Active Beauty
4 odlični učinki pudra v prahu

Must have lepotni izdelek!

4 odlični učinki pudra v prahu

Puder v prahu ne sme manjkati v nobeni kopalnici. Če ga pravilno uporabljate, ima lahko čudežen učinek. 

Puder spada med najstarejša in najpogosteje uporabljena ličila. Predvsem puder v prahu potrebuje vsaka ženska. Ne glede na to, ali stavite na naravno lepoto ali se raje močno naličite, z nežnim prahom lahko izboljšate ten kože in utrdite make up.

Kakšna je razlika med pudrom v prahu in kompaktnim pudrom? 

Puder v prahu je droben prah, ki ga na kožo nanesete z večjim čopičem ali blazinico. Obstaja več različic pudra v prahu: obarvan, transparenten, mineralni puder in celo puder z drobnimi bleščicami. Puder v prahu vsebuje zelo malo barvnih pigmentov ali jih sploh ne vsebuje in je slabo prekriven. 

Kompaktni puder je stisnjen puder v prahu in je zato primernejši za uporabo na poti. Kompaktni puder je običajno obarvan in bolj prekriven, težje ga je nanesti in rezultat je pogosto manj enakomeren kot pri pudru v prahu.

Kaj je mineralni puder?  

Z nanosom pudra v prahu razvajate in negujete svojo kožo, saj vsebuje vitamine, vlažilne snovi in antibakterijske učinkovine. Še bolje je, če uporabite mineralni puder, saj je le-ta pretežno iz mineralnih pigmentov ter ne vsebuje smukca in umetnih sestavin oz. sestavin vprašljivega izvora.  

Posledično koža mineralni puder dobro prenaša. Minerali so pridobljeni iz naravne prsti in kremenke, poleg tega so v tem pudru vsebovani še zdravilni elementi v sledeh, kot so: cink, železo, magnezij in kalcij. Nekaterim mineralnim pudrom so dodane drobne bleščice, ki poskrbijo za čudovit sijaj na koži. 

Puder v prahu ima 4 odlične učinke

1. Matira in utrdi

Puder v prahu je primeren za mastno in mešano kožo. Vpija odvečen sebum in matira ten. Če ga nanesete na tekočo podlago na make up, utrdi ličila in poskrbi, da ostanejo na svojem mestu. 

2. Poskrbi za brezhiben ten

Zaradi drobnih delcev se puder v prahu porazdeli enakomerneje kot kompaktni puder in tako poskrbi za bolj enakomeren videz kože. Transparenten puder v trenutku prekrije drobne nepravilnosti ne glede na tip in ten kože. 

3. Prekrije drobne gubice 

Mineralni pudri v prahu običajno vsebujejo pigmente, ki odsevajo svetlobo ter prekrijejo večje pore in manjše gubice. Vaši koži bo podaril naraven in sijoč videz. 

4. Poskrbi za intenzivnejše barve ličil 

Če puder v prahu še pred ličenjem nanesete na ustnice in veke, bodo barve rdečila za ustnice in senčil za veke intenzivnejše ter bolj sijoče, poleg tega pa bodo ličila tudi dlje obstojna.

Nanašanje pudra v prahu 

Puder v prahu lahko nanesete neposredno na kožo ali po nanosu tekoče podlage. Za nanos uporabite čopič kabuki. 

Kako nanesti puder v prahu? Nekaj pudra dajte na pokrovček posodice, v kateri je shranjen, in s čopičem pomešajte puder. Nato čopič nežno otresite in puder s krožnimi gibi nanesite na t. i. T-predel (čelo, brado in nos). 

Opozorilo: Tudi če imate zelo mastno kožo, s pudrom ne pretiravajte, saj bo sicer koža popolnoma brez leska. Če imate zelo suho kožo, lahko puder v prahu zmešate tudi z nekaj kreme za obraz ali s tekočo podlago in mešanico nanesete z gobico za nanos tekočega pudra. Po nanosu puder dobro vtrite in zabrišite.