Active Beauty
»Zavesast« frufru: 5 razlogov, zakaj se odločiti za frufru

Najmodernejša frizura tega leta!

»Zavesast« frufru: 5 razlogov, zakaj se odločiti za frufru

Sproščen frufru, ki pristoji vsem. Ali je to sploh možno?
Da, t. i. »zavesast« frufru je res trendovski in pristoji (skoraj) vsaki ženski. 

Kar priznajte, da se vsaj enkrat mesečno vprašate, ali je čas za spremembo pričeske in ali bi si morda skrajšali sprednje lase. Opogumite se in odgovorite z jasnim: DA. Čeprav prihaja bolj toplo vreme in je frufru v poletnem času zahtevnejši za oblikovanje, si drznite narediti spremembo. Moderni, t. i. »zavesast« frufru je zadetek v polno. Po prebiranju tega besedila boste zagotovo rezervirali termin v dm Studiu in ga nato zapustili z novim frufrujem. 

Kaj je »zavesast« frufru?

Najbolj trendovski frufru tega leta je razigran, sproščen in hkrati ženstven. Že samo ime novega trenda, veliko pove o tem, za kaj pravzaprav gre. Ta frufru namreč ne pokriva celotnega čela. Lasje se na sredini razdelijo in padajo v smeri ušes. Sprednji lasje so postriženi v obliki črke A. Prameni na sredini so krajši, medtem ko so zunanji daljši in se nežno zlijejo z drugimi lasmi. 


Sicer pa ne gre ravno za najnovejši trend, saj je začetnica takšnega frufruja Brigitte Bardot, ki ga je nosila že v davnih 60. letih 20. stoletja. Letos je pravi čas, da jo posnemate. 

5 razlogov, zakaj se odločiti za »zavesast« frufru 

1. Sprememba brez tveganja

Takšen frufru je odlična izbira, če želite popolnoma nov videz, vendar ne želite preveč tvegati. Vaš videz bo namreč drugačen brez drastičnih sprememb. Trendovski frufru bo osvežil vaš stil in poživel videz vaših las. Dolžine in barve las ni treba spreminjati, kar je le še dodatna točka za izbiro te pričeske.  

2. Za vse oblike obraza

Ženske z okroglo obliko obraza in nizkim čelom, naj ne bi nosile frufruja. To pa ne velja za »zavesast« frufru. Ta namreč pristaja prav vsaki obliki obraza – okrogli, ovalni, kvadratni in srčasti. Po sredini razdeljeni lasje objamejo obraz in na ta način zmehčajo poteze in zožijo obraz okrogle oblike.  

3. Za (skoraj) vse pričeske

Tudi dolžina in struktura las pri tem frufruju nista pomembni. Vaši lasje so lahko dolgi, postriženi na paž, skodrani, speti v figo ali čop. Frufru s prečo lahko kombinirate z vsemi pričeskami. Če so vaši lasje skodrani, pazite le, da se ob krajšanju še dodatno ne skodrajo in skočijo navzgor. 

4. Preprosto oblikovanje

Gotovo se sprašujete, ali »zavesast« frufru potrebuje veliko skrbi in nege. Odgovor je: ne. Oblikovanje takšnega frufruja je zelo preprosto: naredite prečo, sušite na stran – pri daljših laseh po potrebi uporabite okroglo krtačo – in vaša pričeska je nared. Da bi prameni las ostali na svojem mestu, uporabite sprej za utrditev pričeske. V primerjavi z ostalimi frufruji tega ni treba redno striči, saj so vse dolžine od vrha obrvi do brade dovoljene in so videti lepo.  

5. Enostaven prehod 

Če se boste »zavesastega« frufruja naveličali, lase preprosto pustite rasti. V nasprotju z vsemi ostalimi oblikami frufruja tukaj ne boste imeli težav z neprijetnimi vmesnimi fazami. Prameni las pri tem frufruju so že tako ali tako daljši in jih boste v kratkem času lahko spet zataknili za ušesa. Mučnemu času, da lasje ponovno zrastejo, se boste tako izognili. 

Naš nasvet

Ste že na poti v frizerski salon? Frizerji v dm Studiu vam bodo pomagali do takšnega frufruja, ki vam bo odlično pristajal.