Ob začetku poletja lahko na različne načine v svoje vsakdanje življenje vključimo zaklade narave: od čaja iz doma nabranih posušenih zelišč do domače naravne kozmetike.

V zadnjem času spet pridobivajo na pomenu tudi kadila iz domačih zelišč, ki sproščajo koristne učinkovine in vonjave. Ker lahko divja zelišča nabirate na začetku poletja, imajo posebno vlogo tudi v tradicionalnih praznovanjih ob poletnem solsticiju, tj. 21. junija. Ko je dan najdaljši in noč najkrajša, nas namreč prav zelišča lahko navdihnejo, da živimo bolj čuječe življenje. 

Ritual čuječnosti 

  1. Kadilo iz poletnih zelišč 

    Ob poletnem solsticiju se tradicionalno uporabljajo kadila iz zelišč, s katerimi se naravi zahvalimo za njene obilne darove. Primerna zelišča za to so žajbelj, pelin in lipovi cvetovi. Ko posušena zelišča zažgemo na posebnem oglju za kadila, se sproščajo blagodejne snovi in vonji, ki lahko v nas prikličejo določene občutke, čustva in spomine. 

    Kdor si zavestno vzame čas za ta starodavni obred, v svojem vsakdanjem življenju ustvari nekakšno oazo. Prižiganje kadila iz zelišč nam lahko med drugim pomaga, da zmanjšamo nivo stresa, se sprostimo, zbistrimo svojo glavo, dosežemo harmonijo in najdemo samega sebe.