Active Beauty
Učinek mokrih kodrov: Večna klasika v novi preobleki
Besedilo: Magdalena Jahn

Retro pričeska na moderen način

Učinek mokrih kodrov: Večna klasika v novi preobleki

Mar nismo vsi kdaj sanjali o pričeski, kot smo jo lahko videli v filmu Veliki Gatsby? S posodobljeno različico retro kodrov iz Hollywooda lahko te sanje končno postanejo resničnost. Oblikovanje las sicer po novem ni več tako elegantno, kot je bilo v 20. letih 20. stoletja, je pa ravno zato sedaj pričeska primerna za vsak dan in sila preprosta, da jo lahko naredite kar sami.

Retro kodri, preprosti in primerni za vsak dan ​

Kodri v enakomernih razmakih valovijo en ob drugem ... kar se na prvi pogled zdi kot sanjski déjà vu naših prihajajočih poletnih počitnic, je v resnici prava ročna umetnost. Skoraj nobena pričeska ne zahteva toliko spretnosti, časa in potrpežljivosti kot oblikovanje retro kodrov.
Ker pa je čas dragocen in nihče od nas ni pravi strokovnjak za pričeske, se na srečo ta žlahtna pričeska vrača v poenostavljeni različici, primerni za vsak dan.


„S-kodri"– tako so videti hollywoodski kodri v letu 2023


Osnova

V primerjavi s klasičnimi retro kodri so t. i. s-kodri precej bolj divji, a s prefinjeno mešanico velikih kodrov v mokrem videzu vseeno dodajo kanček retro pridiha, zaradi česar je ta trend tako priljubljen. Posamezni kodri morajo biti jasno definirani in izraziti. Da vam to lahko uspe, je treba kodre oblikovati tako, da spominjajo na črko »s«. Za oblikovanje nove pričeske pa morajo vaši lasje segati vsaj do brade.


Oblikovanje s kodralnikom

Za oblikovanje s-kodrov morajo biti lasje suhi. Preden pričnete, uporabite sprej za zaščito las pred vročino. Nato del las spnite na vrhu glave in začnite s kodranjem prvega pramena las od korenine navzdol. Držite kodralnik nekaj sekund na mestu, preden se pomaknete naprej po lasnem pramenu in ga znova nekaj sekund zadržite na mestu. Na ta način boste dobili značino s-obliko. Ponavljajte postopek pramen za pramenom po celotni dolžini las. Za končni rezultat je pomembno: širši je pramen, večji bodo kodri in retro učinek. Na koncu previdno počešite z glavnikom in polakirajte s sprejem – voilà!


Oblikovanje z likalnikom

Tudi pri tem postopku najprej uporabite sprej za zaščito las pred vročino in spnite del las na vrhu glave. Pri oblikovanju kodrov likalnik pomikajte v cikcak smeri od korenin proti konicam pramen za pramenom. Na ta način se ustvarjajo drobni valovi, ki dodajo volumen lasem. Ko se lasje ohladijo, učvrstite kodre z veliko količino laka za lase ali gela za utrjevanje, da bodo kodri čim dalj časa lepi in obstojni.


Kaj potrebujete za oblikovanje pričeske

Najpomembnejši pripomočki za oblikovanje retro kodrov so sprej za zaščito las pred vročino, sponka za lase, poseben kodralnik ali likalnik za lase, lak za lase ali gel za utrjevanje, po želji pa lahko uporabite še sprej za dodaten sijaj las.