5 nasvetov za uporabo aloe vere

 Gel aloe vere je s svojimi številnimi vitalnimi snovmi čudežno zdravilo za kožo, lase in telo. Z vami delimo, kje in kako sok te zdravilne rastline pokaže svojo moč.
 

1. Aloe vera vlaži kožo

Čisti gel aloe vere je bogat z vitamini A, C, E, B1, B2, B3, B6 in vitaminom B12 ter ga lahko nanašamo neposredno na kožo. Prav tako pa je tudi osnova različnim negovalnim kremam v naravni kozmetiki (kot npr. pri znamki Lavera). Še posebej suha koža na obrazu in telesu vam bo hvaležna za nanos tega naravnega zdravila. Visoko koncentrirana gostota hranilnih snovi krepi zaščitno pregrado kože, pospešuje obnavljaje celic in spodbuja proizvodnjo kolagena. Še posebej suha koža na obrazu in telesu vam bo hvaležna za nanos aloe vere. Visoko koncentrirana gostota hranilnih snovi krepi zaščitno pregrado kože, pospešuje obnavljaje celic in spodbuja nastajanje kolagena.

2. Hladilna funkcija gela po sončenju

Za sončne opekline je naravni gel aloe vere pravi čudež, saj v trenutku ohladi pordelo in od sonca poškodovano kožo ter deluje pomirjevalno. Dodaten plus: gel se v kožo vpije nadvse hitro, prav tako pa je primeren za vsak tip kože. Primeren je tudi za nanos na opečeno kožo pri otrocih.

3. Nega z aloe vero pri kožnih boleznih 

Poleg tega naj bi gel iz rastline, ki raste v puščavi, imel zdravilen učinek pri kožnih boleznih, kot so akne, nevrodermitis ali luskavica (psoriaza). Ker vsebuje antibakterijske učinkovine kot tudi vitamine in pomembne encime, lajša srbečico (tudi pri pikih insektov), rdečico in vnetja. Po nanosu se koža umiri in se zato hitreje obnovi. 

4. Aloe vera daje moč in vitalnost lasišču in lasem 

Aloe vera kaže svoje pozitivne lastnosti tudi pri negi las, zato je priljubljena sestavina v šamponih in balzamih. Ker vsebuje beta-sitosterol, spodbuja prekrvavitev lasišča in rast las ter pomirja srbeče lasišče.
 

5. Vsestranska rastlina za lepoto od znotraj

Pri prebavnih težavah, regeneraciji mišic ali krepitvi imunskega sistema: gel aloe vere zadrži vlago in razvije svoj zdravilni učinek, ko ga zmešate v smoothije, juhe ali sokove. Encimi, kot sta amilaza in lipaza, podpirajo zdravje črevesja z razgradnjo sladkorjev in maščob. Fitonutrienti izboljšujejo delovanje ledvic in jeter.