Active Beauty
4 triki, kako do kodrov čez noč

Oblikovanje ponoči

4 triki, kako do kodrov čez noč

Do zapeljivih kodrov čez noč: Z vami delimo 4 trike, s katerimi si boste lahko brez toplote in preprosto pričarali sanjske kodre.

Trenutno so v trendu valoviti lasje! Nežni kodri pričarajo glamur, neurejeni valoviti lasje, ki so videti, kot da ste ravno prišli s plaže, so vedno v trendu, svedrasti kodri pa v vsak slog vnesejo pridih romantike. Najboljše pri tem je, da obstajajo tudi tehnike za oblikovanje kodrov brez toplote, s katerimi ne boste obremenjevali svojih las in boste svoje kodre pričarali kar čez noč.

Do kodrov čez noč

Romantični kodri s pomočjo vložka za figo

Zakaj bi morali za oblikovanje pričeske vsakokrat obiskati frizerja? Zapeljive hollywoodske kodre si lahko pričarate tudi brez sušilnika za lase in krtače ter z malo truda.

Na sveže umite lase, ki ste jih osušili z brisačo, nanesite nekaj pene za lase ali solni sprej za oblikovanje pričeske, saj boste tako izboljšali strukturo in obstojnost kodrov. Lase nato na vrhu glave spnite v čop in jih povlecite skozi odprtino vložka za figo. Lase nato zavijte okrog vložka za figo in jih pritrdite s pomočjo lasnic. Zjutraj vložek previdno odstranite iz las, nato pa lase nežno stresite in nanje nanesite sprej za lase.

Nasvet: Namesto vložka za figo lahko uporabite tudi običajne nogavice, ki jih ovijete okoli las.

Neurejeni valoviti kodri

Valoviti lasje niso več priljubljeni le na plaži. Videz las, kot da ste ravno prišli s plaže, je namreč nadvse v trendu tudi na poletnih zabavah in pa če delate od doma.

Tudi te kodre lahko oblikujete brez uporabe toplote. Na sveže oprane in z brisačo osušene lase popršite solni sprej za oblikovanje pričeske. S pomočjo glavnika lase razdelite v tri dele in iz vsakega dela las spletite sproščeno kito. Namesto elastike za lase raje uporabite spiralne elastike, ki na laseh ne bodo pustile odtisa. Naslednje jutro kitke razdrite, jih nežno stresite in nanje nanesite sprej za oblikovanje las.

Do svedrastih kodrov brez toplote

Svedrasti kodri bodo vašim lasem brez uporabe toplote podarili volumen.

Pena za kodre poskrbi za elastičnost, sijaj in obstojnost malih kodrov. Zato peno vmasirajte na sveže umite lase, zatem ko ste jih osušili z brisačo. Najprej lase na sredini razdelite v dva dela z glavnikom, nato pa jih razdelite v približno pet centimetrov široke pramene. Vsak pramen zavrtite, dokler se ne zvije v obliko polža. Nato vsak pramen pritrdite z elastiko za lase ali lasnico. Naslednji dan lase spustite, nato pa jih ne krtačite, ampak le utrdite z lakom za lase.

Do kodrov s pomočjo navijalk za lase

Navijalke za lase so bile hit že v 80. letih prejšnjega stoletja. Zdaj pa ni v trendu le moda iz tega obdobja, temveč tudi navijalke doživljajo svoj preporod. Ker so na voljo v različnih velikostih, lahko z njihovo pomočjo dosežete naraven videz las.

Navijalke za lase so primerne za vsak tip las ter lasem prijazna alternativa kodralniku in likalniku za lase. Tudi če imate naravno skodrane lase, jim boste s pomočjo navijalk podarili več definicije. Za uporabo navijalk morajo biti vaši lasje suhi. Lase s pomočjo glavnika razdelite v dele, ki jih nato navijte v navijalke. Videz kodrov bo odvisen od tega, ali boste navijalke na lase navili pravokotno ali vodoravno. Naslednje jutro je pomembno, da las ne oblikujete več. Enostavne pojdite s prsti čez lase, za utrditev kodrov pa lase popršite s sprejem za oblikovanje las in vaša pričeska je končana!

Nasvet: Navijalke so primerne tudi za kratke lase, pri tem je pomembno le, da uporabite navijalke z manjšim premerom.