Active Beauty
Kako se moški lahko razvajate doma

Nega doma

Kako se moški lahko razvajate doma

Prhanje, umivanje las, nekaj nege in že se boste bolje počutili v svoji koži. V nadaljevanju vam predstavljamo štiri ideje za razvajanje doma.

Veliko moških v kopalnici ne preživi nič manj časa kot ženske. Uporabljajo pilinge, kreme, pincete, prirezovalnike dlačic itd. Za marsikoga so tudi nega obraza, pedikura in manikira del vsakodnevnega negovalnega rituala. Predstavljamo vam štiri ideje za razvajanje doma. 

4 ideje, kako se moški lahko razvajate doma

Piling za svež videz kože

Tudi moški si morate redno čistiti kožo na obrazu in uporabljati negovalne izdelke, ki ustrezajo vašemu tipu kože. Dermatologi priporočajo, da za svež videz enkrat tedensko naredite piling obraza in tako odstranite nečistoče. Piling lahko pripravite kar sami, npr. z limoninim sokom in soljo ali z rjavim sladkorjem in oljčnim oljem. Mešajte tako dolgo, da nastane kremasta tekstura, ki jo nato nanesite na vlažno kožo obraza, pustite jo učinkovati nekaj minut in sperite z mlačno vodo. Po pilingu na kožo nanesite negovalno kremo.

Nega kože

Če si kopalnico delite s svojo boljšo polovico, si seveda kremo za obraz lahko izposodite. Vendar upoštevajte, da je moška koža drugačna, lojnice so običajno aktivnejše, zato vam hranilna mastna krema morda ne bo ustrezala. Za moške so namreč običajno primernejše lahke vlažilne kreme. Če želite preprečiti pojav gubic, dermatologi priporočajo dodatno uporabo serumov, ki vsebujejo hialuronsko kislino, za pordelo kožo pa izdelke, ki preprečujejo vnetja. 

Urejanje brade

Ne glede na to, ali imate tridnevno bradico, brke ali daljšo brado, morajo biti dlačice na obrazu vedno negovane. Ponudba izdelkov za nego brade je zelo široka. Pri izbiri ustreznega izdelka upoštevajte tip kože in brade. Potrebujete negovalno olje za brado in škarjice za prirezovanje dlačic. Če imate daljšo brado pa še šampon za umivanje brade, s katerim odstranite prhljaj, zmehčate dlačice ter negujete kožo.

Odstranjevanje dlačic

Kar zadeva poraščenost, upoštevajte predvsem svoje občutke. Če želite odstraniti dlačice pod pazduho, na hrbtu ali intimnem predelu, preprosto pod prho uporabite depilacijsko kremo.
Nasvet: Medtem ko krema učinkuje, vi že lahko poskrbite tudi za dlačice na nogah ali rokah.