Active Beauty
Čiščenje obraza: zakaj prisegamo na čistilna olja

Korejska lepota

Čiščenje obraza: zakaj prisegamo na čistilna olja

Že dolgo vemo, da lepa polt ni naključje. Poleg pravilne nege ima pri čvrsti, zdravi koži pomembno vlogo vsakodnevno čiščenje obraza. V porastu so čistilna olja – preberite, kako jih uporabljati. 

Zakaj je čiščenje obraza tako pomembno? 

Pri čiščenju obraza ne gre le za odstranjevanje ličil. Tekom dneva se na koži nabere marsikaj: od bakterij, loja, do prašnih delcev. Če te plasti ne odstranimo, lahko škoduje zaščitnemu sloju naše kože in privede celo do vnetij. Kadar uporabite ličila, si jih zvečer najprej odstranite, šele nato se lotite čiščenja obraza. 
 

Kaj so čistilna olja za obraz?

Naj poudarimo, da čistilna olja ne spadajo med običajna rastlinska olja. Olivnega ali kokosovega olja zato raje ne uporabljajte za čiščenje obraza. Ličila in umazanijo bi na koži sicer raztopilo, vendar bi pri odstranjevanju olja s kože naleteli na pravi izziv. V nasprotju z naravnimi vsebujejo čistilna olja emulgator, ki omogoča, da jih izperete z vodo. Zato pravimo tudi, da so hidrofilna. 
 

 Prednosti čistilnih olij za obraz

Predvsem pri suhih tipih kože imamo po odstranitvi ličil občutek zategnjenosti, koža pa se lušči. Čistilna olja so kot nalašč za suho kožo, saj delujejo protibakterijsko, uravnavajo delovanje obraznih lojnic in kožo med čiščenjem obraza navlažijo. 
 

Uporaba čistilnih olij za obraz

Na vlažni koži: Olju dodajte vodo, tako da se njegova tekstura spremeni v mlečno konsistenco. Vtrite ga v kožo na obrazu, nato ga izperite z vodo. Tako se koža navlaži neposredno med čiščenjem. 
Na suhi koži: Nekatera čistilna olja (tradicionalno v rutini korejske kozmetike) nanesete in vtrete v suho kožo. Na koncu jih preprosto odstranite z vatno blazinico ali pa dobro izperete z vodo. 

 

Nasvet za vse z mastno kožo: dvojno čiščenje 

Ta način čiščenja kože izvira iz Koreje. Njegova posebnost je, da enega za drugim uporabite dve različni vrsti čistilnih sredstev. Po čistilnemu olju izberite izdelek na vodni osnovi, npr. gel, peno ali micelarno vodo. Takšno čiščenje obraza je izjemno temeljito, z njim brez težav odstranite tudi zaščitna sredstva za sončenje in je idealno za mastne tipe kože. 


Za čiščenje obraza z olji - naša priporočila: 

Obrazna nega za suho kožo

„Olje za obraz z bio divjo vrtnico“ znamke alverde NATURKOSMETIK

Nakupujte v dm spletni trgovini

Brez dišav in mikroplastike

„Čistilno olje za odstranjevanje ličil“ znamke Balea

Nakupujte v dm spletni trgovini