Active Beauty
Izvirna darila s fotografijami
Besedilo: Antonia Wemer, Anna Theresa Lohninger

Nepozabni spomini

Izvirna darila s fotografijami

Imate tudi vi veliko fotografij na svojem pametnem telefonu? Zakaj jih ne bi uporabili za izvirna in nepozabna darila?
Živimo v času, ko so naši pametni telefoni polni fotografij, medtem pa albumi ostajajo prazni. Posledično nam pogosto ostane le malo fotografij za spomin, kljub temu, da je dokazano, da listanje albumov in gledanje fotografij osrečuje.

Darila s fotografijami so danes zelo priljubljena. Bolj ko so izvirna, boljša so. Že izbiranje fotografij in oblikovanje darila je lahko zelo izpolnjujoče. S pomočjo tiskalnikov za fotografije, ponudnikov foto storitev ali dm-a ter nekaj domišljije lahko nastanejo prave umetnine. V nadaljevanju si poglejte 10 idej za izvirna darila s fotografijami, ki jih lahko naredite kar sami.


10 idej za izvirna darila s fotografijami

1. ideja: Fotografija na lesu ali platnu

Izvirno foto darilo bo v dobro voljo spravilo vas, ko ga boste izdelovali, in obdarjenca, ki ga bo dobil. Čudovite so npr. fotografije na lesu ali platnu. Pomagajte si z lepilom Foto Transfer Potch in rezultat bo videti kot stenska slika.

Fotografijo natisnite z laserskim tiskalnikom. Lepilo lahko kupite v papirnici ali trgovini z materialom za ustvarjanje. S čopičem ga nanesite na platno/les in na natisnjeno stran fotografije. Fotografijo pritisnite ob podlago in jo zgladite. Počakajte dve uri, da se lepilo posuši. Potem vzemite vlažno gobico in navlažite belo/hrbtno stran fotografije. S krpo ali prsti podrgnite papir. Tako se bo fotografija odtisnila. Odstranite papir in površino prebarvajte s prozornim lakom.


2. ideja: Personaliziran gel za prhanje

Prhanje, kopanje in krtačenje las so rituali, pri katerih si popolnoma zavestno vzamemo nekaj trenutkov zase. Če gel za prhanje ali losjon za telo opremite z lastnimi fotografijami ali podarite krtačo za lase, ki ste ji vgravirali nekaj osebnega, boste hkrati podarili nekaj za dobro počutje in lepe spomine. Polepite negovalne izdelke s fotografijami, natisnjenimi na vodoodporen papir, ali pa skočite na dmfoto.si/darila.html, kjer lahko uporabite svoje fotografije in besedila.


3. ideja: Fotografije na steklu

Kako spraviti lepo fotografijo na vazo, steklen svečnik ali na kozarec za vlaganje? Preprosto. Fotografije natisnite z laserskim tiskalnikom ali izrežite fotografijo iz časopisa. Širok, prozoren lepilni trak nalepite čez fotografijo in jo zmehčajte v topli vodi. Nato odstranite belo/hrbtno stran fotografije in lepilni trak, na katerem je fotografija, nalepite na steklo oz. steklen izdelek. Upoštevajte, da takega izdelka ne smete pomivati v pomivalnem stroju.

4. ideja: Lonček za s seboj

Lončki za s seboj so praktični, saj z njimi lahko prenašate tople in hladne napitke, poleg tega pa so trajnostni. Še lepše je, če vam vsak požirek čaja ali kave iz lončka, na katerem je fotografija vaših najdražjih, pogreje tudi srce. S tiskanjem fotografij na lončke se ukvarjajo mnogi ponudniki foto storitev. Lahko pa tudi kupite lonček v dm prodajalni in ga sami opremite z natisnjeno fotografijo.


5. ideja: Ovitek za telefon

Pametni telefon vsi uporabljamo vsakodnevno, zato je personaliziran ovitek odlična ideja za darilo. Izdelajo vam ga lahko različni ponudniki foto storitev, naročite pa ga lahko tudi v dm-u (glejte na dmfoto.si/darila.html). Ne glede na to, ali izberete sliko vnučka, hišnega ljubljenčka ali priljubljenega kotička v naravi, boste s tem darilom obdarjenca pogosto razveselili. Raziskave namreč kažejo, da smo dnevno povprečno tri ure in pol na telefonu. Pogosto možnost tiskanja lastnih fotografij na ovitke ponujajo tudi prodajalne s pametnimi telefoni.


6. ideja: Magneti za hladilnik

Magnetov za hladilnik ni nikoli dovolj. Če so ti še personalizirani in vas spomnijo na lepe trenutke, še toliko bolje. Kot motiv lahko izberete priljubljeno plažo ali nežno rumenega metulja, ki vas je spremljal med nepozabnim sprehodom. Tiskanje fotografij na magnetke vam poleg dm-a ponujajo tudi številni drugi ponudniki foto storitev.


7. ideja: Poosebljen notesnik

Predvsem tisti, ki cel dan delajo za računalnikom in od katerih se pričakuje, da več opravil opravljajo hkrati, so pogosto pod stresom. Takim dobro dene, če ponovno vzamejo v roke svinčnik in papir ter si nekaj misli zjutraj in zvečer zapišejo v svoj notesnik. Pri ponudnikih foto storitev preverite, če se ukvarjajo tudi s tiskanjem fotografij na zvezke in notesnike.


8. ideja: Igre s kartami, spomin, sestavljanka

Igranje spodbudi delovanje centra za ustvarjanje v možganih in je zabavno. Če svojim najdražjim podarite personalizirane igre s kartami, sestavljanko ali spomin, jim s tem hkrati sporočate: s teboj želim preživljati čas in na igriv način odkrivati svet. Igre z lastnimi fotografijami lahko naročite v dm-u in pri drugih ponudnikih foto storitev.


9. ideja: Individualne snežne krogle

Snežne krogle so preprosto čarobne in jih imamo radi tudi odrasli. Zakaj ne bi podarili spomina na dopust v obliki individualne snežne krogle? Ves potrebni material za izdelavo najdete v trgovinah s ponudbo za ustvarjanje. Preden se lotite ustvarjanja, natisnite želeno fotografijo, ki jo nato nalepite na notranjo stran pokrovčka steklene krogle.


10. ideja: Voščilnice

V dm-u lahko naročite tudi voščilnice s svojimi fotografijami. Tako bodo vaša darila še bolj osebna. Tiskanje fotografij na voščilnice nudijo tudi nekateri drugi ponudniki foto storitev.

Nasvet

Več idej za darila poiščite na http://www.dm.si