Active Beauty
Lepši videz po zaslugi lune: nega po luninem koledarju

Luna naj bi vplivala na naše lepotne rituale.

Lepši videz po zaslugi lune: nega po luninem koledarju

Pri načrtovanju lepotnih ritualov upoštevajte položaj lune: v nekaterih dneh naj bi hranljiva maska ali obloga proti celulitu učinkovala bolje kot v drugih. Razkrili vam bomo, kaj morate upoštevati pri ustrezni negi po luninem koledarju. 

Naj gre za lunarno dihanje, izpolnjevanje želja ob mlaju ali striženje las po luninem koledarju – moč mesečine je prevzela že mnoge, čeprav povezava med luno in našim telesom še vedno ni povsem znanstveno dokazana. Zanimivo je, da lunin cikel, ki med drugim vpliva na celotne oceane, traja približno 28 dni – prav tako kot menstrualni cikel in cikel obnove kože. Je to zgolj naključje? 


Zamisel o vplivu lunine moči na naše telo ni privlečena za lase. Mnoge ženske so prepričane, da so vedenje, zmogljivost in pripravljenost telesa, da nekaj sprejme oziroma se nečesa znebi, neposredno povezani z luninimi menami. Svetujemo vam, da se seznanite z lepotno nego po luninem koledarju in jo preprosto preizkusite. 


 

Lepotna nega po luninem koledarju 

Mlaj: čiščenje in razbremenitev 

Skupaj z luno se pripravite na nov začetek. Vaše telo bo takrat posebej veselo, če mu boste pomagali pri razstrupljanju. To je najboljše obdobje za vse čistilne in razbremenilne postopke, kot so intenzivni programi čiščenja kože, pilingi, alkalne kopeli ali savnanje. Dan, ko nastopi mlaj, je odličen tudi za postenje z zelenjavnimi sokovi, čajem in vodo. 


Se že dolgo poigravate z mislijo, da bi se lotili nove negovalne ali športne rutine? Z njo začnite v tem obdobju, kajti uvajanje manjših sprememb je takrat veliko lažje. Ob mlaju naj bi se poleg tega veliko lažje znebili nadležnih navad. Bi iz svojega vsakdana radi pregnali majhne razvade ali močno ukoreninjene navade? Mlaj je kot nalašč za to. 

Rastoča luna: nega in krepitev 

Čas je za razkošen program razvajanja! Osebe, ki velik pomen pripisujejo duhovnosti, so prepričane, da se želi telo v času rastoče lune napolniti z veliko količino energije. Takrat še posebej dobro sprejema vse tretmaje z obnovitvenim in krepilnim učinkom. Privoščite si hranilno in bogato nego, denimo s kremami in maskami z globinskim učinkom. Koža in telo v tem obdobju hrepenita po obsežnih lepotnih ritualih s hranljivimi maskami, oblogami, energijskimi masažami in oljnimi kopelmi. 


Vendar pozor: po drugi strani naj bi bilo telo takrat tudi dovzetnejše za vnos kalorij ter shranjevanje maščob po zaužitju čokolade ali drugih dobrot. V tem času se torej izogibajte tehtanju in ne pričakujte, da bodo kilogrami čudežno skopneli. Na svoj račun pa bodo prišli vsi, ki želijo oblikovati svoje mišice, kajti treningi za krepitev mišic se takrat odlično obnesejo. 

Polna luna: pomiritev in sprostitev 

Ko luna močno sije na nebu, mnogi najbolj intenzivno čutijo njeno energijo. V času polne lune skoraj vsak drugi človek poroča o slabšem spancu. Mnogi so takrat zelo nemirni in napeti. V tem obdobju je torej zelo smiselno izvajati sproščujoče negovalne rituale


Privoščite si kopel z eteričnimi olji, sproščujočo masažo telesa ali pomirjujočo masažo obraza s ploščico ali valjčkom. Posezite po tretmajih, ki prinašajo notranji mir in harmonijo. Obkrožite se s pomirjujočimi dišavami, kot sta vonj sivke ali ylang-ylanga, še posebej dobro pa prijajo tudi čaji za pomiritev z meliso in baldrijanom ali kopeli za stopala s citronsko meliso ali šentjanževko. 

Upadajoča luna: oskrba in osvobajanje 

Ko luna upada, je telo v najaktivnejši fazi in odlično pripravljeno na to, da se nečemu odpove. Zato je to obdobje kot nalašč za izvajanje vseh postopkov, s katerimi se želimo nečesa znebiti. Tretmaji za odpravljanje kožnih nečistoč in celulita so v tem času zelo uspešni. Parne kopeli za obraz, čistilne maske in obloge razvijejo svoj polni učinek, bolj učinkovita pa sta tudi limfna drenaža in odstranjevanje dlak. Dodatna prednost: telo naj bi bilo v času upadajoče lune manj dovzetno za bolečino – takrat je torej pravi čas, da v roke vzamete epilator. 


Presnovni procesi delujejo s polno paro, diete in programi razstrupljanja pa prinašajo želene rezultate. Dodatno se lahko preizkusite v kondicijskih športih, kot so tek, hoja ali kolesarjenje. Neverjetno je, da naj bi nas v obdobju upadajoče lune tudi mišice manj bolele. 

Naš nasvet

Na ustrezne lepotne tretmaje po luninem koledarju – naj gre za limfno drenažo, čiščenje kože ali odstranjevanje dlak – se je najbolje naročiti v našem dm Studiu