Active Beauty
Nasveti za učinkovito hujšanje v trebuh

Vitek trebuh

Nasveti za učinkovito hujšanje v trebuh

Sladoled, pica in poležavanje na plaži, kilogrami pa se kar kopičijo. V nadaljevanju vam predstavljamo, kako lahko učinkovito shujšate v trebuh.

Gola resnica o hujšanju v trebu

Da kar takoj razčistimo. To, da lahko načrtno hujšamo v en del telesa, je mit. Ko hujšamo, hujšamo na celem telesu. Poleg tega smo si ljudje različni. Ne shujšamo vsi enako hitro ali veliko naenkrat, zato nima smisla, da se primerjamo z drugimi. Vsakdo ima edinstveno telo in presnovo. Tudi čudežna sredstva in triki za hujšanje prav nič ne pomagajo. Dodajanje pekočih začimb v prehrano, da bi izgubili trebuh, nikakor ni dovolj.
V nadaljevanju pa si preberite, kako si lahko proces izgube telesne teže nekoliko olajšate.


1. Prehrana, ki dobro dene trebuhu

Dieta pred dopustom ni dobra ideja in kilogrami bodo kaj kmalu prišli nazaj. Telo za optimalno presnovo potrebuje uravnoteženo prehrano. Bodite pozorni, da telo dobi dovolj vitaminov. Predvsem so pomembni vsi vitamini – vitamin B, vitamina C in D ter cink, ki spodbujajo presnovo. Nezadostna količina vitaminov vodi do volčje lakote in napačnih odločitev glede izbire obrokov. Najbolje je, da si naredite prehranski načrt. Posvetujete se lahko tudi s prehranskim svetovalcem.


2. Po občutku

Ste lačni? Ste siti? Poslušajte signale, ki vam jih daje telo. Vzemite si čas za prehranjevanje in uživajte v vsakem grižljaju. Ko imate dovolj, nehajte jesti. Lahko si privoščite sladico, a ne pretiravajte. Odpovejte se prigrizkom in raje poskusite vpeljati nove navade – npr. dovolj vode ali redno gibanje.

3. Dovolje tekočine

Pijte dovolj vode in se izogibajte sladkanim pijačam. Telo v vročih dneh potrebuje več vode kot običajno. Veliko ljudi, ki ima težave s telesno težo, žejo zamenja za lakoto. Če torej dovolj pijemo, si prihranimo nepotreben vnos kalorij in hujšanje je lažje. Mimogrede poskrbite še za okolje in uporabljajte trajnostne steklenice za večkratno uporabo.


4. Šport

Imate karto za fitnes, a ga nikoli ne obiščete? Za dolgotrajno izgubo maščobe na trebuhu poiščite vrsto športa, ob kateri se boste zabavali. Načinov vadbe, ki pripomore k ozkemu trupu in s katerimi treniramo trebušne mišice, je veliko.

Hula-hop
Zelo dobre rezultate daje vadba z obročem, ki z dobro glasbo nikoli ne postane dolgočasna.

Plavanje
Za trebušne mišice so primerni vzdržljivostni športi. Poleti lahko npr. plavate. Za ljudi s prekomerno telesno težo je zelo priporočljivo, ker ne obremenjuje sklepov. Poleg tega ima voda prijeten, masažni učinek na telo.

Zunanji športi
Poleti veliko več vadimo zunaj in tako je hujšanje veliko lažje. Telo potrebuje gibanje na svežem zraku in prav vseeno je, v kakšni obliki – lahko se sprehajate in skušate nabrati čim več korakov, delate vaje z lastno težo ali celo tečete.
Joga in pilates v parku
Če se težko motivirate sami, se priključite skupini. Treningi, kjer sodeluje več ljudi, so bolj zabavni, in poleti je za to veliko možnosti. Na številnih lokacijah v parkih in naravi potekajo vadbe joge in pilatesa. Pograbite blazino in se pridružite.

Nenazadnje pa – ne delajte si stresa in poslušajte, kaj vam pravi telo. Privoščite si dovolj počitka in sprostitve.