Active Beauty
Umetnost ličenja

Intervju z vizažistko Jasno Oklešen

Umetnost ličenja

Katera ličila priporočate za dnevni make up?


Glavni cilj ličenja je, da poudarimo svojo lepoto. Z maskaro naše oči dobijo izrazitejši in bolj odprt pogled, izpolnjene obrvi pa podarijo obrazu okvir. Maskara naredi neke vrste čarovnijo, saj imamo v trenutku, ko so trepalnice naličene, bolj odprt pogled in večje oči. Vse izgledamo lepo, če smo rahlo zagorele, kar lahko pričaramo z bronzerjem in dobimo na koži učinek poljuba sonca.
Rdečilo za lica vam bo vdihnilo zdrav videz na obraz, osvetljevalec, ki ga lahko nanesete na lične kosti, pa svežino.
Tekoča podlaga bo izbrisala drobne nepravilnosti. Če jih ni veliko, potrebujete le korektor v barvi kože, ki ga nanesete na območje podočnjakov, z njim prekrijete rdečico okoli nosu ali mozoljčke.
 

Kako izberemo primeren odtenek podlage?


Naša koža se spreminja skozi vse letne čase, zato vam ena podlaga ne bo zadostovala. Priporočam, da imate dva odtenka, enega svetlejšega in drugega temnejšega. Pozimi je naša koža navadno svetlejša, zato uporabimo svetlejši odtenek. Če je ta presvetel, dodamo kapljico temnejšega na hrbtno stran dlani in ju zmešamo. Če je še vedno presvetel, dodamo še kapljico, dokler ne namešamo idealnega odtenka za obraz. Poleti obrnemo vrstni red tako, da začnemo s temno podlago in dodajamo svetlejšo.
 

Kakšni so aktualni jesenski trendi?


Jesen je tu in z njo so zopet prišle jesenske barve, ki jih najdemo v novih linijah ličil. Bistvo make up-a je še vedno lepa, zdrava in sijoča koža, ki jo boste dosegle s primerno nego in ustrezno tekočo podlago ali BB kremo. V trendu je tako nevpadljiv, naraven make up, kot tudi drzen make up, kjer se lahko igramo z močneje naličenimi očmi ali ustnicami. V trendu so tudi barvne maskare, ki lahko popestrijo osnoven make up.
 

Kakšne tekoče podlage priporočate strankam?


Obstaja več vrst tekočih podlag, ki jih morate izbrati glede na tip kože. Če imate bolj suho kožo, potem izberite vlažilne in lahkotne podlage, ki zakrijejo le najnujnejše, izenačijo ten, hkrati pa poskrbijo, da je koža navlažena. Če pa je vaša koža mastna in problematična, boste potrebovali bolj goste podlage, ki matirajo in hkrati zakrijejo nepravilnosti. Če želite, da bo vaša podlaga obstojnejša, potrebujete še puder v prahu ali kamnu. Še posebej se posvetite sredinskemu delu ob nosu, kjer koža izloča več maščobe. Paziti pa je potrebno, da ne pretiravate z njim na predelih okoli oči, saj je tam koža najtanjša, zato lahko optično povečate gubice. Na predelih okoli oči pazite, da so podlage bolj lahkotne.