Active Beauty
Naredi sam: Izdelava mobila

Sanjsko!

Naredi sam: Izdelava mobila

Mobil je čudovit dekorativni element in hkrati igrača, ki bo vašega dojenčka nežno zazibala v spanec, ali pa se bo z njo zamotil med previjanjem.

Mobil z oblački - tako preprosto

Naredite elemente za mobil

Za oblačke potrebujete filc (debeline ca. 1,5 mm) v različnih odtenkih, šivanko in nit (po možnosti v barvi filca), škarje (otroške škarje z zaobljenimi rezili), svinčnik, vrvico za makrame, lesen obroč, vato, po želji leseno kroglico in list papirja, kamor boste narisali oblike oblačkov.

Naredite mobil: Navodila korak za korakom

1. Izrežite oblačke

Oblačke narišite na papir ali pa na spletu poiščite že pripravljene predloge. Nato oblačke izrežite, jih položite na filc in obrišite s svinčnikom – posebej ljubko bo izpadlo, če boste uporabili različne velikosti oblačkov. Po dve enaki velikosti oblačkov položite eno na drugo in rob zašijte skupaj z razmaki ca. 2 mm.

2. Napolnite oblačke

Preden oblaček do konca zašijete, ga napolnite. Vato raztrgajte, jo razrahljajte in z njo napolnite oblaček skozi odprtino, ki je ostala. Polnilo nato s prsti dobro razporedite, da bo oblaček enakomeren, in ga do konca zašijte.

3. Pripravite ogrodje za pritrditev oblačkov

Na koncu oblačke v enakomernih razmakih pritrdite na leseni obroček. Odrežite različne dolžine niti za makrame ter oblačke obesite na različne višine. Nit z debelejšo šivanko pritrdite na oblaček tako, da ga prebodete na sredini zgornjega roba, zgornji konec niti pa zavežete okrog lesenega obroča in naredite vozel. Enako ponovite z drugimi nitmi, na katere ste prišili oblačke. Če želite, lahko na vrhu dodate še leseno kroglico z luknjo.