Active Beauty
Kodri brez toplotne obdelave: Kako ustvariti “hladne” kodre
Besedilo: Margret Hoffmann, Theresa Haidinger

Čez noč do pričeske

Kodri brez toplotne obdelave: Kako ustvariti “hladne” kodre

Kodralnik in ravnalnik las lahko na dolgi rok lase močno obremenita. V najslabšem primeru lahko redna uporaba pripomočkov za toplotno obdelavo las privede do izpadanja las in razcepljenih konic. Na srečo obstaja pet zelo preprostih načinov, kako ustvariti kodre brez uporabe toplote na laseh.

Kako ustvariti kodre brez toplotne obdelave

1. Povsem preprosto: Kodri s pomočjo nogavice

Ustvarite kodre:

Pri tem načinu bodo kodri najbolje uspeli, če se oblikovanja lotite na umitih, še malce vlažnih laseh. Nanje nanesite nekaj pene in naredite prečo na sredini. Lase razdelite na dva približno enako velika pramena. Eno nogavico s sponko za lase pritrdite ob vratu na enem od teh dveh pramenov z odprtino navzdol. Lase tesno ovijte okoli nogavice. Pazite, da lasje niso oviti ohlapno, saj bo sicer rezultat neenakomeren. Konice las spnite z elastiko za lase, nato pa čez ovite lase potegnite nogavico. Ta bo lase zaščitila pred trenjem in preprečila nastanek naelektrenosti. Pustite, da se lasje popolnoma posušijo. Priporočamo, da se postopka lotite zvečer in šele zjutraj odstranite nogavice. Na koncu kodre razčešite s prsti ali glavnikom z redkimi zobmi.

Nasvet: Za to pričesko je najbolje uporabiti daljše športne nogavice iz 100% bombaža.

2. S praktičnim TikTok nasvetom čez noč do “hladnih” kodrov

Ustvarite kodre:

Lase pred oblikovanjem rahlo navlažite ali pa se lotite oblikovanja, ko so lasje sveže umiti. Za večjo obstojnost kodrov najprej nanesite nekaj pene za lase. Naredite prečo in lase razdelite na dva enaka dela. Nato uporabite pas kopalnega plašča – material iz frotirja zmanjšuje naelektrenost in poskrbi za sanjske kodre. Pas položite čez zgornji del glave in ga pritrdite z lasnimi sponkami levo in desno od preče. Začnite z tankim pramenom las spredaj, ki ga enkrat zavijete okoli pasu, z zunanje strani navznoter. Dodamo nov pramen k že obstoječemu in postopek ponavljajte, dokler vseh las ne navijete okoli pasu. Konice las in konec pasu spnite z mehko scrunchie elastiko, ki bo preprečila neželene vijuge ne konicah. Pustite, da se lasje čez noč popolnoma posušijo, nato pa jih zjutraj nežno razčešite s prsti ali uporabite glavnik z redkimi zobmi.

Nasvet: Namesto pasu kopalnega plašča lahko uporabite tudi pajkice, najlonke ali poseben penast pripomoček za kodre.

3. Romantični kodri s tehniko krofa

Ustvarite kodre:

Na umite lase nanesite nekaj pene za oblikovanje las ali sprej z morsko vodo ter ga vtrite v še nekoliko vlažne, z brisačo osušene lase – to bo izboljšalo strukturo las in podaljšalo obstojnost kodrov. Lase spnite v visok čop, nato pa uporabite lasni vložek za figo: Skozi odprtino potisnite čop, lase ovijte okoli vložka za figo, izvlecite konice skozi odprtino in preostale lase pritrdite z lasnimi sponkami. Pustite čez noč. Zjutraj previdno odstranite vložek, nežno razčešite valovite kodre in jih utrdite z lakom za lase.

Nasvet: Namesto vložka za figo lahko porabite tudi običajne nogavice, ki jih ovijete okoli las in pritrdite z lasno mrežico.

4. Poletni valoviti kodri s tehniko pletenja

Ustvarite kodre:
Tudi te kodre lahko ustvarite brez uporabe toplote. Na umite in rahlo osušene lase nanesite nekaj solnega spreja. Z glavnikom razdelite lase na tri dele in vsak del spletite v ohlapno kito. Namesto običajnih elastik za lase je bolje uporabiti spiralne elastike, saj lahko močne elastike povzročijo vijuge ali vidne sledi na konicah las. Naslednje jutro kite razpletite, nežno razčešite lase in jih utrdite s sprejem.

Nasvet: Močne, goste lase najprej nekoliko posušite s fenom, saj se drugače čez noč ne bodo v celoti posušili.

5. Do volumna s tehniko polža

Ustvarite kodre:
Na umite, z brisačo osušene lase nanesite nekaj pene za kodre, ki bo poskrbela za prožnost, sijaj in obstojnost kodrov. Z glavnikom naredite prečo na sredini, nato pa lase razdelite na pramene, široke približno 5 cm. Vsak pramen zvijajte, dokler se ne oblikuje v spiralo. Nato jih pritrdite z elastiko ali lasno sponko. Pustite čez noč in naslednji razpustite. Las ne češite, ampak jih le utrdite z lakom.

Nasvet: Preden razvijete “polže”, se prepričajte, da so lasje popolnoma suhi, saj v nasprotnem primeru kodri ne bodo obstojni.

6. Do kodrov čez noč z navijalkami “papiloti”

Ustvarite kodre:
Mehke, upogljive navijalke, imenovane tudi papiloti, so primerne za vse tipe las in so dobro poznana alternativa oblikovanju kodrov s pomočjo kodralnika in ravnalnika. Tudi naravni neukrotljivi kodri lahko z uporabo papilotov postanejo bolj definirani. Uporabite jih na skoraj povsem suhih laseh, saj penasti material ne more absorbirati vlage. S pomočjo glavnika lase razdelite na pramene in jih navijte okoli navijalk. Dosežete lahko različne rezultate, odvisno od tega, ali lase navijete navpično ali vodoravno. Navijalke pustite na laseh čez noč, zjutraj pa jih odstranite, vendar las ne razčešite. Oblikujte jih le s konicami prstov in utrdite s sprejem za lase.

Nasvet:

Izdelki, s katerimi boste ustvarili čudovite kodre

Dolga obstojnost

„Sprej za lase VOLUMEN EFFEKT, 300 ml“ znamke ebelin

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Za kodre čez noč

„Nočni sprej za kodre in valovite lase, 150 ml“ znamke balea

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Sanjski kodri

„Navijalke za lase Ø 28 mm“ znamke ebelin

Kupite zdaj v dm spletni trgovini