Menu

Zeleni gaspačo

Prijetna osvežitev za sončne dni.

Home » Užitek » Zeleni gaspačo - 05.2017

Za pripravo gaspača smo uporabili zelenjavo domače pridelave. Za popestritev smo jedem dodali koriander ter med, ki poskrbi za pravo sladkobo.

Sestavine za 4 osebe
Gazpacho

  • 1 velika kumara
  • 6 majhnih ali srednje velikih rumenih paradižnikov
  • 2 mladi čebuli
  • 1 strok česna
  • prgišče koriandra
  • 60 ml kisa
  • 60 ml deviškega oljčnega olja in še nekaj za pokapanje
  • 80 g sončničnih semen
  • ½ zelenega stroka čilija
  • morska sol
  • sveže mleti črni poper
  • 1 čajna žlička medu ali trsnega sladkorja (po želji)

Priprava

  1. Kumaro narežite na koščke, eno pest shranite za serviranje. Paradižnike razrežite na štiri dele, očistite mlado čebulo in olupite strok česna.
  2. Vse sestavine dajte v mešalnik in zmešajte, da dobite gladek pire. Solite in poprajte. Po okusu lahko dodate še med ali trsni sladkor. Juho za trideset minut postavite v hladilnik.
  3. Juho okrasite s preostalimi koščki kumare in pokapajte z oljčnim oljem.

Nasvet: Namesto rumenih paradižnikov lahko uporabite rdeče, vendar bo juha manj zelene barve. Če ste vegani, pri pripravi jedi izpustite med.

Moj nakupovalni seznam:

0, 5 l dmBio Condimento Bianco bel vinski kis

0,5 l dmBio ekstra deviško oljčno olje

500 g dmBio oluščena sončnična semena

500 g dmBio cvetlični med

1 kg dmBio surovi trsni sladkor

Gor
OKMehr Information