Active Beauty
 Zakaj so rožnati lasje tako priljubljeni?

Pričeska iz sanj.

Zakaj so rožnati lasje tako priljubljeni?

Že nekaj let so moderni lasje v pastelnih odtenkih rožnate, vijoličaste ali turkizne. Mislite, da to ni za vas? Motite se. V nadaljevanju si preberite, kaj je nova tehnika pastelage in zakaj jo morate preizkusiti. 

Čas je za rožnate lase. Predvsem spomladi in poleti so pastelni odtenki pika na i edinstvenemu videzu. Toda letos nežnih pastelnih odtenkov ne boste več nanašali na celotno površino las, temveč samo na pramena, in sicer z novo tehniko, imenovano pastelage. Podobno kot pri balayagu se tudi tu barvo nanaša poljubno po posamičnih pramenih, le da se tu namesto naravnih uporabljajo pastelni odtenki.

Preizkusite odtenke vina rosé, breskve ali sivke. Če si boste lase barvali sami, upoštevajte naslednje:

Če lase barvate v rožnatih odtenkih, upoštevajte naslednje: 

  • S pastelnimi odtenki se lahko pobarvate tudi doma. Uporabite lahko npr. barvne prelive, ki jih najdete v dm ponudbi. Pred uporabo natančno preberite navodila, ki se jih med uporabo tudi strogo držite. 
  • Če se boste barvali sami, morate vedeti, da je za rezultat odločilna vaša izhodiščna barva. Najboljše rezultate z nanosom pastelnih odtenkov boste dosegli, če imate blond ali svetle lase. Temne lase morate pred uporabo pastelnih ali rožnatih odtenkov posvetliti. Najbolje je, da vam lase posvetli frizer. Rezervirajte si svoj termin v dm Studiu
  • Za čim daljšo obstojnost pastelnih barv morate lase ustrezno negovati. Najbolje je, da si enkrat ali dvakrat tedensko privoščite negovalno masko za lase. 

5 razlogov, zakaj so rožnati odtenki in tehnika pastelage tako priljubljeni 

1. Vedno boste opaženi

Rožnati lasje ali lasje v pastelnih odtenkih bodo poskrbeli, da boste dobro razpoloženi in da nikoli ne boste ostali neopaženi.

2. Rožnati in pastelni odtenki so primerni za vsakogar 

S prameni v pastelnih odtenkih lahko ustvarite različne videze, kot so npr. ženstveni, romantični, punk ali pa grunge videz. S hladnimi odtenki boste videti bolj nedostopni, s toplimi pa razigrani.

3. Nekaj posebnega in hkrati popolnoma vsakdanje

Čeprav so rožnati in pastelni odtenki zelo opazni, niso namenjeni le posebnim priložnostim, ampak so tudi popolnoma vsakdanji. Izberete lahko nežne ali pa zelo intenzivne odtenke. Ker se barva ne nanaša neposredno na lasišče, lahko pustite, da lasje prerastejo pobarvane, in to brez vidnega narastka. 

4. Tudi za neodločne

Če si želite preizkusiti nov trend, vendar ne s trajno barvo za lase, lahko uporabite barvne prelive, ki se izpirajo, barvne spreje ali krede za lase in z njimi ustvarite pisana pramena. 

5. Za vse dolžine las in za vsako starost

Komu pristajajo rožnati lasje? Le mladim dekletom? Nikakor. Pastelni odtenki so primerni tudi za odrasle ženske. Lepo se podajo tako kratkim kot dolgim lasem. 

Naš nasvet

Rezervirajte si termin v dm Studiu in pustite frizerjem, da pričarajo poletne barve na vaših laseh.