Active Beauty
Imate oči kot panda? Odkrijte najboljšo maskaro

Preprečite, da bi se maskara razmazala.

Imate oči kot panda? Odkrijte najboljšo maskaro

Dobra maskara se pri nanosu ne drobi, ne draži oči, je obstojna in se ne razmaže. Pri izboru maskare bodite pozorni na:  

Izrazit in zapeljiv pogled lahko dosežete s kozmetičnim postopkom vihanja trepalnic ali permanentnim make upom. Vaše trepalnice bodo še posebej izstopale, če bodo bujne, dolge in temne. Vendar, kako izbrati ustrezno maskaro? 

Maskare se razmažejo, trepalnice zlepijo, puščajo madeže in oči so videti kot oči pande. Ženske so ob preizkušanju različnih maskar vedno znova razočarane. Izognite se razočaranju in v dm-u poiščite najboljšo maskaro, kar ste jih kdaj imeli:  

Nikoli več oči kot panda: Odkrijte najboljšo maskaro 

1. Težava: Pri nanosu maskare se na trepalnicah pojavijo grudice 

Ena večjih težav pri nanosu maskare so grudice. Zakaj je tako? Kakovost vsake maskare je odvisna od krtačke za nanos. Če pri nanosu nastajajo grudice, je težava najverjetneje v tem, da krtačka zajame preveliko količino maskare.  

Rešitev: Maskare z gumijastimi krtačkami. Zajamejo namreč manj maskare, ki jo je na robu embalaže potem tudi lažje podrgniti in odstraniti s krtačke.  

2. Težava: Maskara se pri nanosu razmaže 

Če so po nanosu maskare oči spodaj črno obrobljene (tako imenovane oči pande), je to zaradi gostote maskare. Izdelki, ki vsebujejo posebne snovi za nego ali serume za rast trepalnic, so po navadi bolj mastni in se seveda tudi hitreje razmažejo.  

Rešitev: Zamenjajte izdelek ali uporabite naslednji trik: Na kožo pod očmi nanesite debelo plast transparentnega pudra v prahu. Puder bo popivnal odvečno maskaro in preprečil, da bi se razmazala. Potem ko ste maskaro nanesli in se je ta posušila, odvečen puder z velikim čopičem previdno odstranite.  

Izdelki za nego kože okrog oči, ki jih uporabljate, naj bodo bolj vlažni kot mastni. Pred ličenjem pustite, da se popolnoma vpijejo. Dobra izbira so tudi vodoodporne maskare, ki se skoraj nikoli ne razmažejo.

3. Težava: Črni odtisi na vekah 

Prav nadležno je, če po nanosu maskare na vekah ostanejo črni madeži. Ampak na srečo imamo rešitev tudi za to. 

Rešitev: Tovrstni madeži nastanejo zato, ker je krtačka za nanos maskare prevelika. Pri nakupu bodite pozorni na to, da je krtačka dolga in ozka s kratkimi ščetinami. Tako boste maskaro lahko nanesli veliko bolj natančno.   

4. Težava: »Pajkove nogice« – trepalnice se zlepijo 

Dobra maskara poudari vsako trepalnico posebej in jih ne zlepi v tako imenovane »pajkove nogice«. Če so trepalnice zlepljene, je njihov videz nenaraven in deluje, kot da bi nosili umetne trepalnice.  

Rešitev: Če ne želite umetnega videza, je prava izbira krtačke za nanos maskare bistvenega pomena. Imeti mora dolge in ne preveč goste ščetine. Tudi široko nazobčane gumijaste krtačke bodo preprečile zlepljanje trepalnic. Delujejo kot glavnik, ki pri nanosu trepalnice loči eno od druge.

5. Težava: Oči vas zaradi maskare ne smejo peči, če nosite kontaktne leče ali ne 

Kakovostne maskare so oftalmološko testirane. Če vas zaradi maskare pečejo oči ali se na koži pojavi rdečica, je možno, da ji je potekel rok trajanja.  

Rešitev: Maskare ne uporabljajte dlje kot tri mesece. Če so vaše oči občutljive in se želite izogniti neprijetnostim, lahko uporabljate naravne izdelke, ki večinoma ne vsebujejo kemičnih snovi. 

6. Težava: Trepalnice nimajo volumna

Goste, privihane trepalnice so sanje vsake pripadnice nežnejšega spola. Toda resničnost je velikokrat popolnoma drugačna. Trepalnice so redke in kratke. Si želite bolj goste trepalnice, polne volumna?  

Rešitev: Preizkusite maskare za večji volumen. Te vsebujejo majhna vlakna (npr. iz celuloze), ki se zadržijo med trepalnicami ter jih naredijo bolj goste in glamurozne.   

Če ste odkrili maskaro, ki vam odgovarja, ne more iti več nič narobe. Bodite pozorni na to, da jo nanesete v največ treh plasteh. Pred nanosom vsake naslednje plasti počakajte, da se maskara dobro posuši. Tako, zdaj pa s svojimi krasnimi trepalnicami samo še ljubko pomežiknite! 

Naš nasvet

Viralni Tik Tok trend: maskara za nebeški videz trepalnic

Maybelline New York maskara Lash Sensational Sky High Very Black 

Na voljo v dm spletni trgovini. 

Večna klasika med maskarami

L'ORÉAL PARIS maskara Volume Million Lashes Extra Black


Na voljo v dm spletni trgovini. 

Maskara z oljem granatnega jabolka

DEBORAH maskara za volumen in nego 24ORE INSTANT MAXI VOLUME

Na voljo v dm spletni trgovini. 

Revolucionarno zasnovana maskara

PUPA MILANO maskara Vamp! Sexy Lashes

Na voljo v dm spletni trgovini.