Kure s sokom so priljubljene predvsem po praznikih. V poprazničnem času se zdi, da povsod videvamo besedi detox in razstrupljanje. Svoje pripomorejo tudi novoletne zaobljube. Razstrupljanje sicer uspešno opravlja naše telo (mehur in ledvice), a mu lahko pri tem tudi pomagamo. Kura s sokom lahko dobrodejno vpliva na telesno počutje. Svetujemo vam, da se je lotite preudarno in premišljeno. Zato smo pripravili ta navodila. 

Kaj je postenje s sokovi?

Dejansko gre za manj strogo različico očiščevalnega posta. Je časovno omejena kura, v kateri se povsem odpovemo trdni hrani. Hranilne snovi telesu zagotovimo s sadnimi in zelenjavnimi sokovi. Dnevno imamo tako na »jedilniku« od 4 do 6 različnih vrst sokov. Pijemo jih premišljeno po požirkih in poskrbimo, da smo pri tem čuječni. Dovoljeni so čaji, zelenjavna juha in voda. Kura traja od 3 do 10 dni. 

Koristi postenja s sokovi

Postenje s sokom razbremeni organizem in obnovi ustrezno kislinsko-bazično ravnovesje v telesu.  Pogosto je za brezvoljnost in utrujenost kriva neustrezna prehrana, ki povzroča tudi prebavne težave. S kuro telesu privoščite dobrodejen odmor, ki krepi zdravje in vas napolni z energijo. Kako pogosto je smiselno izvajati tovrstno kuro? Mnenja so različna. Najbolj navdušeni jo izvajajo do štirikrat na leto.