. Predstavljamo vam nekaj idej.

Ob stranicah križa.
V zlati sredini.
Vse v eni liniji.
V okviru.

Gor
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z nadaljnjo uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem V redu