Active Beauty
Izdelajte tablo vizij in dosezite svoje cilje

Ko želje postanejo resničnost.

Izdelajte tablo vizij in dosezite svoje cilje

Želje in cilje ima vsak. Z izdelavo table vizij boste korak bližje temu, da dosežete cilje in se vam uresničijo želje.

Morda ste si zmeraj želeli hišo z velikim vrtom, napisati knjigo, biti uspešni pri svojem delu ali se naučiti japonščine. Vendar zgodilo se je življenje in vsa hrepenenja so izpuhtela. To lahko spremenite že danes! 

Če boste osredotočeni na svoje sanje, želje in cilje, je verjetnost, da se bodo udejanjili, veliko večja. Vse je torej v vaših rokah. Potrebujete le nekaj poguma in motivacije. V nadaljevanju preberite, kaj je tabla vizij, kako jo izdelate in kako deluje. Odlična dopolnitev k tabli vizij je tudi ritual za izpolnitev želja ob mlaju. 

Kaj je tabla vizij?

Tabla vizij je magičen pripomoček, ki vam bo pomagal izpolniti vsa hrepenenja in želje. Nanjo pritrdite različne fotografije, slike, citate, afirmacije in mantre, ki predstavljajo vse, kar si želite doseči

Tabla vizij vas bo opominjala na vaše cilje. Le če boste dnevno osredotočeni na to, kar želite doseči, ter redno vizualizirali svoje želje, se vam bodo tudi uresničile. Ob vseh vsakodnevnih obveznostih so želje in cilji hitro postavljeni na stranski tir. 

Kako tabla vizij deluje?

Človeški možgani slike zaznajo 60.000-krat hitreje kot besedilo in si jih tudi lažje zapomnijo. Vizualna predstavitev je torej idealna rešitev, če želite, da bi se vaše želje in cilji zasidrale v podzavest. Pri tem si lahko odlično pomagate s tablo vizij.  

Če se boste redno ukvarjali z lastnimi željami, se vam bodo vtisnile v podzavest. Svoje delovanje boste podzavestno usmerili v uresničevanje vizij. Konec koncev gre za to, da začnete početi tisto, kar je treba, da cilje dosežete

Kako izdelati tablo vizij?

1. korak: Določite kategorije  

Svoje življenje razvrstite po kategorijah, kot so npr. odnosi in ljubezen, služba in uspeh, šport in zdravje, prosti čas in osebna rast. Katere kategorije in koliko jih boste izbrali, je čisto vaša odločitev.

2. korak: Določite cilje 

Zdaj pa se zazrite globoko vase in se iskreno vprašajte, kaj želite od svojega življenja? Razmislite, kaj vam je resnično pomembno, kaj želite doseči ali se naučiti. S kakšnimi osebami želite biti obdani? Določite tudi časovno obdobje za uresničitev ciljev, torej kratkoročne cilje (1 do 3 leta), srednjeročne cilje (4 do 10 let) in dolgoročne cilje (11 do 20 let).
Pogumno zapišite prav vse, ob čemer vam poskoči srce. Vsaka vizija je dosegljiva! Svoje želje natančno definirajte in specificirajte. Če si želite biti srečni, napišite točno, kaj bi vas osrečilo.

3. korak: Poiščite slike

V revijah in časopisih poiščite slike, ki so vam všeč in predstavljajo vaše cilje. Lahko je to slika srečno zaljubljenega para, osebe s športno postavo, kot si jo tudi vi želite, ali slika vaše sanjske hiše. Uporabite lastne fotografije, slike s spleta ali sami ustvarite umetnijo.  

Pomembni so občutki, ki vas preplavijo, ob pogledu nanje. Ti morajo biti pozitivni v smislu: Natanko to si želim! To me izpolnjuje! Če boste potrebovali ideje in inspiracijo za izdelavo table vizij, jih veliko lahko najdete na Pinterestu. 

4. korak: Izdelava table vizij

Zdaj pa še zabavni del. Pripravite si velik kos kartona ali tablo iz plute. Slike razvrstite po kategorijah ali po časovnem obdobju, ki ste ga določili za posamezne cilje. Odločitev je popolnoma vaša. Motivacijski citati znanih osebnosti, afirmacije ali posamezne navdihujoče besede, kot sta npr. „pogum“ ali „avtentičnost“, bodo le še popestrili vaš kolaž.

Izdelate seveda lahko tudi digitalno verzijo npr. na Pinterestu. Če boste izdelali kombinacijo analogne in digitalne table vizij, je možnost, da boste cilje dosegli le še toliko večja.  

5. korak: Tablo obesite in si jo dnevno ogledujte  

Nikakor ne dovolite, da bi tabla vizij pristala nekje v zaprašenem kotu. Obesite jo na mesto, kjer jo boste večkrat na dan pogledali. Morda ob pisalni mizi, na hladilnik ali nad posteljo. Videti jo morate prav vsak dan. 

Se vaše želje niso uresničile? Napake, ki jih pri uporabi table vizij lahko storite, so: 

  • Vaša tabla vizij je prenatrpana in svojih ciljev sploh ne prepoznate več. 
  • Cilji, ki ste jih navedli na tabli vizij, vas pravzaprav sploh ne nagovarjajo več. 
  • Vaši cilji niso natančno določeni in so nejasni.
  • Načrtovana časovna obdobja za doseganje ciljev so nerealna. 
  • Ne verjamete v učinkovitost table vizij in ste prepričani, da se nič ne bo uresničilo.
  • Preveč ste pasivni.