Active Beauty
Novo leto, novi začetki: Šest nasvetov, kako se spraviti v formo

Počutite se dobro v svoji koži

Novo leto, novi začetki: Šest nasvetov, kako se spraviti v formo

Kombinacija težkih obrokov, stres, premalo spanca in sem pa tja kozarček preveč je lahko za telo kar včasih pravi izziv. V nadaljevanju vam želimo s šestimi preprostimi nasveti pomagati, kako premagati slabiča v sebi in v novem letu začeti tako, kot je treba, da se ponovno spravite v formo.

Na ta način se boste zlahka spravili v formo

1. Tuširanje z vročo in hladno vodo

Menjavanje vroče in hladne vode med tuširanjem lahko poskrbi za to, da se boste počutili kot prerojeni. Tuširanje z izmenjavanjem vroče in hladne vode bo vaš imunski sistem okrepilo in uravnalo vaš krvni pretok. Enkrat na teden takšnemu tuširanju dodajte še piling, ki bo telo še dodatno prebudil in odstranil odmrle delce kože.


2. Več gibanja

Ste med prazniki še največ kalorij pokurili med potjo od kavča do hladilnika? Tega je dovolj! A pazite, da ne pregorite od prenapornih treningov že takoj v prvih tednih novega leta. Dajte telesu čas, da se privadi na gibanje. Poskušajte šport vključiti v svoj vsakdan. Postavite si majhne, realne cilje, ki vam jih bo zagotovo uspelo uresničiti.

3. Pojdite ven

Ni vam ravno treba teči pri petih stopinjah pod ničlo. Pomaga že, če se toplo oblečete in odpravite na sprehod. Svež zrak celoten organizem obogati s kisikom, to pa vas bo zagotovo napolnilo z energijo. Če se med gibanjem na svežem zraku še malo spotite, se bodo za piko na i iz telesa izločili tudi številni strupi.


4. Pazite na prehrano

Nekaj časa natančno opazujte svoje prehranske navade. Pazite na to, da pojeste manj maščob in sladkorja. Pri tem si lahko pomagate z dnevnikom prehranjevanja. Opustite diete in se raje odločite za uravnoteženo in zmerno prehrano. Mnogo ljudi začne leto z dietami, kar ni nič slabega, a pogosto ima ravno nasprotni učinek – s t. i. učinkom jojo se lahko izgubljeni kilogrami hitro vrnejo nazaj in celo podvojijo. Bolje je, da se bolj zavestno odločate, kaj boste jedli.

5. Duhovna aktivnost

Po novem letu je čas, da se ponovno posvetite aktivnostim za dušo, ki ste jih med prazniki morda opustili: zjutraj ob zajtrku si preberite dnevni časopis. Odgovorite na pošto in elektronska sporočila, ki že dolgo čakajo neodgovorjena v nabiralniku. Vzemite v roko kakšno res dobro knjigo in si vsak večer preberite nekaj strani – morda ste kakšno celo dobili za darilo?

Kar vam bi prav tako dobro delo: poiščite kakšen zanimiv tečaj za prihajajoče leto, ki ste si ga že od nekdaj želeli. Pa malo manjkrat poglejte na telefon – to vam samo krade dragoceni čas.


6. Spijte manj alkohola

Alkohol ima še posebej veliko kalorij. Če za nekaj časa popolnoma opustite pitje alkoholnih pijač, lahko na ta način veliko prej dosežete cilj, da postanete bolj fit. Obstaja tudi nekaj okusnih alternativ alkoholu, kot so na primer brezalkoholni koktejli ali nesladkani hladni čaji, ki spodbudijo tudi vašo presnovo.